Enigma 2 RTi core RC4

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
andrejtom
Nováček
Nováček

Re: Enigma 2 RTi core RC4

Příspěvek od andrejtom »

teraz niesom pri svojom PC, zajtra to sem hodim.
treba tam dopisat dva riadky do oscam.server
nieco ako
audisabled = 0
auprovid = "provider ID"
ale neviem to na isto uz si to nepamatam presne.

VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule
gorick
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od gorick »

Xmichal píše:
andrejtom píše:zapis na kartu sa da zapnut aj vypnut.
No a ukázečka toho conf souboru kde co změnit by nebyla - možná by to zajímalo i ostatní co jedou s karty
Moja ukazka oscam servera s blokovanymi zapismi na modrej skylink karte

[reader]
label = skylink
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sc0
services =
caid = 0D70
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
ident =
group = 1
ecmcache = 1
blockemm-unknown = 1
blockemm-u = 1
blockemm-s = 1
blockemm-g = 1
lb_weight = 100
deprecated = 1

Prikladam aj cely config... Postup instalacie :
1. adresar config nakopirovat do var/tuxbox
2. cez Glass UnivCam Manager spustit Oscam 1.00
Pre biele skylink karty staci zmenit vo vsetkych 3 suboroch caid na 0D03
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) gorick dne 01 úno 2011, 23:08, celkem upraveno 1 x.

DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
Xmichal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xmichal »

gorick píše:
Xmichal píše:
andrejtom píše:zapis na kartu sa da zapnut aj vypnut.
No a ukázečka toho conf souboru kde co změnit by nebyla - možná by to zajímalo i ostatní co jedou s karty
Moja ukazka oscam servera s blokovanymi zapismi na modrej skylink karte

[reader]
label = skylink
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sc0
services =
caid = 0D70
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
ident =
group = 1
ecmcache = 1
blockemm-unknown = 1
blockemm-s = 1
blockemm-g = 1
lb_weight = 100
deprecated = 1

Prikladam aj cely config... Postup instalacie :
1. adresar config nakopirovat do var/tuxbox
2. cez Glass UnivCam Manager spustit Oscam 1.00
Pre biele skylink karty staci zmenit vo vsetkych 3 suboroch caid na 0D03
A pokud je tedy budu chtít povolit tak pouze ty 3 řádky s blockemm odmažu 1 a nechám volné nebo vložím 0. Estli to teda chápu dobře?

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

frcko73 píše:na margo RC4 mozem napisat:Pouzitelna v obyvacke...
1.cccam mi ani raz nesekol,narozdiel od origos FW
2.zelenu smrt nepoznam,ani raz som ju nevidel
3.HD mi neseka,nekockuje atd
4.nahrava a po sebe aj prehraje.
5.prehrava avi,mkv (sice bez titulkov :( ),nepostrehol som ziadne trhanie,sekanie
6.Prepinanie cca 1-2sek,co povazujem za vynikajuce.

Urcite ostavam pri nom....
Odkud jsi instaloval cccam ... jaky balik, verzi ?

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

Xmichal píše: A pokud je tedy budu chtít povolit tak pouze ty 3 řádky s blockemm odmažu 1 a nechám volné nebo vložím 0. Estli to teda chápu dobře?
Ano, malo by to byt nejak tak, ze hodis namiesto jednotiek nuly a zapisy povolene /ked som spravne pochopil jedno zahranicne forum/. RC 4 mam uz par dni a s jednotkami v tych troch riadkoch zapisy nepresli /pritom ponuka multi uz mala davno skoncit :D /

rebecci
Nováček
Nováček

Příspěvek od rebecci »

co zmenit u oscamu pro cslink kartu, aby sla ? caid ? a ?

