OpenRSI - OpenPLI 2.1
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: OpenRSI - OpenPLI 2.1
Na starém kernelu timeshift nepůjde, musíš přejít na trojkový kernel OpenRSI 3.0 nebo Release.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- JirkaB2
- Mírně pokročilý

zatím je pro mne 2.1 to nej co jsem měl. Ale stává se mi 2-3x do týdne že po aktivaci STANDBY to zamrzne a je nutný reboot
jinak jede bez problémů až na timeshift
toho 3.0 se bojím, že ještě nedozrál
jinak jede bez problémů až na timeshift
toho 3.0 se bojím, že ještě nedozrál
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 6 poděkování
to mozem potvrdit ze aj mne sa to stava ked je v stanby nutny reboot
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
tonda22
- Nováček

Ahoj chlopi, Chtěl bych přehrát nějaký film s flasch disku v E1,6 to šlo v pohodě, ale v tomto images se mi to vůbec nedaří, když dám media center tak to vůbec tu fl.nenajde. Poraďte někdo jak to děláte. Dík za případné reakce.
AzBox elite enigma OpenRSI 2.1 + CCcam 2.3.0 motor stab 53e-45w karta skylink výměna
-
brano2405
- Mírně pokročilý

Aj ja mam s tym ten isty problem,či mam film na USB alebo v PC,tak mi to nenajde. Riešim to takto,že vyberem USB na ktorom mam OpenRSI 2.1 a z DOM mi nacita 1.7 a na tej mi to ide, neviem ci to nahodou nieje tym,že OpenRSI 2.1 mam na USB a nie na DOM-ke
Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100
- gorick
- Mazák

- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Mne pomohlo v OpenRsi 3.0 namontovat zariadenie /usb/ cez device manager stiahnuty cez menu-pluginy-zelene-system plugins. Po instalacii sa device manager objavil niekde v menu-nastavenia-system a ten uz videl zariadenie, stacilo oznacit, dat mount a objavil sa potom v MCtonda22 píše:Ahoj chlopi, Chtěl bych přehrát nějaký film s flasch disku v E1,6 to šlo v pohodě, ale v tomto images se mi to vůbec nedaří, když dám media center tak to vůbec tu fl.nenajde. Poraďte někdo jak to děláte. Dík za případné reakce.
Nie je to presne, len si spominam a robil som to v AZMe, ked este nefungovala automaticka detekcia USB. Tak skuste...
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
-
tonda22
- Nováček

Předem dík za odpověď, udělal jsem to jak píšeš, ale nejde mě to ,,moutnout" tak kdyby někdo věděl jak to dokončit. Budu vděčen..:)
AzBox elite enigma OpenRSI 2.1 + CCcam 2.3.0 motor stab 53e-45w karta skylink výměna
-
brano2405
- Mírně pokročilý

Aj ja som to skušal a bez uspechu
Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100
- Blackfire
- Nováček

- Dal poděkování: 5 poděkování
Je to problém 2.1. Síce som dlho neaktualizoval, ale ak náhodou chcem prehrať film z USB (inak mam HDD interný ten je Ok) tak stačí ak vložíš USB a rebootneš box. POtom ti USB uvidí. Mountnuť som skúšal, ale mne to nešlo (som lama aj tam može byť problém). Teraz si filmy kopírujem na HDD priamo z PC a USB už nevyužívam.tonda22 píše:Ahoj chlopi, Chtěl bych přehrát nějaký film s flasch disku v E1,6 to šlo v pohodě, ale v tomto images se mi to vůbec nedaří, když dám media center tak to vůbec tu fl.nenajde. Poraďte někdo jak to děláte. Dík za případné reakce.
AZBOX Premium, LNB Inverto Black ULtra, SG2100, Gital, WI-FI, Interny HDD wd 2.5" scorpio blue 500gb, plazma Samsung PS50, pes
-
hades
- Nováček

