SUPER! Díky. Programy běží. Teď to nechám pár dní zahořet a uvidíme.mersa píše:Ján jsem tam dal tento OSCAM: download/file.php?id=7746
Myslím,že ten,co jsi tam dal ty je pro karty Skylink ICE,proto to zřejmě nefunguje.
Ano mám jen zapnut automatický start Oscamu.
Instalace pluginu OSCAM
Moderátor: By.Bob
- Radek_69
- Nováček
Re: Instalace pluginu OSCAM
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
Ahoj lidi,
já mám trochu jiný problém, použil jsem OSCAM od Dempseyho, ICE karta v pohodě jede, ale zase nedokážu rozchodit proxy na cccam server, pořád píše NEED INIT, karty na serveru nenajde žádný, pouze rozpozná správnou verzi serveru. Přes XCAM to jede v pohodě. Poradí někdo PLS? Díky.
já mám trochu jiný problém, použil jsem OSCAM od Dempseyho, ICE karta v pohodě jede, ale zase nedokážu rozchodit proxy na cccam server, pořád píše NEED INIT, karty na serveru nenajde žádný, pouze rozpozná správnou verzi serveru. Přes XCAM to jede v pohodě. Poradí někdo PLS? Díky.
MAXIMUM E-85 Multifocus, 1W-28,2E, AZBOX HD Elite (fw 0.9.5303, OpenRSI 3.0), HDBOX 9100 (fw 1.10.13), Samsung UE40B6000.
-
- Nováček
Používám HDBox FS9300, novou kartu Skylink Irdeto ICE (akce výměna), nesdílím. Momentálně poslední FW 1.9.94 a MCAS.
Pochopitelně, že to mrzne, tudíž chci po vzoru ostatních zkusit OSCAM.
Mrzí mě, že tu není tabulka verzí ke stažení, jako v případě FW (tak jak je to na SAPRO). Takže jsem hledal na fóru:
"OSCAM 3152 univerzal",
který má fungovat, ale nenašel jsem kromě zmínky v této sekci konkrétní link ke stažení. Má to být něco, kde je hodně konfiguračních souborů? Pokud je tam jen jeden, je to tzv. binárka, kterou můžu použít jen pro update?
Poníženě děkuji za nasměrování.
Mrzí mě, že tu není tabulka verzí ke stažení, jako v případě FW (tak jak je to na SAPRO). Takže jsem hledal na fóru:
"OSCAM 3152 univerzal",
který má fungovat, ale nenašel jsem kromě zmínky v této sekci konkrétní link ke stažení. Má to být něco, kde je hodně konfiguračních souborů? Pokud je tam jen jeden, je to tzv. binárka, kterou můžu použít jen pro update?
- gombi
- Nováček
zemcik píše:Používám HDBox FS9300, novou kartu Skylink I-deto ICE (akce výměna), nesdílím. Momentálně poslední FW 1.9.94 a MCAS.
"OSCAM 3152 univerzal",
Nepotrebuješ náhodou tento?? download/file.php?id=7659
tu je univerzál: download/file.php?id=5001
Openbox X-770CIPVR
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
- Radek_69
- Nováček
Tak jsem zkoušel a zkoušel a krom toho že mám někdy problém s rozkodovaním slovenských programů (a musím box restartovat aby naběhly) jsem spokojenější než u MCASu.mersa píše:Ján jsem tam dal tento OSCAM: download/file.php?id=7746
Myslím,že ten,co jsi tam dal ty je pro karty Skylink ICE,proto to zřejmě nefunguje.
Ano mám jen zapnut automatický start Oscamu.
Jenom by mě zajímalo jestli jsem opravdu zvolil správný postup k aktualizaci OSCAMu:
- STOPnout OSCAM
- přes USB nahrát nový OSCAM(plugin), v mém případě oscam-1.20-unstable_svn6185-sh4-linux-stapi-webif
- restartovat HDBox
protože když se potom podívám, pro kontrolu, do adresáře var/bin/oscam, pořád tam mám jen verzi oscam-1.00svn3152-stlinux (tedy univerzální), stejně tak v souborech oscam-dvbapi-start a oscam-dvbapi-stop
Dělám něco špatně???