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

gorick píše:
Xmichal píše: A pokud je tedy budu chtít povolit tak pouze ty 3 řádky s blockemm odmažu 1 a nechám volné nebo vložím 0. Estli to teda chápu dobře?
Ano, malo by to byt nejak tak, ze hodis namiesto jednotiek nuly a zapisy povolene /ked som spravne pochopil jedno zahranicne forum/. RC 4 mam uz par dni a s jednotkami v tych troch riadkoch zapisy nepresli /pritom ponuka multi uz mala davno skoncit :D /
blockemm-u = 0|1
1 = block unique EMMs, default:0

blockemm-s = 0|1
1 = block shared EMMs, default:0

blockemm-g = 0|1
1 = block global EMMs, default:0

blockemm-unknown = 0|1
1 = block unknown types of EMMs, default:0

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

rebecci píše:co zmenit u oscamu pro cslink kartu, aby sla ? caid ? a ?
jenom caid karty

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

schmegea píše:
gorick píše:
blockemm-u = 0|1
1 = block unique EMMs, default:0

blockemm-s = 0|1
1 = block shared EMMs, default:0

blockemm-g = 0|1
1 = block global EMMs, default:0

blockemm-unknown = 0|1
1 = block unknown types of EMMs, default:0
Takze mi tam chybal jeden riadok...Opravene

abdulmp
Nováček
Nováček

Příspěvek od abdulmp »

Teda nechcem tu riesit svoje emocie ale uz zacinam byt zufaly - pri prescanovani Astra 3A mi najde vsetky programy skylinku markiza, tv joj, joj plus atd... ale napr. pri pozerani markizy mi to funguje normalne ale po prepnuti na joj ostane posledny obrazok z obrazu markizy a info mi vypisuje SNR cca 90 % a sucasne vysielane programy z tv joj ale ziadny obraz ani zvuk a tak je to aj pri joj plus, kino cs, mgm, ng wild, atd / ale preco ta markiza, stv1, stv2, stv3 ide?? po instalacii enigmy som tam dal tie pluginy (sgc menu, glassy util 2.44, userscript extension, mgcamd, ) cez ftp do /tmp a nainstaloval cez telnet. Pouzivam mgcamd tak som v zobral konfiguraky a key subory z mgcamdu co som pouzival v povodnom firmware a v mg_cfg zmenil box na B: 06 nakopiroval do \var\keys\

Dalsi postreh - mam stvornasobny diseqc prepinac a nanom zatial dva LNB jeden Astra 19 druhy 3A - naladit sa mi podarilo aj 3A aj 19 (naslo kanaly ktore im prisluchaju) ale na 19 mi ani jeden nefunguje (ako keby sa ani ten diseqc neprepol ked si vylistujem nejaky kanal na Astre 19... ale pri tychto mi hlasi uz SNR 0%) v com moze byt problem - poradte prosim

Azbox HD Elite fw Enigma 2 OpenRSI 3.0 cccam 2.3.0, Skylink, ab ipbox 250s abenigma 1.0.9 , cccam
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

špatně nastavený diseqc? napoj napřímo jen astru 23,5 a zkus to jen na jedno LNB, pokud bude v pořádku zapoj diseqc
zkus použít nějaký setting co tu je, jestli to bude to samé

pošli mi typ tvého diseqc, jak máš zadaný nastavení tuneru a na jaké výstupy máš zapojený ty dvě LNB.

abdulmp
Nováček
Nováček

Příspěvek od abdulmp »

diseqc v.2.0 je ten klasicky vo fialovej plastovej krabicke EMP centauri, v reception settings (nastaveni tunera) na LNB 1 mam navoleny 23.5 v advanced mam okrem toho:
priority: Auto
LOF:Universal LNB
voltage mode: Polarization
Increased voltage: no
Tone mode: On
Diseqc mode: 1.2
Toneburst: none
Commited Diseqc command: none
Fast Diseqc: no
Sequence repeat: no
Command order: toneburst, commited
Uncomitted diseqc command: none
Diseqc repeats: none
longitude: 020.000 East
Latitude: 042.00

- moze byt niektory parameter dovodom preco mi nefunguje vacsina programov Zo Skylinku (napr. aj tie ktore niesu v premiovom baliku)??? lebo ako som uz napisal pri naskenovani ich naslo a pri prepnuti na dany kanal (napr. spominana joj-ka) to vykazuje nejaku hodnotu SNR cca 86% - cize signal by to malo mat. Skusil som uz aj posledny setting od likry a rovnaky vysledok...

