Mám jeden dotaz mám cca.měsíc AZBOX Elite HD z fw 5020 a kamárad mi tam nastavil nějaký share (samo pro studijní účely) a můj dotaz zní pokud bych chtěl upgrade nebo downgrade nějaké jiné verze fw ztratím to nastavení které tam bylo provedeno nebo to musím zálohovat třeba přes ACC?
Díky za radu
Důvod proč se ptám je, že se mi stává, že přepínání programů ke po 1-2denním používání s přechody na sleep, pomalé jak sviňa a musím provést reboot což moje žena nechápe a trápí jí to vždy když nejsem doma! Což je na po..aní. Který fw je optimální na sledování satelitu + filmy (klidně bez youtube a int.prohlížeče) nemůže to být tím, že mám share ?
Share na to nemá vliv. Já vůbec nepoužívám sleep, prostě to každý den vypnu vzadu a je to pořád čerstvé. Pokud si uděláš zálohu plugins z hlavního menu na flash, tak tam bude i nastavení share a můžeš bez obav změnit fw.
Pokud děláš upgrade na vyšší či downgrade na nižší verzi FW, je vždy lepší udělat format aplications area a pak tovární nastavení. Tím se zbavíš veškerých pozůstatků z minulých FW.
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
P3js3k píše:Mám jeden dotaz mám cca.měsíc AZBOX Elite HD z fw 5020 a kamárad mi tam nastavil nějaký share (samo pro studijní účely) a můj dotaz zní pokud bych chtěl upgrade nebo downgrade nějaké jiné verze fw ztratím to nastavení které tam bylo provedeno nebo to musím zálohovat třeba přes ACC?
Díky za radu
Důvod proč se ptám je, že se mi stává, že přepínání programů ke po 1-2denním používání s přechody na sleep, pomalé jak sviňa a musím provést reboot což moje žena nechápe a trápí jí to vždy když nejsem doma! Což je na po..aní. Který fw je optimální na sledování satelitu + filmy (klidně bez youtube a int.prohlížeče) nemůže to být tím, že mám share ?
Žádné zásadní zrychlení nebo vyřešení zpomalování přijímače po cca dvou dnech provozu si od výměny FW neslibuj. Zjistíš, že je to prakticky zbytečná práce. Jediný způsob je pravidelný reboot, ať už manuálně (reboot z menu), automaticky (nastavením např. přes časovač) nebo nočním vypínáním "na tvrdo".
Zlepsenie v sucasnej dobe ti prinesie len downgrade na FW 4348, 4466 alebo 4890. Upgrade v ziadnom pripade, ale ked uz, tak jedine na Enigmu RC2 Core RTI.