Vypínání / spotřeba

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
simami Czech Republic
Nováček
Nováček

Vypínání / spotřeba

Příspěvek od simami »

Zdravím.
Začal jsem "experimentovat" s AZboxem a nainstaloval jsem si Enigmu2 (RTi_Core_1.7.0).
Zatím jsem si tam změnil jen skin, žádné pluginy atd...
Už jsem se tady dočetl ohledně různých problémy enigmy a signálu přes HDMI. Mě avšak zaráží to, jaké jsou režimy pro vypnutí. Když dám pohotovostní režim, tak se mi přes SCART i přes HDMI nevypne obrazovka (u SCARTu zůstane poslední scéna na obrazovce, HDMI jen zčerná) a spotřeba boxu stále cca 24W. U režimu Shutdown jsem pochopil že to je stejně jako u klasického FW, že se musí stejně vypnout vypínačem vzadu.
Otázka tedy zní, jestli de dá AZbox nějak uspat jako tomu bylo u klasického FW, tedy aby spotřeba klesla na minimum (5W)?
Všem dík za rady případně nasměrování jak to vyřešit

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Vypínání / spotřeba

Příspěvek od visper »

Kde si vzal těch 5W u klasického fw? Spotřeba je pořád zhruba stejná a lepší už to nebude. Ve standby se v podstatě vypne jen tuner a LNB. Nejvíc žere grafické jádro Sigmy a to bohužel nejde vypnout samostatně. Kdyby se vypla celá Sigma tak tam zase nezůstane nic co by sledovalo dálkáč a nešlo by to zapnout.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
simami Czech Republic
Nováček
Nováček

Re: Vypínání / spotřeba

Příspěvek od simami »

Dík za odpověď. Těch 5W sem bral z příručky, ale pravda, že po změření wattmetrem jsem naměřil u klasického FW kolem 16-18W ve standby.
Takže to vyřeším zásuvkou s dálkovým ovládáním :)

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“