Jasný návod pro blbce na upgrade Enigma atd
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 6 poděkování
Re: Jasný návod pro blbce na upgrade Enigma atd
AnO
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
Bond
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 4 poděkování
Mam takyto problem. S origo fw chcem nainstalovat E2. Na USB som si dal kernel cca 6MB vo formate patch.bin, vlozil USB do boxu, zapol vypinacom, nabehla modra obrazovka, zvolil som USB a potvrdil OK. Potom mi vyhodi hlasku "There are no patch files in USB storage please check USB storage" co je v preklade zhruba ze " Nie sú žiadna záplata súbory v USB úložnom priestore prosia skontrolujte USB úložný priestor". Ak som to dobre pochopil box nevie najst patch bin. Skusil som dalsie dva USB roznych znaciek a furt to iste. Po zruseni a spusteni nastastie box nabehne s ofiko fw. Prosim poradte!
GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 7.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 7.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
-
frcko73
- Mazák

nemas dobre naformatovany USB.Vskusaj iny USB kluc.
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
-
Bond
- Mírně pokročilý

USB naformatovany na FAT 32 a vyskusal som 3ks USB roznych znaciek a vysledok ten isty
-
frcko73
- Mazák

sformatuj USB v boxe,alebo v inom sat prijimaci.Nie v PC.
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
-
Bond
- Mírně pokročilý

mam este druhy azbox, no ten mi to sformatuje do ext2 alebo 3 alebo 4 a ni do fat 32. Sory asi si myslel zformatovat v boxe s origo fw. - skusim
Skusil som naformatovat na FAT 32 v boxe, ale ked ho dam do PC tak mi vypise ze nie je nafoematovany, cize sa nan neda stiahnut kernel
Skusil som naformatovat na FAT 32 v boxe, ale ked ho dam do PC tak mi vypise ze nie je nafoematovany, cize sa nan neda stiahnut kernel
-
hades
- Nováček

V příštím týdnu chci přejít z OFW 5402 na E2 poslední OpenRSI3.0. Po přečtení různých návodů mám ještě několik nejasností. Prosím o vysvětlení zkušenější.
- Je možné přejít na openrsi3.0 přímo, nebo je nutno pouze přes 2-kový kernel - tj. přes RTI Core 1.7 (pochopil jsem, že 6 MB soubor patch.bin, kterým se vždy přechod začíná, obsahuje dvojkový kernel).
- Pokud je nutno jít přes RTI Core 1.7 nebo jiný 2-kový kernel - jaký je postup při přechodu na 3-kový kernel, tj. nainstaluji např. RTI Core 1.7 přes Azup, který je přiložen a následně ihned spustím poslední Azup 227 a naflašuji OpenRSI 3.0 (image + Kernel)?
- Existuje patch.bin (6 MB) pro přechod z OFW na E2 přímo s 3-kovým kernelem?
- Pokud bych se rozhodl přejít místo OpenRSI na poslední OpenAZBox PLi MOD HD Release je postup nějak zásadně jiný?
Prostě chybí mi návod na přechod z OFW na poslední aktuální E2 firmare.
Díky za odpovědi.
- Je možné přejít na openrsi3.0 přímo, nebo je nutno pouze přes 2-kový kernel - tj. přes RTI Core 1.7 (pochopil jsem, že 6 MB soubor patch.bin, kterým se vždy přechod začíná, obsahuje dvojkový kernel).
- Pokud je nutno jít přes RTI Core 1.7 nebo jiný 2-kový kernel - jaký je postup při přechodu na 3-kový kernel, tj. nainstaluji např. RTI Core 1.7 přes Azup, který je přiložen a následně ihned spustím poslední Azup 227 a naflašuji OpenRSI 3.0 (image + Kernel)?
- Existuje patch.bin (6 MB) pro přechod z OFW na E2 přímo s 3-kovým kernelem?
- Pokud bych se rozhodl přejít místo OpenRSI na poslední OpenAZBox PLi MOD HD Release je postup nějak zásadně jiný?
Prostě chybí mi návod na přechod z OFW na poslední aktuální E2 firmare.
Díky za odpovědi.
AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
-
Bond
- Mírně pokročilý

