PIP NovaHD

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

michuck
Nováček
Nováček

PIP NovaHD

Příspěvek od michuck »

Mám problém. Po nainstalování posledního PLI s novýma drivers se stalo to, že po zapnutí PIP na kanálu PrimaHD a přepnutí na NovaHD, tak na NovaHD nenaskočí obraz a zůstane černá obrazovka. Stane se to i při současném nahrávání těchto dvou programů pokud začne nahrávání dřív na PrimaHD. U staršího PLI nahrávání probíhalo normálně. Při obráceném postupu vše probíhá bez problému. Má někdo stejný problém a ví jak ho vyřešit? Za každou radu díky.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: PIP NovaHD

Příspěvek od vikino »

Riesenie je navrat na ovladace z februara 2011. . . viewtopic.php?f=288&t=7248&p=57239#p57239

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
streethawk
Nováček
Nováček

Příspěvek od streethawk »

Ahojte, riesi ten starsi driver aj problem s PIP ktory mam ja? Mne ked mam jeden HD kanal spusteny a druhy HD kanal chcem dat do PIP, tak mi jednoducho ten v malom okne trha a to riadne, proste slide show :sad:
Ak ale pozeram HD a do PIP pustim niektory SD kanal, tak to ide v pohode, aj SD a SD funguje bezproblemov...

Ďakujem

Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Je to tak ako pises, zatial... so starsimi ovladacmi tusim nefungoval PIP HD-HD vobec, teraz aspon takto-trhane, ale ide...

thebeno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thebeno »

Ja mam s PIP tiez podobny problem mam vikinnovu zalohu "Clarke-Tech MOD 1.3 Image by vikino 30.06.2011" a pri pouziti PIP mam v PIPE dobry obraz ale hlavne okno pri vecsine proglamov je cierne obcas niektory program naskoci. Cim to moze byt? Da sa to odstranit?

:: TheBenO :: VU+DUO4KSE :: ex HD66se, ZgemmaH9Twin, XSPEED LX3, ET9000 :: parabola 85cm :: Quad Monoblok LNB :: Panasonic TV Viera ::
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Nespravne nastavene tunery. Napis ako ich mas nastavene...
V niektorych skinoch je pekne vidiet ako prijimac vyuziva tuner A a B. Pokial zapnes PIP na jednom programe, tak ked prepnes na iny a je na tom istom TP, tak svieti stale tuner A, cize prijimac nepotrebuje pouzit tuner B. Pokial ale prepnes na iny program na inom TP, tak vtedy je nuteny zapnut aj tuner B, a v infobare vidiet, ze svietia A B tunery. Svietia Ti niekedy obe pismena A aj B? Asi nie... a kedze to mas asi zle nastavene, preto mac ciernu obrazovku...

thebeno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thebeno »

Mas pravdu na A tuneri mi idu programi a na B nejde ziadny program.

Moje nastavenie bolo:

Tuner A:
DiseqC A/B
Port A Astra 23,5
Port B Astra 19,5
(podla mna je toto dobre nastavenie - alebo sa mylim)

Tuner B:
rovna sa
Tuner A

Robil som aj pokus s nastavenim
Tunet B
DiseqC A/B
Port A Astra 23,5
Port B Astra 19,5
(cize to iste ako v pripade tunera A) a vysledok bol rovnaky = ze na Acku mi idu programy a na Bcku nejdu ziadne programy

tak som skusil vytiahnut kabel z tunera A (kde fungoval) a strcit ho do B (kde ten isty kabel nefungoval) a s druhym kablom som skusil z B (kde nefungoval) strcit ho do A kde fungoval - tak som dosiel k zaveru ze z tunerom B nie je nieco v poriadku

dalej v nastaveniach som mal ze Prefered tuner A - tak som to zmenil na Auto

dal som prehladat programy na tuneri B - vsetky satelity a som zvedavi ci to pomoze

:: TheBenO :: VU+DUO4KSE :: ex HD66se, ZgemmaH9Twin, XSPEED LX3, ET9000 :: parabola 85cm :: Quad Monoblok LNB :: Panasonic TV Viera ::
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Nastavene tunery mas spravne... este by ma zaujimalo, ako, kolko a kam mas napojene koax kable z LNB... z LNB mas 2 samostatne vystupy (twin), alebo len jeden?
Mas dva koaxial kable zvlast privedene ku kazdemu tuneru zvlast a ide Ti v kazdom koaxe to iste ako v druhom? Alebo mas privedeny k boxu len jeden kabel do tunera A a loopom prepojene do tunera B?

thebeno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thebeno »

Mam quad monoblok takze mam 2 kable natiahnute do ET9000 a 2 spare kable v druhej miestnosti (tam zatial nic nie je).
Oba kable pripojene k tuneru A sa spravaju rovnako - funguju a v tuneri B zas oba nefunguju. Normalne som mal 1 kabel strceny v tuneri A hore (IN) a druhy kabel v tuneri B hore (IN).

thebeno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thebeno »

A este teraz som skusil tam teda dat naspet oba kable a funguje to tak ze pri zapnutom PIPE na porte A sa hlavny obraz zacne premietat z portu B obcas ide a obcas nie a je tam len cierna obrazovka - akonahle ale vypnem PIP obraz naskoci.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Tak ja by som to skusil s takym nastavenim ako si pisal (podla mna je spravne) v inom image, napr. cisty Open PLi 2.0, alebo moj backup PLI 2.0.. ten CT MOD 1.3 je taky hybrid, moze to byt aj tym... alebo ak to bude blbnut aj v PLI, tak v nejakom, co nie je na baze PLI, trebars EGAMI, alebo moj backup EGAMI.
Bolo by fajn, keby Ti poradil aj niekto, kto pouziva monoblok a ma s tym skusenosti a pouziva dva tunery, ja som mal vzdy motor a stale (zatial) mam...

edit:
vyskusaj este opacne:
tuner A
Port A Astra 19,2
Port B Astra 23,5
tuner B
to iste

thebeno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thebeno »

vikino píše: napr. cisty Open PLi 2.0
skusil som cisty "Clarke-Tech-Support-v1.1-20110327_usb.zip" a sprava sa to rovnako
vikino píše: edit:
vyskusaj este opacne:
tuner A
Port A Astra 19,2
Port B Astra 23,5
tuner B
to iste
po prehodeni portov nejde naladit vobec nic - toto som uz pisal ked som nastavoval parabolu ze zalezi na poradi tych druzic a portov - takze kedze mi "NORMALNE" stanice idu malo by byt nastavenie portov spravnne

No ale skusil som ten PIP na free nemeckych kanaloch a tam frci bez problemov. Takze predpokladam ze zavada bude niekde na karte a sposobe jej pripojenia. Mam IRDETO kartu a IRDETO C+ CAM modul v CI slote. Je mozne ze by ta karta nezvladala 2 paralelne programy? Alebo je to naschval? Da sa s tym nieco spravit?

podla tohto clanku http://www... by to aj mohla byt pricina - co sa s tym da robit? je ET9000 skylinkom nepodporovany primac? co take musia ine primace mat aby im fungoval PIP so skylinkom?

HD PIP je jedna z veci preco som si tento stroj kupil :(
Naposledy upravil(a) thebeno dne 03 srp 2011, 22:05, celkem upraveno 1 x.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ten modul predsa nezvláda dual decode a tak je jasné že to nemôže ísť

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
thebeno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thebeno »

Ktory modul to zvlada?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

S Skylink Irdeto kartou žiadny. Nabudúce sa lepšie informuj o kompatibilite toho čo plánuješ kúpiť

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“