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
- mersa
- Nováček
Tak ten postup je správně,tedy alespoň takto jsem to instaloval i já.Je pravda,že když se podívám přes RCC do boxu,tak tam mám taktéž jen tu základní verzi "univerzal".Nikde nevidím ten poslední Oscam,takže jsem to asi nesprávně instaloval...???(nevím)
Nicméně box mi zatím běží OK,tak jsem to ani moc neřešil.Jinak občasné problémy hlavně se stanicí STV1 potvrzuji.
Stačí mi ale přepnout na STV2 a poté zpět na STV1 a vše běží OK.Jednou jsem musel taktéž box restartovat a pak již bylo vše OK.
Pokud by mohl někdo poradit,jak správně nainstalovat tu poslední verzi OSCAMu,bylo by to OK.
Nicméně box mi zatím běží OK,tak jsem to ani moc neřešil.Jinak občasné problémy hlavně se stanicí STV1 potvrzuji.
Stačí mi ale přepnout na STV2 a poté zpět na STV1 a vše běží OK.Jednou jsem musel taktéž box restartovat a pak již bylo vše OK.
Pokud by mohl někdo poradit,jak správně nainstalovat tu poslední verzi OSCAMu,bylo by to OK.
HD-BOX FS-9200 PVR - fw.1.10.49+Mcas - Loader 1.19 - 2 čtečky
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
-
- Nováček
Keď už sa pozeráš cez RCC, čo tam máš, tak prečo neinštaluješ oscam cez RCC.Starý vymazať a nový nakopírovať a zmeniť atribúty. To je všetko.A najlepšia kontrola, aký tam máš oscam je cez webif.
HD Box 9100, DM500s,Samsung 40LE650, 23,5E, 19,2E, 13E, 1W
- Radek_69
- Nováček
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak:maiden píše:Keď už sa pozeráš cez RCC, čo tam máš, tak prečo neinštaluješ oscam cez RCC.Starý vymazať a nový nakopírovať a zmeniť atribúty. To je všetko.A najlepšia kontrola, aký tam máš oscam je cez webif.
STOPNU OSCAM V PLUGINECH
1)smažu oscam-1.00svn3152-stlinux v adresáři var/bin/oscam
2)nahraju oscam-1.20-unstable_svn6185-sh4-linux-stapi-webif do adresáře var/bin/oscam a změním atribut na 755
3)musím teda nějak měnit soubory oscam-dvbapi-start a oscam-dvbapi-stop?
Ono se to zdá těm, kteří v tom umí chodit, úplně triviální, ale jsem tu i tací, kteří jsou rádi za polopatě vysvětlený návod, než se do něčeho pustí, aby nenapáchali nevratné škody na zařízení.
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
dodkomajka
- Nováček
3)musím teda nějak měnit soubory oscam-dvbapi-start a oscam-dvbapi-stop?
Nemusíš, práve teraz som si to spravil cez rcc po prví krát a podarilo sa mi to. V adresári var/bin/oscam zmažeš starí oscam, prekopíruješ nový a zmeníš atribúty na 755 reštart boxu a hotovo. Doteraz som na to nemal odvahu a zrazu take jednoduché.
Nemusíš, práve teraz som si to spravil cez rcc po prví krát a podarilo sa mi to. V adresári var/bin/oscam zmažeš starí oscam, prekopíruješ nový a zmeníš atribúty na 755 reštart boxu a hotovo. Doteraz som na to nemal odvahu a zrazu take jednoduché.
HD-BOX FS-9200 PVR,fw 1.11.57 , plugin Oscam 8972 , Mcas + Xcam , SatElita 2000HD ECO,
- Radek_69
- Nováček
Tak jsem to zkusil a ..... všechno zakodované. Jsem zase na začátku. Opravdu jsi to instaloval na ten univerzální OSCAM???dodkomajka píše:3)musím teda nějak měnit soubory oscam-dvbapi-start a oscam-dvbapi-stop?
