Nespustí se Enigma, jak dál?

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
PetrS
Nováček
Nováček

Nespustí se Enigma, jak dál?

Příspěvek od PetrS »

Přešel jsem z ofic. FW 0.9.5305 na RTi Core v1.0 Enigma 2, podle popsaného postupu, vše proběhlo Ok. Pak jsem tam dohrál setting e2_rti_1.0_23,5, pro čtečku CCcam_2.2.1. Vše pěkně fungovalo, už jsem to chtěl spokojeně vypnout, při krátkém stisknutí vypínacího tlačítka na ovládači AZ Box usnul, opětovným stiskem se opět probudil - zatím vše Ok. Pak jsem v menu zvolil položku "hluboký spánek" (nebo tak nějak), box se tím restartoval a od té doby se chvá následovně: po restartu se na displeji zobrazuje BOOTING, VFD READY!, 29 starting/etc/RCS, LOADING..., pak čísla 15, 24 na TV se objeví startovní obrazovka s nápisem Loading Enigma 2, je ve formátu 4:3, postupně na VFD dopočítá do 79, v ten okamžik se obraz přepne odhadem na 16:9, chvilku na to na VFD je 80, v ten okamžik obraz na TV zabliká a ztratí se (zůstane jen černý podklad), po cca 5s se na VFD skokově změní hodnota 80 na 100 a v tomto stavu zůstane. Před tou stovkou tam ještě na cca půl vteřiny problikne text VideoWizard a hned pak 100. Hodnota 100 tam zůstane a box nereaguje na ovládání, na obrazovce je temno. Přes FTP se lze připojit. Připojeno ke klasické TV přes SCART. Kde může být chyba nebo jak aspoň spustit Rescue mode, abych mohl přehrát FW zpět na orig? Zkoušel jsem i vložit USB s Patch.bin a restart, ale do Rescue Mode nenaběhne. Nechci to ještě víc "pokazit" tak se raději ptám, dokud je ještě čas.

P.S. Až do této chvíle se mi E2 velice zamlouvala, tak snad si to teď nepokazí.

Az Box Premium, 1TB, (DVB-S2 + DVB-T)
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nespustí se Enigma, jak dál?

Příspěvek od paleaaro »

Spust box v RESCUE MODE (pocas napisu BOOTING stlac a maj stlacene "VOL +" ) a prehraj znova E2

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Fishburn »

Jen se ti vymazalo nastavení... lze to opravit pomocí DCC přes FTP
Jeto Chyba v E2 se v menu nesmí restartovat...

A přehrát soubory z 0kb (Jsou totiž vymazané)

etc/enigma2/

-profile
-satelite.xml
-setings
atd
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
PetrS
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetrS »

do Rescue mode jsem se dostal :115: , E2 komplet přeinstaloval :117:, nakonec vše skončilo úplně stejně, všechno Ok až do doby než jsem použil Deep Standby (v Setupu jsem si volbu Deep Standby přiřadil na stisk Power na ovladači, potřeboval jsem box odpojit od napájení a jen ze Standby by to asi nebylo to pravé). Na VFD opět trvale svítí 100, nereaguje na volby z ovládání - jde pouze restart.

Podle další rady jsem se mrknul do /etc/Enigma2 a opravdu tam byly změněné soubory lamedb, settings a timers.xml. Před pokusem o vypnutí jsem si udělal zálohu, tak jsem je tam zpětně nakopíroval a po restartu se vše rozběhlo jak má :106:

Tak teď jenom nevím, jak správně postupovat, když potřebuju odpojit box od napájení, jen ve standby vypnout napájení mi nepřipadá moc vhodné.

P.S. Kdybych se potřeboval vrátit k ofic FW, pak si nejsem jistý jestli při přechodu z E2 na ofic FW má být v AzUp nastaven FS taky na EXT4 a v Advanced zvoleny obě volby Format Extended partition a copy Kernel? Ale hodlám ještě vytrvat E2 se mi opravdu líbí, jen se ji musím naučit ovládat (nebo někde najít stručný popis).

Díky za cenné rady :89: ,
Petr

Az Box Premium, 1TB, (DVB-S2 + DVB-T)
Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“