Propojení

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
hugo51
Nováček
Nováček

Propojení

Příspěvek od hugo51 »

Ahoj.
Mám 8portový ethernet switch,ve kterém mám zapojený pčítač a internetové rádio.Mohu připojit HD Box nebo musím mít k propojení HD Boxu se sítí router?
Díky

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Re: Propojení

Příspěvek od Thomik1 »

Zapoj do switche a podívej se do nastavení sítě zdali dostal IP čku ,mělo by to fungovat.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Steiner
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Steiner »

No neviem, switch IP neprideľuje, asi by som IP zadal ručne do boxu v danom rozsahu aký má PC.

„Cross of Iron“
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Thomik1 »

Jak nepřiděluje :57: To si viděl kde? Normálně dostane ip .

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
hugo51
Nováček
Nováček

Příspěvek od hugo51 »

Tak jsem propojil box a switch a objevila se IP adresa .Zítra budu pokračovat v pokusech.

pecou Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od pecou »

Thomik1 píše:Jak nepřiděluje :57: To si viděl kde? Normálně dostane ip .
Switch v žádném případě nepřiděluje IP adresu. IP adresu přiděluje router na kterém běží DHCP server. Takže pokud mu něco přidělilo IP adresu, tak má ještě do toho switche připojený router což je samozřejmé, pokud na tom switchi má i internetové rádio...

Steiner
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Steiner »

Tak, tak, vy tu chlapci asi robíte nejakú alchímiu :D

„Cross of Iron“
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Thomik1 »

Tak já jsem ještě neviděl switch aniž by byl zapojeny bez routru s přístupem na net. To je snad automatické a jasne. Kde by zadal wan nastavení že. Nicméně je to součást kterou beru jako samozřejmost a opravil svou 1 odpověď že holý switch nepřidělit adresu bez routru před ním jak popisuje výše.

Obrázek
Steiner
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Steiner »

Úplne normálne sa dá spojiť dohromady viac zariadení so správnymi IP aj bez routera. Ak chcem napr. konfigurovať nejakú IP cameru tak ju môžem rovno pichnúť do sieťovky v PC, nastaviť správne IP a no probléma. V takomto prípade a aj v prípade takéhoto pripojenia viacerých zariadení cez switch ale samozrejme žiadne pridelovanie IP nefunguje.
Záleží teda na tom čo za prípad je hugo. :D

„Cross of Iron“
hugo51
Nováček
Nováček

Příspěvek od hugo51 »

Ahoj.
Teprve ted jsem se dostal k počítači.Takže jsem zapnul box a nastavení sítě ze včerejšího dne bylo vynulováno.Spustil jsem proxy server a za okamžik naskočila IPadresa,maska podsítě a MAC adresa.
Položky Brána,1 a 2DNS jsou vynulovány.Pokud je toto špatně,koupím router,abych se netrápil,ale internetové radio a pc zatím běží bez problému.

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Thomik1 »

Zkus ještě opsat veškeré udaje a napiš je ručně s DHCP vyp.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 HD Plus“