První dojmy NXP256HD
Moderátor: 005jon
-
- Nováček
Re: První dojmy NXP256HD
Zdravím ,chtel bych požádat o pár informací
1. Funguje u tohoto přístroje streemování souborů přes NFS (jako server ,klient) -CIFS a SAMBA jsem se dočetl že je funkční.Chtěl bych použít DM500 jako klienta.
2. Share newcamd je funkční pro více serverů (share na třech veřerných IP adresách )?
Dík
1. Funguje u tohoto přístroje streemování souborů přes NFS (jako server ,klient) -CIFS a SAMBA jsem se dočetl že je funkční.Chtěl bych použít DM500 jako klienta.
2. Share newcamd je funkční pro více serverů (share na třech veřerných IP adresách )?
Dík
-
- Nováček
odporučam Ti DM500 použit ako server a dreamsky 256 ako klient a bude Ti to fungovat bez problemov . ja mam drembox 7000s ako server zdielam dve karty cez lan s opticumom 403 ako klient a dreamsky 256 ako client č.2 a som spokojny opticum 403 prepina do 1 sekundy dreamsky do 4 sekunnd tak isto ako ked je v nom vložena karta a mam všetko nastavene ako ma byt priority list , id provaidra, g-share vypnute a žiadna slava na to že je to novinka . dokonca mam ešte druhy opticum 7300 prepojeny cez rs232 križenim kablom s opticumom 403 nastaveny ako server a 7300 ako klient č.1 a zdiela to bez problemov prepnutie programu do 4 sekund .prečital som toho dost na forach a všade odporučaju ako server dremboxy tie zdielaju bez problemov aj v stanby s tou sambov Ti neporadim nepouživam to ale tu na fore pišu že to ide . ja mam už druhy dreamsky 256 za mesiac ten prvy zachrčal a nedal sa opravit tak mi poslali novy v tom som mal soft 1,14 a ako server nefungoval do noveho som dal 1,16 ale už som neskušal nastavit ako server podarilo sa mi zohnat drembox 7000s na dve karty a ako som pisal som velmi spokojny a velmi pochybujem že dreamsky 256 bude lepši server ako drembox .jlam98 píše:Zdravím ,chtel bych požádat o pár informací
1. Funguje u tohoto přístroje streemováné souborů přes NFS (jako server ,klient) -CIFS a SAMBA jsem se dočetl že je funkční.Chtěl bych použít DM500 jako klienta.
2. Share newcamd je funkční pro více serverů (share na třech veřerných IP adresách )
Dík
-
- Nováček
Zdar,
díky za informace-sdílení ve vlastní síti provozuji již několik let přes NewCS (server) mgcamd (klienti) - mám doma 1x IPbox250 + 2x DM500 (CSlink -karta bez prémiových programů).Pro prémiové programy (UP* +Skyl*) používám jako klient server na veřejné IP.Proto potřebuji vědět ,zda do share dokáži vložit sdílení ze tří IP adres (veřejné,neveřejné).
Dále mě spíše zajímalo sdílení nahraných filmů přes NFS protokol pro mé další přístroje.Zatím sdílím záznamy ,které nahraji na Hard IP250 i dalším DM500 -proto mě zajímá,zda nahrané filmy na NXP256HD dokáži sdílet i pro další přístroje.
Setting se dá upravovat v PC a potom vložit zpět do NXP256HD?
Dík
díky za informace-sdílení ve vlastní síti provozuji již několik let přes NewCS (server) mgcamd (klienti) - mám doma 1x IPbox250 + 2x DM500 (CSlink -karta bez prémiových programů).Pro prémiové programy (UP* +Skyl*) používám jako klient server na veřejné IP.Proto potřebuji vědět ,zda do share dokáži vložit sdílení ze tří IP adres (veřejné,neveřejné).
Dále mě spíše zajímalo sdílení nahraných filmů přes NFS protokol pro mé další přístroje.Zatím sdílím záznamy ,které nahraji na Hard IP250 i dalším DM500 -proto mě zajímá,zda nahrané filmy na NXP256HD dokáži sdílet i pro další přístroje.
Dík
-
- Nováček
Pokud budes mit ten disk nasdileny v siti a ostatni pristroje ti prehraji *.ts tak neni problem, ale Dreamsky neumi primo streamovat do site jako treba IP BOX. Tudiz doporucuji treba nejaky NAS server ktery ti bude delat datove uloziste pro vsechny zarizeni.jlam píše:Zdar,
Dík
-
- V.I.P.
