Nečitelný Hard disk

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
sevenheave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nečitelný Hard disk

Příspěvek od sevenheave »

Naformátoval jsem externí HD 200MB přímo z HD Boxu v NTFS.
Vše funguje naprosto v pořádku, nahráván - přehrávám.

PROBLÉM je v tom, že když disk připojím k počítači s Windows XP, disk se načte, ale bohužel je prázdný a po kliknutí se mi nabídne, abych disk naformátoval ...

Nevíte proč?

hd-box fs-7110 hd pvr
hd-box fs-9200
(SkyLink Irdeto ICE)
www.sevenheaven.cz
xdedek Czech Republic
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Nečitelný Hard disk

Příspěvek od xdedek »

Mno... možná by tu někdo měl v rukávu lepší odpověď, ale zkusím to já.

Tož zaprvý. NTFS je formát tak akorát.... mno. formát by to nebyl až tak úplně zlej, ale jde o licence... Microsoft...
No a co mám zkušenost, tak co se týče OS linuxu na PC, tak s formátem NTFS jsou neustále jen problémy.

Takže pokud si stojíš stále za formátem NTFS, tak bych to zkusil provést naopak. naformátovat na PC a pak strčit do boxu, ale to zas hrozí nebezpečí, že by se ti nemusel pokaždé záznam povést na takovýto disk. Pokud nepotřebuješ přenášet na tom disku velké soubory a vešel by ses do 4GB.. tak naformátuj na FAT32, v tom případě se domnívám, že kompatibilita bude vyšší.

Na otázku proč tomu tak je mě napadá, esli totiž ten tvůj receiver při forátování nezapomene dodat něco do záznamu MBR, či správně označit partition. Možná by mohlo i pomoct jednou naformátovat na PC a pak znovu v receiveru.

No a pokud i s tímto by jsi byl nespokojen, tak bych doporučil třeba jak to má brách (já totiž nenahrávám, takže neřešim) v HD-Boxu má pořád píchnutej SSD disk 16GB s USB z jednoho starýho netbooku, naformátovanej na ten souborovej systém, Journal FS, co HD Box nabízí a k přenos souborů ze satelitu do PC a naopak používá FTP... a nemusí se neustále přepojovat disk...

Tož tak zkus a uvidíš...

Snad jsem ti spoň trochu pomohl.. :good:

Octagon SF4008, Zgemma H9S, Formuller F4 Turbo, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“