Prima family - nahrávanie.
Moderátor: By.Bob
-
hulec
- Nováček

Prima family - nahrávanie.
Chcem Vás požiadať o pomoc. Mám Openbox S7 ( čo je HW FS-9200 ) v ktorom mám sw pre Octagon 1018 ( najnovšia verzia 1.11.44 ). Kartu používam Skylink ICE, plugin MCAS ( teraz neviem presne verziu, večer môžem pozrieť ). Všetko funguje výborne, ALE, mám jeden problém. Nahrávanie programu Prima Family v nočných hodinách pri nastavení cez časovač. Vtedy sa nenahrá žiadny obraz, len čierna obrazovka, pričom dĺžka nahrávky ja taká ako bola plánovaná aj s patričnou veľkosťou súboru. Pri prehrávaní tejto zle nahratej nahrávky nepríde žiadna hláška ( program je kódovaný a pod. ), prehrávanie beží, akurát že čumím na čiernu obrazovku bez zvuku. Zaujímavé je, že všetky ostatné programy nastavené pomocou časovača v tej istej dobe ( aj napr. ČT1 z toho istého transpondéra ) sa nahrajú v poriadku. Keď spustím nahrávanie ( z Primy ) ručne, nahrávka je OK. Skúšal som vypnúť plugin, zasunúť CW modul s kartou, načasovať nahrávanie z Primy a ráno bola nahraná len tma a ticho. Pri nahrávaní cez časovač cez deň je nahrávka v poriadku ( aspoň čo som pár krát vyskúšal ). Štve ma to, pretože sa nemôžem spoľahnúť na to či bude v noci Prima nahratá alebo nie. Aj keď nejde o život, ale mohlo by to chodiť. Ak máte s týmto skúsenosti, poraďte prosím.
Ešte jedna otázka. Pri skúškach sa mi stalo, že počas nahrávania a zároveň prehrávania tohoto nahrávaného programu ( po 5 min. od začiatku ) bolo všetko OK, ale po skončení nahrávania sa pri nahrávke objavil červený znak € ( EURO ). A potom už nešlo túto nahrávku prehrať. Ani pomocou modulu ani pomocou pluginu MCAS.
Nahrávam na USB 2,5" disk Western Digital 500GB.
Ak viete, skúste poradiť čo s tým.
Ď.
Ešte jedna otázka. Pri skúškach sa mi stalo, že počas nahrávania a zároveň prehrávania tohoto nahrávaného programu ( po 5 min. od začiatku ) bolo všetko OK, ale po skončení nahrávania sa pri nahrávke objavil červený znak € ( EURO ). A potom už nešlo túto nahrávku prehrať. Ani pomocou modulu ani pomocou pluginu MCAS.
Nahrávam na USB 2,5" disk Western Digital 500GB.
Ak viete, skúste poradiť čo s tým.
Ď.
Openbox S7 PVR (Octagon 1018), FW 1.11.44 MCAS + SL ICE = OK
USB3.0 WD 500 GB
USB3.0 WD 500 GB
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prima family - nahrávanie.
Jednoduche. Nahraj si kluce na skylink, alebo zmen verziu Mcasu . Verzia z decembra 2012 je dobra .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
hulec
- Nováček

Tak som skúsil nahrať MCAS z 21.12.2012 + klúče. Programy idú OK, dal som v noci nahrávať - opäť zle. Súbor tam bol, ale mal pri sebe €. Takže z nahrávky nebolo nič. Dnes skúsim nahrať original FW pre Openbox ( posledný 1.11.18 ) + ten istý MCAS_21.12.2012 + kľúče. V noci vyskúšam, uvidím.
USB3.0 WD 500 GB
USB3.0 WD 500 GB
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
hlavne by si mal hladat sw bez CI + . Ten nahrava nekodovane.
-
s@pro
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Prima pravidelně po 22 hod vysílá sprostoti albo hovorí sprostosti a stím i mění a nastavují level maturity rating , nevím jestli je to CA nebo klasický , ale už jsem se s tím setkal .
Je tedy to docela možné , že přijímač to vyhodnocu jako XXX +18 a je to zamčeno = zakodováno
Je tedy to docela možné , že přijímač to vyhodnocu jako XXX +18 a je to zamčeno = zakodováno
-
hulec
- Nováček