Moj prvy dojem s prijmaca je dost chaoticky. Skusal som rozne fw a pokazde nie co nefungovalo spravne co bolo spojene cez siet.
Az som zistil ze sietovka si robi co chce. Pri rucnom zadani ip sa obcas chyti a obcas nie to mi obmedzovalo sambu aj youtube.
Pri auto ip presne podobe problemi. Ak vyriesia ovladac sietovky ta celkom sikovny prijmac alebo man to stastie ze som kupil vadny kus
ale co som cital forum tak podobne problemy maju aj iny. Dajte vediet ci jeto chyba prijmaca alebo fw ovladaca sietovky
Az som zistil ze sietovka si robi co chce. Pri rucnom zadani ip sa obcas chyti a obcas nie to mi obmedzovalo sambu aj youtube.
Pri auto ip presne podobe problemi. Ak vyriesia ovladac sietovky ta celkom sikovny prijmac alebo man to stastie ze som kupil vadny kus
ale co som cital forum tak podobne problemy maju aj iny. Dajte vediet ci jeto chyba prijmaca alebo fw ovladaca sietovky
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
-
- Nováček
Mel jsem na sitovku podobny nazor, ale zadani staticke IP s vyplnenim vsech polozek vcetne rucniho zadani obou DNS nakonec problem vyresil. Taky se zkuste vyvarovat zbytecnemu pridelovani DHCP pres "auto IP", protoze Dreamsky s kazdym novym stiskem "auto IP" meni i MAC adresu sitovky, a tak se vam stejne jako me muze klidne stat, ze si vyplacate povoleny rozsah IP adres pro DHCP. Router (kde vam pravdepodobne bezi vas DHCP server) se vam totiz bude, takto pridelene adresy, snazit drzet prave diky ruznym MAC adresam, az do jejich vyprseni a opetovneho uvolneni IP pro DHCP.Noro C píše:Moj prvy dojem s prijmaca je dost chaoticky. Skusal som rozne fw a pokazde nie co nefungovalo spravne co bolo spojene cez siet.
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
-
- V.I.P.
Problem je skor s pridelovanim DNS brany napriklad dom siet 10.1.2.148 do pijmaca zadam stejnu branu a primac ko po restarte pise
10.1.2.14 a slape. Obcas sa odpoji od servra a pomoze len restart. Ako keby zlbla sietovka a po restarte opet ok
10.1.2.14 a slape. Obcas sa odpoji od servra a pomoze len restart. Ako keby zlbla sietovka a po restarte opet ok
-
- Nováček
Můj první dojem s tímto přijímačem je pocit zoufalství. Kupoval jsem jej hlavně z důvodu přítomnosti univerzální čtečky a současně slotu CI pro dékodovací modul. Potřebuji v něm totiž mít 2 karty současně - druhá je pro itaskou TV (kódování SECA, MDG). Pro jistotu jsem koupil italskou kartu včetně modulu do slotu. Bohužel přijímač nevidí ani modul, ani kartu. Zkusím jít dolů na nižší verzi fw, zda to pomůže. Ostatní (standardní) vlastnosti mi stačí.
Naposledy upravil(a) zdenekold dne 31 bře 2011, 07:48, celkem upraveno 1 x.
Dreamsky 256 HD, zkušenost Homecast.
-
- V.I.P.
Po manualnom vyplneni kompletnej tabulky ip to zatal fuguje. Este ked sa mi podari rozchodit oscam tak budem celkom rad.
-
- V.I.P.
Pri hladani info o tomto prijmaci so ojavil iny stejny prijmac urceny pre iny trh Lumax Dv-65hd
-
- Nováček
... soudruzi maji i jine a dle meho prijemnejsi menu, ovladac ma jinak tlacitka, ale co me vazne prekvapilo, ze jim to ani jednou neslo restartu (viz. youtube)Noro C píše:Pri hladani info o tomto prijmaci so ojavil iny stejny prijmac urceny pre iny trh Lumax Dv-65hd
HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
-
- V.I.P.
Ja len dufam ze nam uvolnia lepsie fw nez pri ich sd primacoch a nebudeme musiet pouzivat rozne naucne softy.
Ale ten to prijmac sa najviac podoba prijmacu tiger T600HD
Ale ten to prijmac sa najviac podoba prijmacu tiger T600HD
-
tras
- Nováček
- Dal poděkování: 1 poděkování
Tiger je ozaj rýchli,na videu má FW z roku 2010.
Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
-
Radek
- V.I.P.
Taky popíšu svoje první dojmy.