- otazka2: nemali by sa po instalacii napr. mgcamdu z balika CVS_EMU.zip niekde objavit aspon nejake default configy? Lebo ja som pouzil subory ktore som pouzival v mgcamde v origo fw (samozrejme zo zmenou na B: 06) - nemôze byt toto problem?
Naposledy upravil(a) abdulmp dne 02 úno 2011, 08:41, celkem upraveno 1 x.

Azbox HD Elite fw Enigma 2 OpenRSI 3.0 cccam 2.3.0, Skylink, ab ipbox 250s abenigma 1.0.9 , cccam
rebecci
Nováček
Nováček

Příspěvek od rebecci »

rozjel nekdo oscam s cslink kartou? meni caid atd. a ani tuk :( configy mam odsud ..

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

abdulmp píše:diseqc v.2.0 je ten klasicky vo fialovej plastovej krabicke EMP centauri, v reception settings (nastaveni tunera) na LNB 1 mam navoleny 23.5 v advanced mam okrem toho:
priority: Auto
LOF:Universal LNB
voltage mode: Polarization
Increased voltage: no
Tone mode: On
Diseqc mode: 1.2
Toneburst: none
Commited Diseqc command: none
Fast Diseqc: no
Sequence repeat: no
Command order: toneburst, commited
Uncomitted diseqc command: none
Diseqc repeats: none
longitude: 020.000 East
Latitude: 042.00
Dej nastavení jednoduché, vyber ve druhé položce nastavení na 4 LNB (ABCD, nejsem u boxu tak přesně nevím jak to tam je) a přiřaď LNB tak jak máš zapojený, ty to máš přes rozšířené a ještě na diseqc 1.2 (já bych použil třeba na motor a nebo na více než4LNB) a to je špatně.

kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitan.iglo »

rebecci píše:rozjel nekdo oscam s cslink kartou? meni caid atd. a ani tuk :( configy mam odsud ..
Oscam mi na CSLink kartu v pohodě jede, ale mám jí strčenou v DM500 pod stolem, takže to jede na sharing. Máš verzi Oscam z funkčním DVBAPI? Zkus verzi 4565 z 22.1.2011. Tam je DVBAPI funkční určitě. Použij správnou binárku, protože v balíku jich je víc. Info najdeš v souboru versions.txt.

To já mám jiný problém, zkoušel jsem jako první použít Mgcamd 1.35a (Tunisian addon manager/Gemini3-cams). Naistaluje se, dokážu ho spustit přes UCM z Glass utility, nebo CAMD manager z menu E2, spojí se mi se serverem, bere/požaduje mi v pořádku ECM, ale na AZBoxu je mrtvo. Samozřejmě je v mg_cfg změněný typ boxu na Dreambox.
Takže jsem použil Oscam, ale ten zase nedokážu spustit výše zmíněným způsobem. Instalace proběhla jako u Mgcamd. Oscam se nachází klasicky ve /var/bin , konfigurační soubory jsou na svém místě a nic. Můžu ho jenom spustit ručně přes Telnet. Nemá někdo nějaký nápad? Díky.

P.S. Některé položky přes "Menu" v HD Glass skinu 2.17 jsou nepřístupné, máte to taky tak?
Naposledy upravil(a) kapitan.iglo dne 02 úno 2011, 09:39, celkem upraveno 1 x.

AZBox HD Premium Combo, FUBA AL85, multifeed (13E - 28,5E)
Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“