Tak, po niekoľkých dňoch skúšania som asi prišiel na záhadu zlého nahrávania. Nahral som pôvodný fw pre Openbox S7 ( posledný dostupný ), naformátoval HDD a skúšal nahrávať. Zo začiatku boli popisované problémy, ale potom som pri nastavení nahrávania nastavil priamo tuner 1 ( alebo 2 ) a nahrávky boli v poriadku. Problém teda vznikal len vtedy keď v časovači bol nastavený tuner - automaticky. Vtedy boli problémy s nahrávaním Primy. Odvtedy sú nahrávky v poriadku ( aj nočné ) pre všetky programy ( aj pre Primu ). Ak by mal niekto podobné problémy, toto môže pomôcť.
FW prehrám ten pre Octagon. Predsa len má lepšiu grafiku, slovenčinu a nahrávky sú pomenované názvom programu. Proste sa mi zdá lepší ( ale je to vec názoru ).
FW prehrám ten pre Octagon. Predsa len má lepšiu grafiku, slovenčinu a nahrávky sú pomenované názvom programu. Proste sa mi zdá lepší ( ale je to vec názoru ).
USB3.0 WD 500 GB
USB3.0 WD 500 GB
- tulino
- Pokročilý

Problém bol v tom, że si prístroj nemal v režime TUNER VŠETKY, ale v režime 1. alebo 2. tuner.
Do tohto režimu VŠETKY ho treba nastaviť po updejte fw a zasejvovať standby a vypnutím zadnou kolískou = vypínačom. Akože naformátovať = naučiť systémové nastavenie. Týmto sa docieli, že po nahravani a reboote boxu (= musí byť nastavené ZAPNUTÝ hlboký standby) sú k dispozícii oba tunery. Pri nahrávaní sa totiž vždy rozdelia na tuner, ktorý nahráva a na TUNER, ktorý je voľný, resp. na ktorom je box zapnutý, pričom každý z nich je naladený na iný transpondér.
Že v čom je problém? Vysvetlím na príklade.
Pozerám Markíza HD na 12109 H. Mám naprogramované nahrávanie v rovnakom čase ČT HD na 11934 V.
Prepnem na ČT, aby som si skontroloval začiatok nahrávania. Mám zvolené tuner automaticky. Začne sa nahrávať a to na tuner 1. Prepnem naspāť na Markízu a tá bude hrať automaticky na tuner 2, kedže je tuner 1 obsadený. Box vypnem. Potiaľto je všetko OK. Ale ak neskor nerebootujem box (naštartovanie celého systému odznova, nielen zobudenie zo spánku), ale s "naformatovaním" TUNER VŠETKY, box zostane v režime LEN tuner 2. a je naladený na TP 12109 H, kde som pozeral Markízu. Potom logicky nemôže box naprogramovane nahrávať cez tuner 2, lebo iba ten je k dispozícii, nahrávku z Prima HD na 12798 H.
A je pritom úplne jedno, či je nahrávanie nastavené automaticky, alebo na tuner 1., či 2. Box má akokeby iba 1 tuner a box sa zapne na inom TP, než z akého má nastavené nahrávanie...
Chápeme sa, napísal som to zrozumiteľne?
Do tohto režimu VŠETKY ho treba nastaviť po updejte fw a zasejvovať standby a vypnutím zadnou kolískou = vypínačom. Akože naformátovať = naučiť systémové nastavenie. Týmto sa docieli, že po nahravani a reboote boxu (= musí byť nastavené ZAPNUTÝ hlboký standby) sú k dispozícii oba tunery. Pri nahrávaní sa totiž vždy rozdelia na tuner, ktorý nahráva a na TUNER, ktorý je voľný, resp. na ktorom je box zapnutý, pričom každý z nich je naladený na iný transpondér.
Že v čom je problém? Vysvetlím na príklade.
Pozerám Markíza HD na 12109 H. Mám naprogramované nahrávanie v rovnakom čase ČT HD na 11934 V.
Prepnem na ČT, aby som si skontroloval začiatok nahrávania. Mám zvolené tuner automaticky. Začne sa nahrávať a to na tuner 1. Prepnem naspāť na Markízu a tá bude hrať automaticky na tuner 2, kedže je tuner 1 obsadený. Box vypnem. Potiaľto je všetko OK. Ale ak neskor nerebootujem box (naštartovanie celého systému odznova, nielen zobudenie zo spánku), ale s "naformatovaním" TUNER VŠETKY, box zostane v režime LEN tuner 2. a je naladený na TP 12109 H, kde som pozeral Markízu. Potom logicky nemôže box naprogramovane nahrávať cez tuner 2, lebo iba ten je k dispozícii, nahrávku z Prima HD na 12798 H.
A je pritom úplne jedno, či je nahrávanie nastavené automaticky, alebo na tuner 1., či 2. Box má akokeby iba 1 tuner a box sa zapne na inom TP, než z akého má nastavené nahrávanie...
Chápeme sa, napísal som to zrozumiteľne?
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
- tulino
- Pokročilý

