Slábnutí signálu

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
Jookyn1983
Nováček
Nováček

Slábnutí signálu

Příspěvek od Jookyn1983 »

Ahoj asi mě zabijete ... :) ale chci se zeptat jestli má někdo problém s Azboxem že by postupně slábl přijímaný signál.
U mě je to asi takhle. Mám Elitebox ani ne rok a signál od začátku byl tak 80/60. Bral jsem ztráty protože mám multifokus 23,5 a 28,2 (přesně nevím co mi naladili na střed protože se bojím výšek :96: ) multiswitch na 8 účastníků a cca 20 metrů kabelu k nejvzdálenějšímu přijímači přes účastnickou zásuvku (na všech výstupech AZbox vyzkoušen a všude stejná síla). A každou nepřízeň počasí (sníh, silná bouřka atd) my klesne signál. Po včerejší bouřce (při které nešel vůbec signál) mi po ní naskočilo 65/30. A teď to zajímavý. Když vezmu staříčký Golden interstar tak signál na všech zásuvkách 80/70. Takže si pořád nějak lámu hlavu jestli reklamovat AZbox nebo je problém jinde a já jsem jenom lama.

P.S. novej transpondér 11979 nemám šanci :(

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Slábnutí signálu

Příspěvek od visper »

Ty procenta neznamenají vůbec nic, ukazuje to na každém přijímači jinak. Není problém softwarově nastavit aby to ukazovalo 100/100 i bez antény. :)

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Jookyn1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jookyn1983 »

Tak to jsem nechtěl slyšet :D Ok no tak už jenom z práce nějak dostat měřák a zkontrolovat práci dobře placené firmy :89:

pedro.v
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od pedro.v »

mne sa za rok tiez zmenil signal ale je to tym ze tu mame veterno tak som si to trosku dosteloval

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

Jookyn1983:
Mozna jen nemas poradne dotahnute vsechny srouby, takze pri vetsim vetru ti parabola uhne,
a postupne uhyba kousek po kousicku, az se dostane mimo a signal se zcela ztrati.

Mi tak blbe montaznici namontovali mikrovlnku, pricemz ihned po prvni bource se ozvala zena, ze nam nefunguje internet.
Podival jsem se kde je vysilac, antenu vratil zpet a dorval vsechny srouby. Od te doby je to v poradku.

Dalsi variantou snizeni signalu muze byt rostouci strom, ktery stini ve vyhledu na druzici, pripadne snih a led v zime,
ale to asi nyni koncem cervna moc nehrozi. To bylo asi tak jedine co jsem pozoroval, mam taky AZbox Elite.

Serid si znovu nastaveni paraboly a budes mit signal jako z praku.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“