Cryptoworks - CS Link

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Re: Cryptoworks - CS Link

Příspěvek od tulino »

Neipori:
1. TO NAJDOLEZITEJSIE: uz si vypol tu internu citacku, ako som ti vyssie napisal, aby mohol citat kartu Mcas? A mas zapnuty plugin aj s automatickym spustanim?
2. mam iny nazor ako ty rejca, podla mna je skoda davat do HDBOXu s citackou (9105) CI modul, ako si to urobil (problem s nahravanim - vlakno v 9105)
3. ktoru funkciu mas na mysli, ze je na obale, ale je ju potrebne zlozito nastavovat?

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

tulino píše:Neipori:
2. mam iny nazor ako ty rejca, podla mna je skoda davat do HDBOXu s citackou (9105) CI modul, ako si to urobil (problem s nahravanim - vlakno v 9105)
Škoda to je, ale bohužel jsem nenašel jiné zcela stabilní řešení. Dneska ještě zkusím poslední MCAS a nový FW. Ještě tomu dám šanci. :))

Ale pro moje účely je modul CI v pohodě. Bohužel jediná vlastnost co mě vadí je právě ve vlákně 9105. Myslím, že by to ale mohl řešit FW. Hodně lidí používá CI (Smith, Mascom...).

Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

Nemyslím si, že by se musel plugin MCAS složitě nastavovat, je to velmi triviální...

Navíc nic ti nebrání si zakoupit CI modul do přijímače a získat tak oficiální produkt a nespoléhat se na pluginy od komunity. Budeš se divit, ale spousta přijímačů má CI slot a v něm dekódovací modul. Ber to tak, že náš přístroj (7110) je levná z toho důvodu, že ten modul nemá. Takže buď jsi šikovný a zvládneš pluginy a nebo si připlat a kup si modul. Ten přijímač za to stojí... Co já se natrápil s Mascomem (dva modely), s Optiboxem Pony a až HD-BOX s Mascom CI I-deto/Cryptoworks je pro mne zcela stabilní a funkční záležitost.

:89:[/quote]
Ano, plugin MCAS se opravdu složitě nenastavuje, ale karta stejně neběží. V původním přístroji Mascom zcela bez problémů.
Ano, o CI modulu vážně uvažuji, ale čekám na dobu, kdy CSlink začne měnit karty Cryptoworks za Irdeto (jak mi CSLink napsal, akce vypukne v průběhu měsíce března), pokud ani tato karta nebude v univerzální čtečce, s patřičným pluginem, spolupracovat, koupím CI modul. No vážně.

Pluginy od komunity, já bláhově si myslel, že je dodává výrobce. Jinak by přístroj neodpovídal oficiálnímu popisu, co přístroj nabízí, například internetový prohlížeč a pod.

Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

tulino píše:Neipori:
1. TO NAJDOLEZITEJSIE: uz si vypol tu internu citacku, ako som ti vyssie napisal, aby mohol citat kartu Mcas? A mas zapnuty plugin aj s automatickym spustanim?
3. ktoru funkciu mas na mysli, ze je na obale, ale je ju potrebne zlozito nastavovat?

1. Ano, a stále nic. Tak mě napadlo, jak se projevuje spárovaná karta, nemohl by být problém v tom karta+ MASCOM MC1100CrMKII? No, jestli to páruje.
3. Internet, to mi taky nejede, ale to považuji pouze jako bonbónek na dortíku, který zatím neřeším, chci ho vyzkoušet na I-vysílání České televize (videoarchiv).

Moc, moc, děkuji za rady.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Neipori píše: 1. Ano, a stále nic. Tak mě napadlo, jak se projevuje spárovaná karta, nemohl by být problém v tom karta+ MASCOM MC1100CrMKII? No, jestli to páruje.
3. Internet, to mi taky nejede, ale to považuji pouze jako bonbónek na dortíku, který zatím neřeším, chci ho vyzkoušet na I-vysílání České televize (videoarchiv).

Moc, moc, děkuji za rady.
1. kvoli tebe som teraz vytiahol staru Gitalku crw, ktora nebola v sachte minimalne rok. Do 1 minuty prvy zapis, potom do 3 min dalsie, este cakam na joj a markizu (5 minut).
Mam predposledny Mcas 18.1.
Sparovana karta? Ak je to Cryptoworks tak to nie je mozne.
2. to ze ti nejde internet? MAs router? Mas v routri nastavene DHCP, pridelujes ip adresy automaticky/manualne, mas to navolene aj aj v HDBOXe?
iVysielanie CT ti predsa nikto nesluboval, ci hej?

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

Já mám v přijímači taky CW kartu od CSLinku a rozeběhne se to v pohodě.

Je otázka jestli tam má dobře nahraný plugin. Jestli ho má aktivní.

Zkusil bych následující:

vypnout pluginy, vymazat je, dát tovární nastavení, dát nový FW, dát tovární nastavení, naladit a nastavit satelit, nahrát pluginy a zkusit pak...

Na toto je přesně návod v sekci návody (možná s tím, že tam je o jedno továrko méně). Já jsem pomocí toho provedl mojí první aktualizaci v pohodě. Už jsem četl i o umělcích, kteří nedodržely strukturu při nahrávání pluginu a pak taky křičely, že jim to nejde (ale to asi nebude tento případ). Na Flash musí být adresář plugin a tam rozzipovaný adresář (ale ne dvakrát plugin). :12: Plugin stáhnout tady z webu z 18.1.2012 (MCAS).

Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

Před hodinou jsem se vrátil z hospody, zase jsem se v tom vrtal. ÚSPĚCH. :91: už jsem to rozchodil, nasadil jsem MCAS 120102.
Všem zúčastněným děkuji za ochotu a trpělivost.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“