První program po restartu

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
Bahnak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

První program po restartu

Příspěvek od Bahnak »

Chci se zeptat lze nějak ovlivnit který program-bouquets se spustí jako první po restartu E2?
Občas mívám jiné směny jako žena a ona to holt někdy použije(Restart-nechce nakopnot HDMI při zapnutí TV) a ono to skočí do jiného bouquetsu než kde jsou zákládní programy na koukání.Mám jich těch bouquetsu více(Sport,Hudba,Pohádky...).A ono je pro ní problém to přepnout-ukazoval jsem jak na to,tak se přepne na pozemní vysílání z antény a pak když příjdu řekne že si s elektronikou nerozumí.Lze to nějak ovlivnit.

JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: První program po restartu

Příspěvek od JohnCenaWWE »

veru taky napr kukam ta3 A RESETNEM a da mi napr hbo hd kde som bol davno

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

pokud máš přece jako první bouquet třeba skylink a na první pozici ČT1 a manželka zmáčkne na dálkovým ovladači 1 tak se zapne ČT1 a může to před tím třeba být v pátém z oblíbených třeba SPORT na kanále 353. Pak už si po kanále doskáče kam potřebuje a nebo si musí pamatovat na kterém kanále je její oblíbený pořad. :grin: Já manželku naštěstí už naučil používat.
Jinak je na to určitě plugin v dreamu to nastavit jde. Až budu doma zkusím pohledat a když najdu tak to sem dám.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
Bahnak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bahnak »

schmegea píše:pokud máš přece jako první bouquet třeba skylink a na první pozici ČT1 a manželka zmáčkne na dálkovým ovladači 1 tak se zapne ČT1 a může to před tím třeba být v pátém z oblíbených třeba SPORT na kanále 353. Pak už si po kanále doskáče kam potřebuje a nebo si musí pamatovat na kterém kanále je její oblíbený pořad. :grin: Já manželku naštěstí už naučil používat.
Jinak je na to určitě plugin v dreamu to nastavit jde. Až budu doma zkusím pohledat a když najdu tak to sem dám.
Taky si myslím že by se to mohla naučit,ale pro jistotu vyzkošej ten plugin.

onisud
Nováček
Nováček

Příspěvek od onisud »

Bahnak píše:Chci se zeptat lze nějak ovlivnit který program-bouquets se spustí jako první po restartu E2?
Občas mívám jiné směny jako žena a ona to holt někdy použije(Restart-nechce nakopnot HDMI při zapnutí TV) a ono to skočí do jiného bouquetsu než kde jsou zákládní programy na koukání.Mám jich těch bouquetsu více(Sport,Hudba,Pohádky...).A ono je pro ní problém to přepnout-ukazoval jsem jak na to,tak se přepne na pozemní vysílání z antény a pak když příjdu řekne že si s elektronikou nerozumí.Lze to nějak ovlivnit.
Standardne v E2 to funguje tak, ze si spustim program, ktory chcem mat po restarte boxu a urobim restart enigmy (gui). Enigma si ulozi nastavenie a po dalsich restartoch sa spusta zvoleny program.

DM800, HD-BOX FS7110, Toroid90 - 28E-4W, Samsung LE40B650 - obcas testujem HD-Box 9100
emilb Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od emilb »

v seznamu kanalu dejte menu a druha polozka je nastavit jako sluzbu po spusteni (set as startup service)
kam to co uklada a jak se to rusi jsem nezkousel...

X-Trend ET9000
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

to nejde neni to tam ale ten restart gui ide

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“