Kvalita obrazu

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
easyspider
Nováček
Nováček

Kvalita obrazu

Příspěvek od easyspider »

Premyslam nad kupou tohto prijmaca no chcem spytat na kvalitu obrazu SD a HD programov. Teraz mam Opticum 9500 a s obrazom som velmi spokojny.

Dikk za info

Xtrend ET 9500 ,Opticum9500HD, 4xLNB,Skylink + UPC,Philips 37PFL7605H,Sony DAV SC5.
easyspider
Nováček
Nováček

Re: Kvalita obrazu

easyspider píše:Premyslam nad kupou tohto prijmaca no chcem spytat na kvalitu obrazu SD a HD programov. Teraz mam Opticum 9500 a s obrazom som velmi spokojny.

Dikk za info
Takze som ho dnes kupil a jednoznacny verdikt znie: obraz je horsi ako na Opticume9500 ci HD, ale najma SD. Som z toho nemilo prekvapeny, predsa ma len lepsi procesor. Obraz je pri pohybe rozmazany, neostry.
Taketo neduhy mal aj Opticum ked som skusal Enigmu.
Dufam ze sa to dalsimi verziami zlepsi

Xtrend ET 9500 ,Opticum9500HD, 4xLNB,Skylink + UPC,Philips 37PFL7605H,Sony DAV SC5.
rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

easyspider píše:
easyspider píše:Premyslam nad kupou tohto prijmaca no chcem spytat na kvalitu obrazu SD a HD programov. Teraz mam Opticum 9500 a s obrazom som velmi spokojny.

Dikk za info
Takze som ho dnes kupil a jednoznacny verdikt znie: obraz je horsi ako na Opticume9500 ci HD, ale najma SD. Som z toho nemilo prekvapeny, predsa ma len lepsi procesor. Obraz je pri pohybe rozmazany, neostry.
Taketo neduhy mal aj Opticum ked som skusal Enigmu.
Dufam ze sa to dalsimi verziami zlepsi
Já jsem s SD spokojen, mnohem lepší něž Mascom,Optibox a Homecast, co jsem zkousel. Satelit mám nastaven na upscale 720p. Mam HD ready TV 32" a je to lepší něž do ní pouštět 1080i. Spíš jsem nemile překvapen hruznou kvalitou Skylink programů a to jak SD, tak zejména HD. Ten datový tok je už na povazenou....

easyspider
Nováček
Nováček

Skylink by som tvrdil je na tom zo slovenskych sat. poskytovatelov najlepsie, nasleduje UPC a potom niekde kde ani ludske oko nedovydi je DIGI.
Ja mam Philips 37PFL7605H,led podsvietenie.
Zatial sklamanie, pohram sa este s nastavenim....Skusal som 1080i a aj 1080p.

easyspider
Nováček
Nováček

easyspider píše:Skylink by som tvrdil je na tom zo slovenskych sat. poskytovatelov najlepsie, nasleduje UPC a potom niekde kde ani ludske oko nedovydi je DIGI.
Pre kvalitnejsi obraz som musel upravit nastavenia TV. vsetko som musel znizit o cca 10%(a to mam nastavene priemerne hodnoty). Zaujimave, co inym masinkam vyhovuje tomuto to nieje po chuti.
Vsetko je vec firmware, snad sa to zlepsi. uvital by som aspon niake zakladne nastavenia v satelite.(kontrast, farba).Obraz je taky nemastny, neslany...

