nastavení tunerů pro monoblok twin LNB

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
janjan2
Nováček
Nováček

nastavení tunerů pro monoblok twin LNB

Příspěvek od janjan2 »

Prosím o radu s nastavením tunerů pro monoblok twin LNB (Inverto Black pro, parabola Fuba 85 cm), mám monoblok twin uchycený (když koukám ze zadu paraboly) za pravou objímku monobolku twin, kde je astra 3 (23,5 E) a vlevo astra 1 (19,2 E). Koax z Astry 3 je veden do tuneru A a koax z Astry 1 do tuneru B. Na přijímači jsem naladil sílu signálu 94% pro astru3 a 84% pro Astru 1, nicméně přijímač mi neukazuje žáknou kvalitu signálu ani datový tok, zkoušel jsem s tím hýbat do všech stran a nic. I přesto se mi podařilo naladit cca 500 programů mezi nimi i Novu, Primu, Eurosport, MTV cz atd. ale ne programy ČT. Nevím kde je zrada, jestli ve špatném nastavení paraboly nebo spíše špatném nstavení tunerů (je tam šílených možností jak to nastavit a nevím si s tím rady). Mám CS link dvě kart jednu CryptoWorks a drouhou Irdeto ve cam modulu iredeto od Mascomu v CI slotu, bouhužel mi negungují ani na ty nalazené programy Prima, Nova a spol. Celý den kolem toho lítám a už fakt nevím co s tím .... :?:

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: nastavení tunerů pro monoblok twin LNB

Příspěvek od vikino »

Malo by to byt takto:

"Menu>nastavenie>prehl. stanic>konf. tuneru - vyber A-tuner: jednoduche, DISEqC AB
port A-19
port B-23
Set Volt..and 22KHz ano
Send DISEqC... nie

Nastav rovnako na oboch tuneroch.
"

thx alfsvk z ab fora.

Pokial by nepomohlo, tak uzivatel jirka106 ma twin monoblok, urcite Ti poradi.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
janjan2
Nováček
Nováček

Příspěvek od janjan2 »

děkuji, jdu to vyzkoušet

janjan2
Nováček
Nováček

Příspěvek od janjan2 »

tak mi to bohužel nechodí, je to stejné jako před tím, asi mám tedy špatně nalazenou parabolu, ale nechápu jak je to možné, když mi to ukazuje sílu signálu přes 90% a kvalitu žádnou ať s tím hýbu jak s tím hýbu. Nemůže se jednat o vadu přijímače?

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

Mas zle nastavenu parabolu a konvertor, Nech Ti poradi niekto, kto to pouziva, ako som pisal vyssie, alebo mu napis ss. Ked to rozbehas, napis v com to bolo...

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
janjan2
Nováček
Nováček

Příspěvek od janjan2 »

tak mi to nedalo a nastavil jsem si tam transpordér na české programy na Astře 3 a ladil to podle nich, kvalita mi spadla cca na 40% ale začal mi tam probíhat nějaký datový tok, kvalita nicméně stále nual, tím se mi podařilo naladit české programy ČT a karta CS link mi je odblokuje nicméně mi nefungují např. Nova, Prima HD apod. budu si s tím muset ještě pohrát

p.s.: vikino, díky moc za rady :89:

jirka106
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jirka106 »

Pokud máš dobře nastavené tunery viz Vikino,tak se mrkni na tenhle návod:http://www.videotech.cz/clanky/montaz-s ... kovy-navod - Jinak máš naladěnou ČT 24 ?Podle ní zjistíš jestli jsi na správným transpordéru,pak dej aut.hledání a mělo by to jít

Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505
Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“