Nerozumiem tomu, ked davam original kernel OpenRSI - OpenPLI for Azbox z http://www.openrsi.org/openrsi/download ... box-rsi21/ (ale aj od inych ludi co tu poskytli) tak mi ho nevie precitat a ked dam kernel RTI 1.7 tak mi ho najde. Myslim ze tento kernel by som mohol pouzit aj na image OpenRSI - OpenPLI 2.1. Je to tak? Ale ked dam update z USB vypisuje verziu 1.0.1 E2 byTheRipper. Je to spravne?Bond píše:mam este druhy azbox, no ten mi to sformatuje do ext2 alebo 3 alebo 4 a ni do fat 32. Sory asi si myslel zformatovat v boxe s origo fw. - skusimfrcko73 píše:sformatuj USB v boxe,alebo v inom sat prijimaci.Nie v PC.
-
hades
- Nováček

Dnes jsem několik hodin studoval fórum ohledně přechodu z OFW na E2.
K výše uvedeným otázkám mám ještě doplňkové:
- pokud bych chtěl z OFW přejít na OpenRSI 2.1 - je možno použít patch bin (6 MB) z RTI Core 1.7 a následně azupem nainstalovat nejnovější OpenRSI 2.1 (z dnešního data)? Nebo je třeba použít jiný patch.bin a kterou verzi AZupu použít?
- jako další přípravu jsem na PC stáhl DreamSet, aktualní setting, popřehazoval jsem kanály dle potřeby, ale nemohu najít nastavení motoru. Chtěl jsem nastavit USALS a svoji polohu, ale nemohu to v DreamSETu najít. V záložce Setup je sice položka DiseqC conf, ale je zašedlá a nelze ji vybrat.
Sorry za hromadu otázek, ale E2 jsem ještě nikdy na satu neměl.
K výše uvedeným otázkám mám ještě doplňkové:
- pokud bych chtěl z OFW přejít na OpenRSI 2.1 - je možno použít patch bin (6 MB) z RTI Core 1.7 a následně azupem nainstalovat nejnovější OpenRSI 2.1 (z dnešního data)? Nebo je třeba použít jiný patch.bin a kterou verzi AZupu použít?
- jako další přípravu jsem na PC stáhl DreamSet, aktualní setting, popřehazoval jsem kanály dle potřeby, ale nemohu najít nastavení motoru. Chtěl jsem nastavit USALS a svoji polohu, ale nemohu to v DreamSETu najít. V záložce Setup je sice položka DiseqC conf, ale je zašedlá a nelze ji vybrat.
Sorry za hromadu otázek, ale E2 jsem ještě nikdy na satu neměl.
AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
- Bonas
- Nováček