Doplnenie:
Existuje aj možnosť, ze po updejte fw zabudnes nastaviť tunery na ODDELENE, pretože po updejte fw sa, aspoň u Octagonov, fw nastaví box na zapojenie tunerou ZA SEBOU. Čudné, najmä keď ide o twintuner ...
Existuje aj možnosť, ze po updejte fw zabudnes nastaviť tunery na ODDELENE, pretože po updejte fw sa, aspoň u Octagonov, fw nastaví box na zapojenie tunerou ZA SEBOU. Čudné, najmä keď ide o twintuner ...
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
-
hulec
- Nováček

- tunery mám nastavené na ODDELENE. To určite. ( kontrolujem po update ).tulino píše:Doplnenie:
- tomuto príspevku som celkom neporozumel ( aj keď tam bol príklad ). Takže skúsim načasovať nahrávanie na 2 rôzne transpondery a nechám prepnutý kanál na úplne inom transpondéry, potom ho vypnem do STAND BY ( nie DEEP STAND BY ). Uvidím čo spraví keď začne nahrávať. Potom napíšem výsledok.tulino píše:Problém bol v tom, że si prístroj nemal v režime TUNER VŠETKY, ale v režime 1. alebo 2. tuner.
USB3.0 WD 500 GB
USB3.0 WD 500 GB
-
hulec
- Nováček

Takže dnes som urobil test. Časovač som nastavil na nahravanie dvoch programov : 1. Prima Family (12525, V), 2. Prima Cool (12070, H). Výber tuneru som nechal na AUTO. Po uložení časovačov som prijímač prepol na Markízu (11836,H) a následne vypol do STAND BY. Po štarte nahrávania sa prijímač zapol, začalo nahrávanie Primy Family, obraz bol Markíza. Po začatí nahrávania Primy Cool sa obraz prepol na Primu Cool a bežalo nahrávanie. Takto je to v poriadku. Hlavný problém ale bol ( viď prvý príspevok ), že pri takomto nastavení časovačov na nahrávanie Primy Family okolo 22:00 a neskôr, sa jednoducho načasovaný program nenahral ( len čierna obrazovnka ). Ale, ako som už písal, ak nezadám pri výbere tuneru AUTO, ale konkrétne Tuner 1 alebo 2, vtedy to nahráva bez problému. Neviem prečo to tak je ( možno chyba vo FW, možno niečo púštajú v streame a pod. ), ale len takto mi to funguje.
USB3.0 WD 500 GB
USB3.0 WD 500 GB
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
chyba nebude v streame, chyba bude vo fw. konkretne rezim auto vobec nieje auto pri record (ak vobec rezim auto funguje).