pecou Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od pecou »

easyspider píše:
easyspider píše:Skylink by som tvrdil je na tom zo slovenskych sat. poskytovatelov najlepsie, nasleduje UPC a potom niekde kde ani ludske oko nedovydi je DIGI.
Pre kvalitnejsi obraz som musel upravit nastavenia TV. vsetko som musel znizit o cca 10%(a to mam nastavene priemerne hodnoty). Zaujimave, co inym masinkam vyhovuje tomuto to nieje po chuti.
Vsetko je vec firmware, snad sa to zlepsi. uvital by som aspon niake zakladne nastavenia v satelite.(kontrast, farba).Obraz je taky nemastny, neslany...
Taky jsem zpozoroval, že SD kanály jsou trochu mázlejší, neostré oproti SD boxu. Připojeno přes HDMI, zkoušeny všechny módy rozlišení. Zatím překvapením je pro mne nyní E2 zde uvedená od PKT, který nyní testuji. Tam jsem docílil obraz u SD hodně srovnatelný s mým předchozím SD boxem (co se týká ostrosti) a též rychlost přepínání kanálů je mnohem rychlejší. Dále v posledním firmware zaznamenávám občasný problém s hláškou zakódovaný program, ani oscam mi na poslední verzi nepracuje tak, jak bych si představoval.... v E2 zdá se bez problémů.
Takže mašinka za tu cenu dobrá, jen by to chtělo více vyladit originální software.

easyspider
Nováček
Nováček

Nedaju sa v niakom subore,scripte nastavit farby, jas ,kontrast...alebo niake servisne menu..?

Robko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Robko »

Chci se zaptat, jak máte nastavenou obrazovku poměr stran a způsob? Nevim jestli je to normální, ale ne HD kanálech starší filmy jsou zobrazeny 4:3. Samozřejmě se to dá nastavit na plné zobrazení, ale zase nové filmy jsou pak roztaženy až přesahujou. Máte někdo nějaký postřeh? Díky

pecou Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od pecou »

Robko píše:Chci se zaptat, jak máte nastavenou obrazovku poměr stran a způsob? Nevim jestli je to normální, ale ne HD kanálech starší filmy jsou zobrazeny 4:3. Samozřejmě se to dá nastavit na plné zobrazení, ale zase nové filmy jsou pak roztaženy až přesahujou. Máte někdo nějaký postřeh? Díky
Normální je mít 4:3 obraz správně zobrazen i v SD rozlišení to znamená s černými pruhy napravo a nalevo. Přímo nesnáším když vidím, jak si to všichni roztáhnou přes celou obrazovku, tzn. že postavy jsou pěkní tlouštíci. Když si pak takhle představím kanál, který vysílá jen 4:3 a pustí do toho širokoúhlý film, tak to pak po roztažení na celou obrazovku musí být pěkná nudle s "placatýma lidma". Tam už raději použiju na TV volbu zoomu a zvětším si to na celou plochu ručně.

Robko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Robko »

pecou píše:
Robko píše:Chci se zaptat, jak máte nastavenou obrazovku poměr stran a způsob? Nevim jestli je to normální, ale ne HD kanálech starší filmy jsou zobrazeny 4:3. Samozřejmě se to dá nastavit na plné zobrazení, ale zase nové filmy jsou pak roztaženy až přesahujou. Máte někdo nějaký postřeh? Díky
Normální je mít 4:3 obraz správně zobrazen i v SD rozlišení to znamená s černými pruhy napravo a nalevo. Přímo nesnáším když vidím, jak si to všichni roztáhnou přes celou obrazovku, tzn. že postavy jsou pěkní tlouštíci. Když si pak takhle představím kanál, který vysílá jen 4:3 a pustí do toho širokoúhlý film, tak to pak po roztažení na celou obrazovku musí být pěkná nudle s "placatýma lidma". Tam už raději použiju na TV volbu zoomu a zvětším si to na celou plochu ručně.
No jasně to vim taky, tohle ale neni rada, mě zajímá nastavení, STejně dnešní televize nejsou ani 16:9 ani 4:3 tak to neni zas tak markantní.

pecou Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od pecou »

Robko píše:
pecou píše:
No jasně to vim taky, tohle ale neni rada, mě zajímá nastavení, STejně dnešní televize nejsou ani 16:9 ani 4:3 tak to neni zas tak markantní.
HD kanál vysílá při 4:3 obraze i ty černé pruhy, takže to normálním způsobem neroztáhneš...

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“