ET 9500 - Tuner B
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
-
Nup
- Nováček

ET 9500 - Tuner B
Dobry den,
som cerstvym majitelom ET 9500. V STB mam v hornej citacke Irdeto ICE a zo satelitu, na ktorom mam twin LNB (19.2 + 23.5), som pripojil do STB 2 kable, aby som mohol zaroven nahravat a pozerat TV.
Nainstaloval som novy Bootloader a Open PLI 3.0 z 26.1.2013. S kartou ICE pouzivam ccam, ktory sa mi automaticky stiahol pri prvom spusteni STB a naslednej kofiguracii. Skylink programy sa dekoduju v poriadku. Pokial vsak nahravam nejaky TV kanal na disk a pocas nahravania prepinam programy na TV, tak mozem sledovat len programy na rovnakom transpondery z akeho nahravam.
Predpokladam, ze mam zle nastaveny tuner B. Inicialne som tunery nastavil takto:
tuner A :
Configuration mode - jednoduchy
Mode - DiSEcQ A/B
Port A - 19.2
Port B - 23.5
Set voltage and 22kHz - ano
Poslat DiSEcQ len pri zmene satelitu - nie
tuner B :
Configuration mode - rovna sa
Tuner - Tuner A
Skusal som aj ine nastavenia tuneru B, ale vysledok je stale rovnaky. Ak dam vyhladavat kanaly na tunery B, tak mi vypise hlasky "search failed", alebo "ma tranpodery nie su ziadne data".
Vedel by mi prosim niekto poradit ako tie tunery spravne nastavit ?
som cerstvym majitelom ET 9500. V STB mam v hornej citacke Irdeto ICE a zo satelitu, na ktorom mam twin LNB (19.2 + 23.5), som pripojil do STB 2 kable, aby som mohol zaroven nahravat a pozerat TV.
Nainstaloval som novy Bootloader a Open PLI 3.0 z 26.1.2013. S kartou ICE pouzivam ccam, ktory sa mi automaticky stiahol pri prvom spusteni STB a naslednej kofiguracii. Skylink programy sa dekoduju v poriadku. Pokial vsak nahravam nejaky TV kanal na disk a pocas nahravania prepinam programy na TV, tak mozem sledovat len programy na rovnakom transpondery z akeho nahravam.
Predpokladam, ze mam zle nastaveny tuner B. Inicialne som tunery nastavil takto:
tuner A :
Configuration mode - jednoduchy
Mode - DiSEcQ A/B
Port A - 19.2
Port B - 23.5
Set voltage and 22kHz - ano
Poslat DiSEcQ len pri zmene satelitu - nie
tuner B :
Configuration mode - rovna sa
Tuner - Tuner A
Skusal som aj ine nastavenia tuneru B, ale vysledok je stale rovnaky. Ak dam vyhladavat kanaly na tunery B, tak mi vypise hlasky "search failed", alebo "ma tranpodery nie su ziadne data".
Vedel by mi prosim niekto poradit ako tie tunery spravne nastavit ?
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Re: ET 9500 - Tuner B
Nastavene to mas spravne, skontroloval som to pre istotu s tymto navodom viewtopic.php?f=285&t=7688 a je to OK. Preco Ti to nejde na B-cku, zatial neviem, mozno ma casom trkne a pridem na to, no skus skontrolovat F-ka a kabel k tuneru B.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
Nup
- Nováček

Kabel aj F-konektory budu asi v poriadku - skusal som totiz prehodit kable z tunera A do B a opacne.
-
vikino
- V.I.P.

Skus este tuner B nastavit rovnako ako A-cko... hm.
-
Nup
- Nováček

-
1berto
- Nováček

ja to mam nastavené presne tak ako píšeš tuner A ale aj tuner B mam identicky nastaveny čiže nie rovná sa, ale kedže si to skušal je to záhada
Xtrend 9500 Skylink ICE, Monoblok Astra 19,2 a 23,5
-
Nup
- Nováček

Skusil som fyzicky prehodit aj tunery v STB a vysledok je rovnaky.
Netreba zmenit niekde nejake nastavenie, aby ten tuner B fungoval ?
Neviem co by som estel mal vyskusat. Bojim sa, ze to bude nejaka hw chyba.
Netreba zmenit niekde nejake nastavenie, aby ten tuner B fungoval ?
Neviem co by som estel mal vyskusat. Bojim sa, ze to bude nejaka hw chyba.
-
vikino
- V.I.P.

Skus iny img, napr. aaf, xtrend aliance1, hdf....
-
Nup
- Nováček

Skusil som este AAf a xtrend aliance1 a nepomohlo. Zistil som ale, ze ked idem do nastavenia tunerov a pre PortA a Port B nastavim automatic, tak pre Tuner B mi vypise tuner 19.2 locked a hned potom failed, Rovnako aj pri 23.5. A nastavenia pre Port A a B sa nastavi na "nedostupny". Takze to vypada, ze mam odchylenu parabolu, spravne ?
-
Nup
- Nováček

Keby bola odchylena parabola, tak predpokladam, ze by sa mi nenastavil ani tuner A. Tak uz neviem co s tym moze byt.
-
vikino
- V.I.P.

Na tuneri A mas aj 19,2 aj 23,5? Nemas len zle uchyteny twin monoblok na parabole za nespravne "oko"? Nastavoval si si to sam, ci nejaky odbornik? Chcelo by to mozno vyskusat Tvoj sat prijimac pripojit u niekoho na parabolu s twin monoblokom ktory je nastaveny spravne a vylucit tak v com je chyba, ci v prijimaci, alebo zle nastavenej parabole....
-
Nup
- Nováček

Ano.vikino píše:Na tuneri A mas aj 19,2 aj 23,5?
Pri pohlade zpoza paraboly na LNB mam uchytene lave "oko".vikino píše:Nemas len zle uchyteny twin monoblok na parabole za nespravne "oko"?
Sam.vikino píše:Nastavoval si si to sam, ci nejaky odbornik?
Hm, asi nepoznam nikoho s dvojtunerom a twin monoblokom...vikino píše:Chcelo by to mozno vyskusat Tvoj sat prijimac pripojit u niekoho na parabolu s twin monoblokom ktory je nastaveny spravne a vylucit tak v com je chyba, ci v prijimaci, alebo zle nastavenej parabole....
-
vikino
- V.I.P.

Myslel som zajst k nejakemu predajcovi sat techniky a vyskusat u neho, ak sa da... kym to posles na reklamaciu.
-
Nup
- Nováček

Tak sa mi ho podarilo vyskusat u niekoho, kto ma twin tuner a twin monoblokom a tuner B sa sprava rovnako: automaticky nenajde ziadne satelity, pri rucnom nastaveni satelitov pri pozerani tv programov nie je obraz ani zvuk a zobrazuje sa hlaska "Cas vyprsal pri citani PAT". Takze ho poslem na reklamaciu.
-
Nup
- Nováček

Prijimac vyreklamovany - vymenili mi zakladnu dosku a tuner B uz funguje ako ma.