hláška "Ladenie zlyhalo"
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
-
- Nováček
hláška "Ladenie zlyhalo"
Ahojte, podľa tunajších návodov sa mi podarilo celkom v pohode rozbehať ET9000 s kartou "výmena". Používam openpli (pár dní starý nightbuild). Všetko funguje, až na občasnú hlášku "Ladenie zlyhalo", najmä na českých kanáloch. Niekedy sa po pár sekundách kanál chytí, niekedy pomôže prepnutie na iný kanál a späť, niekedy pomôže len reštart (aj preto som vymenil Azbox za ET). Chápem, prečo sa táto hláška objavuje počas nahrávania, ale neviem, prečo aj keď nič nenahrávam.
- jirka106
- Mírně pokročilý
Re: hláška "Ladenie zlyhalo"
Ta hláška se mi taky občas objevuje, ale jen při rychlém přepínání programů, ale aby vyskočila sama o sobě to ne a ani při nahrávání se neobjevuje.Myslím si že by mohla být na vině síla signálu já mám asi 85%
Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Na sky-link ice sa da s uspechom pouzit bud oscam so spravnymi configmi, alebo old scam 3.59 bez configov. Zrejme pouzivas jedno z toho, no a ked mas dobre nastavenu antenu a spravne nastavenie tunerov, hlasku "ladenie zlyhalo" by si nemal vobec vidiet ani ked nahravas, ani ked nenahravas...
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
upresnenie: používam oscam a hláška sa objavuje výlučne pri prepínaní kanálov, ak už program beží, tak je to ok. Viete niekto o nejakom nastavení v oscame, ktoré by na to mohlo mať vplyv (napr. nejaký timeout alebo podobne)?
-
vikino
- V.I.P.
V oscame na to moze mat vplyv prio a ignore v dvbapi.... ja si aj tak myslim, ze mas zle nastavenu antenu....
-
- Nováček
Tak som dnes robil pokusy a zistil som toto: po reštarte je všetko ok až do momentu, keď zapnem nahrávanie. Ak počas nahrávania prepínam, tak niektoré programy hlásia "Ladenie zlyhalo", niektoré "Stanica nebola nájdená (SID nenájdený v PAT)". Vždy sú to tie isté stanice (nova hd, tv barrandov, nova sport, nat geo hd cz, ng wild cz, discoveryhd cz, ct4, ct24, eurosport), aj po skončení nahrávania sa takto chovajú, pomôže len reštart a cyklus sa opakuje. To isté spôsobí aj streaming.
-
vikino
- V.I.P.
Popis ako mas zapojenu parabolu, alebo dve paraboly? Alebo? Mas napojeny kazdy tuner zvlast koaxom?
Ono totiz ked nahravas a mal by si len jeden kabel k tuneru A a tuner B spojeny napr len loop-om z tuneru A, tak si obmedzeny moznostou prepnutia na iny kanal na inom TP... a preto ti to vypisuje ze "ladenie zlyhalo".
Ono totiz ked nahravas a mal by si len jeden kabel k tuneru A a tuner B spojeny napr len loop-om z tuneru A, tak si obmedzeny moznostou prepnutia na iny kanal na inom TP... a preto ti to vypisuje ze "ladenie zlyhalo".
-
- Nováček
Ano, mám len jeden koax a loop - preto som na začiatku vlákna písal, že to pri nahrávaní chápem. Ale nerozumiem, prečo toto obmedzenie ostáva aj po ukončení nahrávania.
-
- Nováček
Ako máš nastavené tunery. Tuner A jeden a tuner B prepojiť s tunerom A ?
Xtrend ET 10000 Pli, HDD Western Digital 2TB, Toroidal 90, LG 50PV350
-
vikino
- V.I.P.
No, ale ja nie som Sibyla, aby som hadal ako to mas....peterg-77 píše:Ano, mám len jeden koax a loop - preto som na začiatku vlákna písal, že to pri nahrávaní chápem. Ale nerozumiem, prečo toto obmedzenie ostáva aj po ukončení nahrávania.
Tuner B je potrebne mat aj nastaveny na loop z tunera A: menu - nastavenie - prehladavanie stanic - konfiguracia tunerov - tuner B - konf mod - loopthrough to.
Potom v nastaveni - system - prisposobit - mod expert - daj "hide zap errors" na "ano".
Pri nahravani prepinaj na dalsie programy len cez channel list (sipkou dole-hore na dialkovom) na vysvietene programy, na tie ztmavnute neprepinaj a hlasku "ladeni selhalo" uz neuvidis...
-
- Nováček
Tak tu je pes zakopaný, teraz som mimo domu, ale toto mám určite zle, oba tunery mám nastavené rovnako. Keď to doma skontrolujem a vyskúšam, dám vedieť.vikino píše: Tuner B je potrebne mat aj nastaveny na loop z tunera A: menu - nastavenie - prehladavanie stanic - konfiguracia tunerov - tuner B - konf mod - loopthrough to.
Potom v nastaveni - system - prisposobit - mod expert - daj "hide zap errors" na "ano".
-
- Nováček
-
eichwaldi
- Nováček
nejsem si jistý, ale ta hláška "ladění selhalo" se objevuje, pokud neuděláte scan pro Tuner B, každý tuner musí mít vlastní scan satelitu, závisí to ale také na tom, jak máte zapojené tunery, při loopthrough stačí scan jen jedno tuneru
Xtream ET9200, 400 GB HDD, 90cm Al parabola, Twin LNB, motor SG2100, 28,2E - 1W, TV Samsung LE37B652T4
-
vikino
- V.I.P.
No neviem, to asi nie je nutne... ja som snad este v et9000 neskenoval satelity, ked tak nejake to TP, hlavne pouzivam uz hotove settingy a "no problem", ladenie nezlyhalo 
-
- Nováček
no, ja mam na jednom tuneri (B) 8 portovy emp 168 W v2 prepinac na asi 50 m kabli, a mam neustale problem s prepinanim cez diseqc 1.1, skusal som uz rozne images, starsie - novsie, kdesi som cital ze aj problem mali viaceri (na zahr. forach) a pomohle az vymena prepinaca za inu znacku, pri skenovani satelitu program najde ale nedokaze nan prepnut, i ked na urcitej druzici sa to chyti - potom to chvilu ide az kym neprepnem na stanicu na tuneri A (tam mam len 2 -portovy prepinac) - potom sa problem opakuje,vikino píše:No neviem, to asi nie je nutne... ja som snad este v et9000 neskenoval satelity, ked tak nejake to TP, hlavne pouzivam uz hotove settingy a "no problem", ladenie nezlyhalo