Zdravím pánové a kapacity přes E2 prosím o pomoc, jelikož si nevím rady. Včera jsem po dlouhém váhání a studování tady na fóru přešel z official firmware na Enigmu 2. Ač jsem měl strach, tak přechod jsem zvládl hravě a box neumřel. Nainstaloval jsem poslední image „OpenRSI-3.0-azboxhd-20130306“, s ním automaticky kernel 3.3.1, pohrál si s nastavením Azboxu, rozchodil motor, naladil stanice, přes DCC-E2 nainstaloval Glassys utility, přes něj stáhnul Cccam 2.2.1 (hodně se tu psalo, že je to přes GSU lepší a spolehlivější, než jej instalovat z image), čtečka bězí, CCcam funguje, ale bohužel jdou jen FTA kanály, neběží placené kanály a také emu (což jsou dvě důležité věci, které by měly chodit, o sdílení mi nejde). Nevím, jestli je třeba ještě něco konfigurovat či povolit, nebo je to otázka karty, že neprochází zápisy? Na official firmware jsem jel bez problémů na kombinaci news + mgcamd, přes GSU jsem si tuto kombinaci stáhnul také na E2, ale samozřejmě nefunguje. Vím, že bych musel doplňovat a upravovat configy, bohužel nevím kde a jak, vzhledem k mé kartě. Mám ještě starší kartu freeSAT CryptoWorks (CAID 0D02), a ta se tu na fóru de facto neřešila, tak že jsem se neměl čeho chytit. Díky každému, kdo laikovi pomůže se srozumitelnou radou, jak to dnes odpoledne rozchodit. V opačném případě mě malá dcera sežere, když neuvidí večer dětské programy. 
AZBox HD Premium, BigSat SG2100BS, Fuba 85 Al, LBN Inverto Black Ultra Single, HDD 3.5 Seagate Pipeline 500 GB - Enigma 2, OpenRSI 3.0, Oscam ymod 18-t37, Cccam 2.3.0, freeSAT CryptoWorks (CAID 0D02)
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 6 poděkování
daj si cccam 2.3.0 alebo usr/keys/softcam.keys najnovsi a pojde ti free skylink 
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
- Bonas
- Nováček

... díky za odpověď, poslal jsem ti s dovolením SZ. To mi chceš napsat, že mi bude stačit ke štěstí nakopírovat soubor SoftCam.key do složky usr/keys/ a vše půjde, t.j. i kanály, které mám placené? Cccam 2.3.0 jsem měl nainstalovaný před Cccam 2.2.1 a problém byl ten samý, to zn., že nešly placené kanály i emu. Hlavně bych potřeboval podrobněji rozepsat, zda-li dělá Cccam v kombinaci s mou kartou vše automaticky a musí to jet, nebo je třeba ještě něco přes FTP či Telnet v boxu konfigurovat. Pak by už přicházel v úvahu jen refresh karty u operátora. Díky za další upřesnění a rady, pánové.
AZBox HD Premium, BigSat SG2100BS, Fuba 85 Al, LBN Inverto Black Ultra Single, HDD 3.5 Seagate Pipeline 500 GB - Enigma 2, OpenRSI 3.0, Oscam ymod 18-t37, Cccam 2.3.0, freeSAT CryptoWorks (CAID 0D02)
- gobb
- Nováček

Programy z karty by Ti mali ist pri spustenom Cccam-e. Preposli si zapisy z webu operatora, za ten pokus nic nedas a malo by Ti to pomoct.
Ano, staci Ti subor SoftCam.key uplodanut do tej cesty a prioritne ti pojde emu pre 0D03, teda zakladne SK a CZ (teda pokial su kluce v subore uvedene).
Ano, staci Ti subor SoftCam.key uplodanut do tej cesty a prioritne ti pojde emu pre 0D03, teda zakladne SK a CZ (teda pokial su kluce v subore uvedene).
AZBox Premium HD, 19.2&23.5, SKYLINK ICE, OpenRSi-3.0, UE46F6500SSXZG
AZBox Premium HD, 19.2&23.5, 80GB Maxtor 6Y080M0, OpenRSi-3.0, LE40R86BDX
AZBox Premium HD, 19.2&23.5, 80GB Maxtor 6Y080M0, OpenRSi-3.0, LE40R86BDX
- Bonas
- Nováček

... díky za radu, zkusím to doma rozchodit dle vašich pokynů... v případě nezdaru budu ještě určitě otravovat. 
- Bonas
- Nováček

Chlapi, ještě jednou díky, že jste mě nakopli. Vrátil jsem se zpět na Cccam 2.3.0, placené programy dnes najednou všechny naběhly i bez refresh karty a po nakopírování aktuálního SoftCam.key do adresáře usr/keys/ začaly fakat i programy v emu. Dcera už hledí vysmátá na JIM JAM a já si můžu nalít.