Hláška : "Nahrávání selhalo" - "Není signál" - T1 a T2

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
sevenheave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hláška : "Nahrávání selhalo" - "Není signál" - T1 a T2

Příspěvek od sevenheave »

Dobrý den všem,

mám FS-9200, poslední verzi FW, čistý MCAS, Skylink, karta v horní čtečce.

Naladil jsem všechny kanály, pak jsem překopíroval i do Tuneru2, tzn, T1 i T2 maj stejné programy, LBN-in mám propojene pres LOOP.

Některé programy jako například NovaCinema mi hlásí, že nemají signál na T2, přitom na T1 signál je - zvláštní je, že jen některé, jiné šlapou.
Dále, když nahrávám např. Nova Sport na T1 a přepnu na některé programy na T2, píše mi to "Program zablokován" případně "Není signál", ale je to jen u některých programů.

Připadá mi, že se to nějak blokuje mezi T1 a T2 tunerem ...

Nemáte někdo stejný problem? Poradíte?

Děkuji

M.

hd-box fs-7110 hd pvr
hd-box fs-9200
(SkyLink Irdeto ICE)
www.sevenheaven.cz
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Re: Hláška : "Nahrávání selhalo" - "Není signál" - T1 a T2

Příspěvek od tulino »

Pre plnohodnotny - nezavisly prijem pre 2 tunery je potrebne mat natiahnuty ku kazdemu tuneru samostatny kabel z tzv TWIN LNB (dvojnasobny).

Prepojenie tunerovov cez LOOP dovoluje na 2. tunery prijem len v rovnakej polarizacii resp. len z rovnakeho TP (transpondera = frekvencie), pretoze tuner 1. prepol LNB na polarizaciu a transponder.
Cize ak pozeram program XYZ na frekvencii napriklad 11789 Horizontal (Nova HD) a druhy tuner je prepojeny cez LOOP, cize na rovnakom LNB, nemozem na druhom tuneri nahravat program (Nova Cinema) na frekvencii 11973 Vertikalne. To tzv SINGLE LNB nemoze zvladnut naraz, byt naladeny na 2 rozne frekvencie a este aj v inej polarizacii.
Zjednodusene povedane: nemozete na 1 radiu (tuner) naladit 2 rozne stanice subezne.

A pozor aj po uprave prijmu, bude potrebne, aby boli tunery v rezime TUNER VSETKY (stlacte OK a cervenym teletextovym tlacidlom prepinajte, kym v strednom stlpci ZOZNAMU KANALOV nebude rezim TUNER VSETKY a tam skontrolujte, ci HDBOX nie je prepnuty v rezime TUNER1 alebo TUNER2)

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
sevenheave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Hláška : "Nahrávání selhalo" - "Není signál" - T1 a T2

Příspěvek od sevenheave »

Naprosto pochopitelne ... dekuji moc za objasneni ...

hd-box fs-7110 hd pvr
hd-box fs-9200
(SkyLink Irdeto ICE)
www.sevenheaven.cz
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“