Konečně jsem se odhodlal a včera přešel z OFW na E2 OpenRSI 2.1. Díky návodu od goricka to bylo bez problémů.
První dojmy jsou velmi dobré, vše mnohem rychlejší.
Mám jen pár problémků, které snad s pomocí tohoto fóra odstraním:
- po nainstalování Media centrum vidělo můj USB HDD - filmy se daly v pohodě přehrávat. Disk jsem nechtěl inicializovat, mám na měm 250 GB filmů. Tak jsem vzal flešku 8 GB, stáhl device manažer, v něm flešku inicializoval a v pohodě se na ni dalo nahrávat. Po restartu boxu však již media centrum nevidělo můj USB HDD s filmy. Device manažer jej vidí, moutne jako (nevím přesně, nejsem u boxu) jako sdb nebo sda, ale mediacentrum jej prostě nevidí. Přehrávat filmy je pro mě mnohem důležitější, než možnost nahrávání, tu klidně oželím, ale ani po vytažení flešky mediacentrum ani mediaplayer disk nenajde. Pokusím se upravit fstab, ale nevím jak.
- EPG na UPC direct - to je velký problém, téměř všude anglicky, manželka je zvyklá projíždět EPG a dle toho si vybírat program ke sledování, nevím zda to rozdýchá.
- po návratu ze standby někdy nenaběhne HDMI a musí se restartnout box
- archívyCZ - některá videa jedou, jiná ne (kolečko se točí, ale nic nenačte) a ještě jiná jede pouze zvuk a zároveň se objeví hláška, že není nainstalovany gstreamer (nikde jsem jej v pluginech ke stažení nenašel).
Jinak spokojenost.
První dojmy jsou velmi dobré, vše mnohem rychlejší.
Mám jen pár problémků, které snad s pomocí tohoto fóra odstraním:
- po nainstalování Media centrum vidělo můj USB HDD - filmy se daly v pohodě přehrávat. Disk jsem nechtěl inicializovat, mám na měm 250 GB filmů. Tak jsem vzal flešku 8 GB, stáhl device manažer, v něm flešku inicializoval a v pohodě se na ni dalo nahrávat. Po restartu boxu však již media centrum nevidělo můj USB HDD s filmy. Device manažer jej vidí, moutne jako (nevím přesně, nejsem u boxu) jako sdb nebo sda, ale mediacentrum jej prostě nevidí. Přehrávat filmy je pro mě mnohem důležitější, než možnost nahrávání, tu klidně oželím, ale ani po vytažení flešky mediacentrum ani mediaplayer disk nenajde. Pokusím se upravit fstab, ale nevím jak.
- EPG na UPC direct - to je velký problém, téměř všude anglicky, manželka je zvyklá projíždět EPG a dle toho si vybírat program ke sledování, nevím zda to rozdýchá.
- po návratu ze standby někdy nenaběhne HDMI a musí se restartnout box
- archívyCZ - některá videa jedou, jiná ne (kolečko se točí, ale nic nenačte) a ještě jiná jede pouze zvuk a zároveň se objeví hláška, že není nainstalovany gstreamer (nikde jsem jej v pluginech ke stažení nenašel).
Jinak spokojenost.
AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
-
hades
- Nováček

Tak po prostudování OpenRSI fóra jsem zjistil, že problémy z USB HDD by mělo odstranit "nové" jádro. Je z března 2012, ale je novější než to v RTI CORE 1.7, které jsem použil. Uvidíme.
Dear OpenRSI users,
Today a new kernel for all azbox HD models is available. This kernel has hotplug support added, and will this brings better support for usb/hdd detection and tuner firmware loading without a work around.
Make sure before flashing the new kernel you do a software update through software management.
kernel-160328.zip
Dear OpenRSI users,
Today a new kernel for all azbox HD models is available. This kernel has hotplug support added, and will this brings better support for usb/hdd detection and tuner firmware loading without a work around.
Make sure before flashing the new kernel you do a software update through software management.
kernel-160328.zip
AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
-
hades
- Nováček

Tak Usb HDD již jede. Přeflašoval jsem nové jádro, ale to problém neodstranilo.
Tak jsem někde na netu vyčetl, že je třeba do souboru fstab v adresáři etc přidat toto nastavení:
/dev/sda1 /media/usb auto defaults 0 0
/dev/sda1 /media/hdd auto defaults 0 0
/dev/sdb1 /media/usb auto defaults 0 0
/dev/sdb1 /media/hdd auto defaults 0 0
Po restartu Media centrum našlo disk a filmy zase jedou
Tak jsem někde na netu vyčetl, že je třeba do souboru fstab v adresáři etc přidat toto nastavení:
-
Bond
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 4 poděkování
Mam podobny problem, presiel som z ofiko fw na E2. Priamo po instalacii kernelu sa mi nedal nainstalovat OpenRSI - OpenPLI, tak som musel najskor nainstalovat RTi Core v1.7.0 a az potom sa mi podarilo na tento Image nainstalovat penRSI - OpenPLI 2.1. Vsetko by bola zatial OK, az na to ze ZBOX vobec nevie najst USB kluc ani v prednom ani v zadnom vstupe. Chcel som pridat /dev/sda1 /media/usb auto defaults 0 0 (ako radis) ale vobec nemam fstab v adresáři etc. Mozete mi pomoct?hades píše:Tak Usb HDD již jede. Přeflašoval jsem nové jádro, ale to problém neodstranilo.
GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 7.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 7.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 7.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 6 poděkování
nainstaluj si TS panel a v nom si moutni alebo GSU
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
hades
- Nováček

Stáhl jsem si GSU z OpenRSI 2.1, ale nemohu tam nikde najít možnost moutnutí disku, žádný device manažer. Ve které nabídce lze moutnout usb HDD? Jedná se mi o moutnutí HDD ve formátu fat32, na kterém mám cca 250 GB filmů, tedy moutnout tak, aby jsem nepřišel o data.