E2 chyba při spouštění

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

E2 chyba při spouštění

Příspěvek od kapitan.iglo »

Ahoj všichni. Mám docela zajímavý problém. Dostal se mi do ruky jeden AZBox Premium s požadavkem na instalaci E2. Před tím bezproblémově fungoval s původním FW. Nahrál jsem do něj můj oblíbený Spaze 2.1. Instalace proběhla v pořádku, ovšem při spouštění AZ zatuhnul v cca 40% a na displeji zůstalo svítit "=s". Je to zřejmě konec nějaké cesty k nějakému souboru...
Tak jsem nelenil, udělal návrat kpůvodnímu FW (včetně format AA) a další pokus. Tentokrát pro srandu Spaze 2.2. Instalace opět v pořádku, nicméně po startu, který kupodivu doběhl se cyklicky opakovala "zelená smrt" a restarty. Takže opět návrat na původní FW (format AA) a tentokrát pokus s Open RSI. Opět následovala chyba se zmíněným "=s" a vytuhnutí při boot.
Zkrátím to. Jediný image, který lze na zmíněném AZ provozovat, je RTI 1.7 (RTI 1.6 ne), ovšem sem tam, se objeví chyba při zapínání AZ ze stand-by a to hláška ohledně chyby tuneru, kdy není obraz. Ale box evidentně žije, protože HTTP, FTP, Telnet, Oscam, všechno jede. Nemáte někdo tip, co s tím? Díky.

P.S. Místo DOM je osazena SD Karta. Zkoušeny dvě různé redukce i karty.

AZBox HD Premium Combo, FUBA AL85, multifeed (13E - 28,5E)
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: E2 chyba při spouštění

Příspěvek od visper »

Co když odpojíš interní disk?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Díky za odpověď. Interní disk to nemá. Je to úplně "základní" konfigurace. Jeden tuner DVB-S2 a jinak nic... Předělával jsem celkem tři AZ na E2 a vždycky to bylo bez problémů. Tohle mě překvapilo...

JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

"=s"
mne to zvyklo robit ked som si namapoval do RC$ zosietovanie z pc,tak mi to dost casto robilo u 1.6.0 ked bol pc vyp.,ale u 1.7.0 zatim to nerobi :106:

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Hmmm. Může být. :31: Ale tady se jedná problém při spouštění AZ po čerstvé instalaci E2. Vypadá to, že se s tím zatím asi nikdo nesetkal. Holt uvidíme časem, jestli nepomůže jiný Image. Díky. :89:

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Zkoušels nainstalovat stejný image znova? To se mi stalo několikrát, že se to chytlo až na druhý pokus. Kdybych to nezkusil, tak bych žil v domnění, že ten image na mém stroji nejde.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Díky za odpověď. Zkoušel jsem různé (stejné) image několikrát, ale pokaždé se stejným výsledkem. Nevím, jestli na tu instalaci samotnou nemá vliv LAN. Ale jelikož dělám v oboru, tak si myslím, že ne, že je to blbost. Ale pro srandu tu instalaci když tak vyzkouším na jiném místě. V současné chvíli je AZ u majitele a je na něm zmíněný RTI 1.7. Uvidíme, co z toho vypadne. :D

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“