Pár otázek před nákupem FS 9200

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár otázek před nákupem FS 9200

Příspěvek od grantec »

Prepinacie napatiel (12V) je na scart vystupe len v jednom rezime. UZ neviem ci RGB ,alebo CVBS. Treba vyskusat obe moznosti. Ani ja to nepouzivam a dodnes som bol presvedceny, ze scart mam vzadu len jeden . Nahmatal som ale dva - dik za info .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
vejv
Nováček
Nováček

Příspěvek od vejv »

Koupil jsem si HD BOX a az o nejakou chvili TV, takze nejaky cas jel HD BOX pres SCART a zadny problem nebyl, jen menu trochu jako blikalo, traslo se, ale jinak vse chodilo.

fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
Benton Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Benton »

Pánové děkuji všem za reakci, trochu jsem se posunul, ale stále nejsem tam kde bych rád byl. Hotelový mod jsem zkoušel ( automatické připojení přes HDMI by bylo ideální, kdyby fungovalo jako SCART ), ale to není pro mě řešení, protože sleduji i klasické DVD-T vysílání a proto pro mě není nejvhodnější, že sice zapnu TV s HDMI, ale zase musím přepínat na DVB-T ( Abych osvětlil proč nekoukám pouze na satelit. Za prvé se mi obraz u českých stanic přes DVB-T zdá lepší než na sat ( nemám HD balíček ), za druhé v domácnosti je více TV, které většinou jedou také přes DVB-T tak i přes sledování stejného programu by kvůli opoždění signálu ze sat oproti DVB-T hádali zvuky ).

Docílil jsem toho, že HDBox automaticky přes SCART zapíná a vypíná vstup. Povedlo se jak při volbě RGB tak CVBS s tím, že alespoň pro mě nepochopitelnou volbou Nevypínat napájení dám NE. To je sice pěkné, ale zase mi na receiveru nesvítí hodiny a receiver dlouho nabíhá, nehledě na to, že jak jsem se zde někde dočetl může být v tomto případě zase problém s časovým nahráváním. Jde tedy o to, že pokud nevypnu napájení tak HDBox pravděpodobně nevyšle signál ke změně a je jakoby stále na svém vstupu. Chtěl bych se tedy ještě zeptat jestli je tohle vlastnost HDBoxu jako takového nebo je to otázka firmware a pokud nahraji nějaké novější jestli je možné že tato věc tam bude opravena ( pokud lze, nevím ). Nemá někdo zkušenost nebo nějakou radu?

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

To ze ti HDbox posle cez SCART povel "zapol som sa" pri zapnuti zo STANDBY je spravne, tak to ma byt, tak to bolo aj pri VHSkach, a preto netreba nic opravovat. Opravte ma ak sa mylim kolegovia.
Hdbox moze byt serverom a preto ma moznost nevypinat do standby, pretoze ako server poskytuje kartu vzdialenym tunerom Ak tvoj hdbox nie je servrom, nie je ziaden dovod, aby si nenastavil vypinanie do standby.

Ja ziaden problem s nahravanim kvoli standby rezimu nemam, mozno ich tu niekto spominal, ale nie je na to podla mna dovod.

Ak mas lepsi obraz ceskych stanic cez DVBT lepsi, tak bud treba ist k ocnemu doktorovi (neurazaj sa prosim), alebo si poriadne nastav hdbox.
Objavil si v menu hdoxu polozku ROZLISENIE DISPLEJA?
Cez HDMI a s vhodnym rozlisenim vystupu z HDBOXu (576p/720o/1080i) dosiahnes na 1.000.000.0000.000 % lepsi obraz zo Skylinku ako z DVBT.
Rozhodne a v ziadnom pripade nepouzi 576i, pre analogovy PAL TV 576P, pre "digitalny" TV podla jeho tzv nativneho rozlisenia.

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“