dual boot.

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

balon Great Britain
Nováček
Nováček

dual boot.

Příspěvek od balon »

Můžete prosím někdo poradit jak zprovoznit doual boot. na AZ boxu s enigmou RC5 a vyšší, na ofic foru jsem našel návod jak vytvořit ofic. boot img na USB, jestli jsem to spravně pochopil je pořeba úpravy firm. na linux stroji. To bylo pro mně složité. Následně se objevily soubory přímo k stažení na USB formátovaný ve fat 32, ale nevím jak přesně při pokusu o nabootvání z USB postupovat, našel jsem jenom na sat universe tento návod ale ten je v italštině.

"Scompattate il file zip, in una folder sul PC, il file contiene i due file ... vmlinux & patch.alt ...
- Preparate una Pendrive (min 512 MB) e formattatela in FAT o FAT32;
- Avviato Enigma2 sull'AZbox, inserite la pendrive nella presa USB frontale;
- Ora avviate AZUp 2.0.2, inserite l'IP-Address dell'AZbox e confermate sul tasto GO! (Install Official FW);
- L'AZbox si riavvierà e si predisporrà in Rescue Mode, confermandovi l'IP-Address AZbox;
- Su AZUp 2.0.2, avendo controllato che l'IP-Address non sia cambiato (su sistemi DHCP), riconfermiamo sul tasto GO! (Install Official FW);
- Ora vi verrà chiesto di caricare in sequenza (da PC) i due file ... vmlinux & patch.alt ... salvati poco prima;
- Appena confermato, partirà la procedura di installazione del FW Ufficiale su USB;
- Al termine, AZUp 2.0.2 ci avvertirà della conclusione dell'installazione e riavvierà l'AZbox;

Lasciando la Pendrive sulla presa USB (fronte o retro) ... ora si avvierà il firmware ufficiale OpenSat ...
Attenzione, durante la fase di avvio, il VFD vi mostrerà ... Sleep 15s ... lasciatelo finire, e al termine del loading, vi troverete nel Menu settaggio della distro !"

tu teda neovládám, a výsledk překladače z It do AJ je v některých částech nejasný, no znáte výplody automat překladačů, nezkoušel jste někdo dual boot zprovoznit.

paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dual boot.

Příspěvek od paleaaro »

Je to aj popisane v readme.txt u Azup:

How to install Official FW on USB:

Put USB Stick (min 512MB) in AZBox and PowerOn
Extract archive : 'FW4USB'
start AZUp v.2.0
enter correct IP adress of AZBox
Press : 'Install Official FW - GO !'
Load : 'vmlinux' and 'patch.alt' from extracted archive
Wait for finishing
After reboot - Enjoy :)

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
balon Great Britain
Nováček
Nováček

Příspěvek od balon »

díky za radu, postupoval jsem podle návodu, Azbot před koncem instalace nahlásil - copiing Kernel, následně chybová hláška cannot write, po odklinutí hláška že instalace firmw. na USB proběhla úspěšně, reboot a pak naběhla normálně enigma. Možnost spustit ofic. firm. z USB jsem nikde nezaznamenal, nevíte někdo jak na to prosím?

okol Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od okol »

Zkoušel jsem to taky a úplně stejnej výsledek.
Bohužel, jestli nerozchodím čtečku s Oscamem tak se musím natvrdo vrátit k oficiálnímu FW.

Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Da sa spravit dual boot aj na 2 enigmy?Ak ano ako?Chcel by som GP3 a RC7,len neviem ako.Mam kluc sformatnuty na FAT32,dam rescue,spustim Azup 2.xxx,zakliknem instal na USB....lenze potom to odo mna chce subor len s priponou xx.e2,ale GP3 ma priponu xx.bin.

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
balon Great Britain
Nováček
Nováček

Příspěvek od balon »

To fakt nevim, nerzochodil jsem dual boot ani s enigmou2 v DOM a na USB ofic. firmw. :roll: , na RTI foru je návod jak z ofic. firm. vytvořit soubory nutné pro boot s USB, na mně je to poněkud složité, jestli jsem dobře pochopil. je nutné to tvořit na PC s Linuxem, nebo aspoň na virtual. PC s Linuxem, v tom se moc nevyznám, asi někdo znalý Linuxu by to dokázal vytvořit

okol Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od okol »

Soubory sám vytvářet ani nemusíš, někde jsem je stáhl už vytvořené, ale taky mi to nešlo rozchodit. Při kopírování kernelu na USB to u konce vždy hodilo chybu a to byl asi ten problém. Nějaké řešení jsem ale moc nehledal.

Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

hej,hej,tie subory sa daju stiahnut.....ak ich nenajdes,napis...upnem ti ich........ :87:

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

frcko73 píše:hej,hej,tie subory sa daju stiahnut.....ak ich nenajdes,napis...upnem ti ich........ :87:
Urcite je pls upni pripadne hod odkaz kde jsi je stahl .. taky to testnu, protoze na mou usb flash se mi za boha nepodarilo fw pres AZUp nainstalovat.

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

nech sa paci:

FW4USB :87:

Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Fishburn »

Také otestuji díky :87: mi to taky nešlo :51: :51: :51: :51:

USB4
Nejde nepovedlo se !!!!
Naposledy upravil(a) Fishburn dne 22 bře 2011, 19:48, celkem upraveno 1 x.

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

frcko73 píše:nech sa paci:

FW4USB :87:
Aha tak nic .. myslel jsem ze mas neco zvlastniho.
Tohle je ofiko FW pro USB, ktery se ale na USB nahrava pres AZUp a to mi prave na mou flesku nejde.

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

takze ja som to teraz testoval....normalne som uspesne nainstaloval ofiko FW na USB.....napisalo reboot,tak som spravil a uplne v pohode mi nebehne E2.....moznost spustit ofiko FW nikde.. :12: :12: :51: :51:

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

frcko73 píše:takze ja som to teraz testoval....normalne som uspesne nainstaloval ofiko FW na USB.....napisalo reboot,tak som spravil a uplne v pohode mi nebehne E2.....moznost spustit ofiko FW nikde.. :12: :12: :51: :51:
Cekal bych ze to normalne nabootuje z te flashky na kterou jsi to nainstalovat, takze ji nesmis z boxu odpojit.
Bohuzel se mi to ale nikdy nepodarilo na mou flash naladovat, tak vic neporadim :roll:

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

flasku som nevyberal.....len by ma zaujimalo,odkial a aky berie ten AzUp ofiko FW......kedze sa pri instalacii nepyta,kde je ofiko FW ulozeny.... :96:

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“