Na receiver jsem čekal od objednání asi 40 dní, takže jsem byl dost nadrženej, pročítal toto fórum, aniž bych ho měl doma.
No nakonec jsem se dočkal.Hned jsem ho vybalil a připojil, zapnul a pohoda.
Hned od začátku běžel, byl naladěn na ASTRU 23,5E, programy byly hezky seřazeny, firmware 1.11.Pohodička.Dal jsem tam Skylink ICE a naprosto v pohodě.Druhý den jsem chtěl přehrát firmware 1.17, který jsem si stáhnul na USB flash disk.Byl trochu vnořen v adresářové struktuře a nešlo mi ho nahrát.Pár vteřin dělal, že se o něco snaží, pak se restartoval a byl tam stále původní.Stačilo soubor nahrát do rootu USB disku a upgrade proběhl jak má.I ve verzi 1.17 vše šlapalo k plné spokojenosti.
Před 2 dny jsem si koupil WIFI adaptér WELL WCU150N WiFi, abych zkusil připojení do domácí WIFI sítě.
Tak s tím jsem docela bojoval, celý den se mi nedařilo zprovoznit připojení.Ikdyž mi hlásil, že jsem připojen k routru, nenastavil si síť atd. Více jsem o tom psal zde :
viewtopic.php?f=280&t=7075&start=15.
Příčinou byl nakonec firmware verze 1.17, který si z WIFI očividně aspoň v mém případě nerozumněl.
Downgrade na verzi 1.16 všechny problémy s připojením vyřešil.
Když už jsem byl v tom experimentování, zkusil jsem i další věci.Mám doma USB myš a klávesnici SilverCrest, kterou jsem kdysi koupil v Lidlu za pár korun.
Dále jsem si vzpomněl na USB rozbočovač TRUST, která jsem si kdysi koupil, když jsem se snažil vyřešit přemístění USB portu na vém Showboxu někam dozadu.To se nakonec přes věškeré úsilí nepovedlo.Ale rozbočovač zůstal.A v neposlední řadě jsem chtěl zkusit svůj oblíbený disk, na který nahrávám filmy a to Western Digital My Passport Essential 500GB, 2,5", USB 2.0, 8MB.
A aby toho nebylo málo, všechno co jsem měl jsem vyzkoušel na tom rozbočovači.
Hned napoprvé a naprosto bez problémů, byly všechny výše popsané prvky funkční.
Myš a klávesnice Silvercrest byla funční ihned po zasunití radio USB do rozbočovače, či do USB portu.V prohlížeči vše krásně funkční.Má velký dosah, klidně 5 metrů od TV a vše v pohodě slouží.
Na závěr svých testíků můžu WIFI adaptér WELL WCU150N WiFi jenom doporučit.Je to model s externí anténou.Ještě nedávno stál přes 1000,- Kč, teď jde sehnak kolem 200,- Kč. Více o tomto adaptéru zde : http://www.google.com/search?q=WELL+WCU150N+WiFi.
Pokud má někdo doma USB Silvercrest myš a klávesnici za pár korun z Lidlu, bude mu krásně fungovat.Stejně tak i Western Digital My Passport Essential 500GB, 2,5", USB 2.0, 8MB.
Je to osvědčený bezproblémový disk.
Jinak co mě trochu zklamalo, je dálkové ovládání.Asi jsem si moc zvykl na ovladač ze Showboxu, kde v noci naprosto intiitivně najdu hnedle všechno co hledám.Vyhovuje mi výběr stanic v dolní polovině ovladače jak to má Showbox.Ovladač od Dreamsky mi tak uživatelsky příjemný nepřijde. Asi je to věc zvyku, mám ho teprve pár dní, tak nechci vynášet unáhlené závěry.
Jinak s touto mašinkou zatím spokojenost a jsem rád, že jsem při výběru prvního HD receiveru vybral právě tenhle.
Ilustační obrázky k výše popsanému přikládám.

Na receiver jsem čekal od objednání asi 40 dní, takže jsem byl dost nadrženej, pročítal toto fórum, aniž bych ho měl doma.
No nakonec jsem se dočkal.Hned jsem ho vybalil a připojil, zapnul a pohoda.

