Tovární nastavení
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
- jirka106
- Mírně pokročilý
Tovární nastavení
Ahoj,mám asi velký problém a nevím co s tím.Stáhnul jsem si nějaké skiny a po nainstalování mi to psalo,že je nepodporován,tak jsem chtěl vrátit původní a po hlášce jestli chci restartovat GUI,tak pak zelená obrazovka anic,byl možný jen restart zadním vypínačem.Problémový skin zůstal,tak jsem akci parkrát opakoval se stejným výsledkem.Tak jsem udělal tovární nastavení a nabídka je už asi ta původní,ale pak při nastavování tuneru /mám dva /a ladění satelitu 23,5 a 19,2 se sice naladí stanice ale po naladění se receiver restartuje do zelené obrazovky a pak zas jen zadní vypínač.Po nastartování receivru kanály jsou sice naladěné a když chci nějaký spustit tak mi to píše,že není naladěn tuner,tak nevím.Mám kartu SKYlink a mám obavy aby firmware co si rozuměl s mojí kartou nebyl přepsán tím originálním co se SKYlinkem nejde.Můžete mi prosím někdo poradit jak mám postupovat abych receiver zprovoznil,nejideálnější by bylo kdyby to šlo přes USB.Moc děkuji.
Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Re: Tovární nastavení
To tovarne nastavenie moze sposobit problem v niektorych images, napr v BH. Mal by si sa v buducnosti vyvarovat experimentov s nekompaktibilnymi skinmi, zvlast ked ako mozno spravne predpokladam, nemas box pripojeny na net, kedze pozadujes vsetko robit cez USB. Zaklad je mat box pripojeny aspon v domacej LAN cez router na PC a cez FTP je mozne rozne veci nastavovat a odstranovat.
Vyskusal by som cez to FTP odstranit ten skin natvrdo delete, ak by to nepomohlo, pomoze len preflashovat nanovo image a znova vsetko ponastavovat a doinstalovat. Ak si na to netrufas, zanes to naspat predajcovi.
Chcelo by to aj info od teba aku kartu sky-link mas, ci staru crw, alebo ICE a mozes to nastavit aj za pomoci tohoto fora...
Vyskusal by som cez to FTP odstranit ten skin natvrdo delete, ak by to nepomohlo, pomoze len preflashovat nanovo image a znova vsetko ponastavovat a doinstalovat. Ak si na to netrufas, zanes to naspat predajcovi.
Chcelo by to aj info od teba aku kartu sky-link mas, ci staru crw, alebo ICE a mozes to nastavit aj za pomoci tohoto fora...
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- jirka106
- Mírně pokročilý
Díky za rychlou reakci,kartu mám starou Crw, internet zavedenej do receivru mám přímo z modemu kablíkem.Zajímalo by mě co bych měl tedy nahrát jako první a hlavně jak 

-
vikino
- V.I.P.
Vyskusaj moju zalohu VIX img viewtopic.php?f=288&t=7256, normalnym postupom ako ked flashujes novy img, rozbalis v PC po subor et9000, nakopirujes na flashku zformatovanu na fat32, vypnes box vzadu vypinacom, pockas 10sek, zasunies USB flasku do boxu zpredu pod dvierkami, zapnes box vzadu vypinacom, na displeji sa ta po chvilke opyta ci ma naflashovat novy img, stlacis OK (tretie tlacitka zlava pod dvierkami), pockas az prebehne update a box sa sam restartne a zapne. Nastavis podla seba tuneri a ides...
Teraz ma ale napada, ze ak v boxe nemas novy bootloader, tak ten moj backup don nedostanes. Takze najskor by som don naflashoval cisty image od Open PLI - stiahnes odtialto: NIGHTLY OPENPLI BUILDS - tym istym sposobom ako pisem vyssie. Potom novy bootloader zase tym istym sposobom ako pisem vyssie, stiahnes odtialto: viewtopic.php?f=288&t=7248 a az potom ten moj backup VIX img.
Teraz ma ale napada, ze ak v boxe nemas novy bootloader, tak ten moj backup don nedostanes. Takze najskor by som don naflashoval cisty image od Open PLI - stiahnes odtialto: NIGHTLY OPENPLI BUILDS - tym istym sposobom ako pisem vyssie. Potom novy bootloader zase tym istym sposobom ako pisem vyssie, stiahnes odtialto: viewtopic.php?f=288&t=7248 a az potom ten moj backup VIX img.
- jirka106
- Mírně pokročilý
- pomoze len preflashovat nanovo image a znova vsetko ponastavovat a doinstalovat-To znamená,že budu mít zrušené i čtení mojí karty nebo to tam zůstane?Myslím ten nofiko firmware?
-
vikino
- V.I.P.
ked urobis to co pisem o prispevok nad tebov, tak ti bude citat aj kartu. Vsak citaj poriadne a vsetko..., precitaj si co pisem v popise mojho backupu, pisem tam, ze cita kartu crw.
Ak si na to netrufas, odnes to predajcovi...
Ak si na to netrufas, odnes to predajcovi...
- jirka106
- Mírně pokročilý
Já Ti moc děkuji a jdu na to!!
-
vikino
- V.I.P.
OK, napis ako si dopadol, len pripominam:
1: img od Open PLI (nemusis nic nastavovat)
2: bootloader
3: backup VIX img.
1: img od Open PLI (nemusis nic nastavovat)
2: bootloader
3: backup VIX img.
- jirka106
- Mírně pokročilý
Tak vše provedeno OK,ale asi bych potřeboval poradit ještě s nastavením tuneru,vůbec nevím jak je nastavit prohledání sítě proběhne v pořádku ale jsou k dispozici jen německé kanály /19,2/ Ty české a slovenské tam se zobrazují jen náhledy stanic.Mám twin tuner a do receivru mi vedou dva kabely,nemůžeš mi prosím napsat nastavení těch tunerů? 

-
vikino
- V.I.P.
Mas motor? ak ano, tak si nastav len poziciu podla seba. Povodne tam je nastavena moja pozicia usals. Ja mam motor a quad lnb a dva koax kable k tunerom, cize ich mam nastavene tak, ze tuner A mam nastaveny usals a tuner B mam druhy kabel z motorizovaneho LNB.
EDIT: ak mas DiseC, skus nastavit podla prilohy: viz priloha.
EDIT: ak mas DiseC, skus nastavit podla prilohy: viz priloha.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jirka106
- Mírně pokročilý
Motor nemám,takže podle přílohy?
-
vikino
- V.I.P.
Ano, vyskusaj, s tym by ti mohol poradit niekto kto nema motor a ma to nastavene na disec. Alebo sa popozeraj aj na AB-fore v casti pre VU+, nastavenie tunerov je to iste.
- jirka106
- Mírně pokročilý
vikino - díky moc dopracoval jsem se ke zdárnému konci a SAT už šlape,nastavení tuneru mi poradili kluci z AB fora,jeětě jednou díky

-
vikino
- V.I.P.
Tak super, ano cital som, alfsvk je odbornik a rad poradi.
Ak by ti blblo nahravanie jedneho programu a sucastne pozeranie druheho, aktivuj si cccam v glasssysutil plugine v unicam manageri. Oscam predtym deaktivuj...
Ak by ti blblo nahravanie jedneho programu a sucastne pozeranie druheho, aktivuj si cccam v glasssysutil plugine v unicam manageri. Oscam predtym deaktivuj...
- jirka106
- Mírně pokročilý
Jak mám prosím deaktivovat ten OSCAM,to víš ještě se stále rozkoukávám,tak se nezlob,díky