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
dodkomajka
- Nováček
Tak jsem to zkusil a ..... všechno zakodované. Jsem zase na začátku. Opravdu jsi to instaloval na ten univerzální OSCAM???
Nie, na oscam 4951 ale ten je nakonfigurovaný na 0D96. Pridavam oscam na cslink ktorí mi fungoval, je to kompletný plugin ktorí stačí nainštalovať aj cez USB.Najprv vymazať komplet starý oscam, alebo cez rcc zložku VAR a reštartovať. Sú na ňom zakázané zápisy , tak pre povolené zápisy si treba cez Rcc vo Var/tuxbox/config/oscam server/ zmeniť takto
mhz = 500
cardmhz = 357
caid = 0D0F
ident =
services =
group = 1
emmcache = 1,1,2
lb_weight = 100
audisabled = 0
blocknano =
blockemm-u = 0
blockemm-s = 0
blockemm-g = 0
blockemm-unknown = 0
Nie, na oscam 4951 ale ten je nakonfigurovaný na 0D96. Pridavam oscam na cslink ktorí mi fungoval, je to kompletný plugin ktorí stačí nainštalovať aj cez USB.Najprv vymazať komplet starý oscam, alebo cez rcc zložku VAR a reštartovať. Sú na ňom zakázané zápisy , tak pre povolené zápisy si treba cez Rcc vo Var/tuxbox/config/oscam server/ zmeniť takto
mhz = 500
cardmhz = 357
caid = 0D0F
ident =
services =
group = 1
emmcache = 1,1,2
lb_weight = 100
audisabled = 0
blocknano =
blockemm-u = 0
blockemm-s = 0
blockemm-g = 0
blockemm-unknown = 0
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HD-BOX FS-9200 PVR,fw 1.11.57 , plugin Oscam 8972 , Mcas + Xcam , SatElita 2000HD ECO,
- Radek_69
- Nováček
Tak teď to konečně šlo všechno nainstalovat a rozchodit. Díky MOC!!! Posílám SZdodkomajka píše:Tak jsem to zkusil a ..... všechno zakodované. Jsem zase na začátku. Opravdu jsi to instaloval na ten univerzální OSCAM???
mhz = 500
cardmhz = 357
caid = 0D0F
ident =
services =
group = 1
emmcache = 1,1,2
lb_weight = 100
audisabled = 0
blocknano =
blockemm-u = 0
blockemm-s = 0
blockemm-g = 0
blockemm-unknown = 0
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
gombi píše:zemcik píše:Používám HDBox FS9300, novou kartu Skylink I-deto ICE (akce výměna), nesdílím. Momentálně poslední FW 1.9.94 a MCAS.
"OSCAM 3152 univerzal",
Nepotrebuješ náhodou tento?? download/file.php?id=7659
tu je univerzál: download/file.php?id=5001
Vycistil jsem pluginy. Nahral univerzal, byl automaticky spusteny, nic neslo (v pluginech 2 radky). Nahral jsem pres to novy Oscam a ted jsou v pluginech 4 radky:
oscam-start Rucne (zkusil jsem i prepnout na Automaticky)
oscam-dvbapi-stop Rucne
oscam-dvbapi-start Automaticky
oscam-start Rucne
a taky to nefacha. Babo rad.
-
dodkomajka
- Nováček
Tam nemaju byť štyri riadky pokiaľ viem, ja by som všetko vymazal zreštartoval box presveč sa že tam nemáš žiadny plugin a tak nahraj nový download/file.php?id=7659 zapni na automaticky vypni čitačky zreštartuj a musí to isť.
-
- Nováček
pro začátečníky s HDBOXEm jsem vytvořil komplet plugins pro čtení karet + stručný popis ... tak, snad vam to pomuze :)
viewtopic.php?f=359&t=9458
viewtopic.php?f=359&t=9458