Hned od začátku běžel, byl naladěn na ASTRU 23,5E, programy byly hezky seřazeny, firmware 1.11.Pohodička.Dal jsem tam Skylink ICE a naprosto v pohodě.Druhý den jsem chtěl přehrát firmware 1.17, který jsem si stáhnul na USB flash disk.Byl trochu vnořen v adresářové struktuře a nešlo mi ho nahrát.Pár vteřin dělal, že se o něco snaží, pak se restartoval a byl tam stále původní.Stačilo soubor nahrát do rootu USB disku a upgrade proběhl jak má.I ve verzi 1.17 vše šlapalo k plné spokojenosti.

Před 2 dny jsem si koupil WIFI adaptér WELL WCU150N WiFi, abych zkusil připojení do domácí WIFI sítě.
Tak s tím jsem docela bojoval, celý den se mi nedařilo zprovoznit připojení.Ikdyž mi hlásil, že jsem připojen k routru, nenastavil si síť atd. Více jsem o tom psal zde :
viewtopic.php?f=280&t=7075&start=15.
Příčinou byl nakonec firmware verze 1.17, který si z WIFI očividně aspoň v mém případě nerozumněl.

Downgrade na verzi 1.16 všechny problémy s připojením vyřešil.

Když už jsem byl v tom experimentování, zkusil jsem i další věci.Mám doma USB myš a klávesnici SilverCrest, kterou jsem kdysi koupil v Lidlu za pár korun.
Dále jsem si vzpomněl na USB rozbočovač TRUST, která jsem si kdysi koupil, když jsem se snažil vyřešit přemístění USB portu na vém Showboxu někam dozadu.To se nakonec přes věškeré úsilí nepovedlo.Ale rozbočovač zůstal.A v neposlední řadě jsem chtěl zkusit svůj oblíbený disk, na který nahrávám filmy a to Western Digital My Passport Essential 500GB, 2,5", USB 2.0, 8MB.
A aby toho nebylo málo, všechno co jsem měl jsem vyzkoušel na tom rozbočovači.
Hned napoprvé a naprosto bez problémů, byly všechny výše popsané prvky funkční.
Myš a klávesnice Silvercrest byla funční ihned po zasunití radio USB do rozbočovače, či do USB portu.V prohlížeči vše krásně funkční.Má velký dosah, klidně 5 metrů od TV a vše v pohodě slouží.
Na závěr svých testíků můžu WIFI adaptér WELL WCU150N WiFi jenom doporučit.Je to model s externí anténou.Ještě nedávno stál přes 1000,- Kč, teď jde sehnak kolem 200,- Kč. Více o tomto adaptéru zde : http://www.google.com/search?q=WELL+WCU150N+WiFi.
Pokud má někdo doma USB Silvercrest myš a klávesnici za pár korun z Lidlu, bude mu krásně fungovat.Stejně tak i Western Digital My Passport Essential 500GB, 2,5", USB 2.0, 8MB.
Je to osvědčený bezproblémový disk.
Jinak co mě trochu zklamalo, je dálkové ovládání.Asi jsem si moc zvykl na ovladač ze Showboxu, kde v noci naprosto intiitivně najdu hnedle všechno co hledám.Vyhovuje mi výběr stanic v dolní polovině ovladače jak to má Showbox.Ovladač od Dreamsky mi tak uživatelsky příjemný nepřijde. Asi je to věc zvyku, mám ho teprve pár dní, tak nechci vynášet unáhlené závěry.
Jinak s touto mašinkou zatím spokojenost a jsem rád, že jsem při výběru prvního HD receiveru vybral právě tenhle.
Ilustační obrázky k výše popsanému přikládám.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
-
- Nováček
To rnechvatal:
tu spokojenost Ti mohu jenom závidět. Já jsem bohužel narazil na problém s kartou včetně modulu pro italskou TV, jak píši výše a řeším co dál. Jestli je to náhoda (problém konkrétního kusu) nebo čekat, zda to nějaký budoucí fw vylepší.
Zkoušel jsem postupně všechny verze fw až na 1.11, nepomohlo nic.
Pokud by někdo narazil na nějakou zprávu, prosím napište.
P.S. Nebýt tohoto problému, tak si chrochtám taky.
tu spokojenost Ti mohu jenom závidět. Já jsem bohužel narazil na problém s kartou včetně modulu pro italskou TV, jak píši výše a řeším co dál. Jestli je to náhoda (problém konkrétního kusu) nebo čekat, zda to nějaký budoucí fw vylepší.
Zkoušel jsem postupně všechny verze fw až na 1.11, nepomohlo nic.
Pokud by někdo narazil na nějakou zprávu, prosím napište.
P.S. Nebýt tohoto problému, tak si chrochtám taky.
Dreamsky 256 HD, zkušenost Homecast.