fw 1.08.83 FAC

Odkaz na firmware a diskuze k firmware.

Moderátor: By.Bob

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: fw 1.08.83 FAC

Příspěvek od mmirousek »

dempsey píše:Po zmene parametrov na TP 12109 sú nároky na lepšie naladenie vyššie a preto je lepšie používať parabolu s väčšou rezervou, kvalitný nepoškodený konvertor a samozrejme treba mať aj nepoškodený kábel k prijímaču s nepoškodenými a správne nainštalovanými konektormi.

Mám metrovú Gibertinu na motore a nič mi neseká. Dokonca aj PLTV z 10°E mi ide stabilne na 12,5 dB
dle vyjádření technika montážní firmy mám vše perfektně nastavené - měřeno kvalitním měřákem....
přece si nebudu kupovat větší parabolu, když před změnou vše fungovalo. Však si pamatuji předchozí dlouhou
diskuzi při jenom z nižších FW , kde se tohle řešilo.
Těch 10 minut přežiju (než to přestane kockovat) akorát to vadí při plánovaném recordu ale což, záruku mám až do listopadu
tak uvidím...třeba to vyřeší jeden z příštích FW, nebo to pak v době dovolené pošlu do Sapra. :)
A nebo to prodám , trochu našetřím a koupím Clarke-Tech ET9000 - howg :D

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Tak u mě je taktéž s touto verzí FW kostičkování.Dělá mi to hlavně u programu CT1.Programy Nova HD a CT HD mi jdou OK.Vysledoval jsem,že se to děje téměř v pravidelných intervalech asi po cca.10minutách a to permanentně,ne jen po zapnutí.Předešlý FW 1.08.22,z kterého jsem na tento nový přešel fungoval v tomto ohledu naprosto OK.

HD-BOX FS-9200 PVR - fw.1.10.49+Mcas - Loader 1.19 - 2 čtečky
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Tak včera box po zapnutí začal tuhnout a vyhazovat hlášku "Program zakodován".Dělalo to asi 30 minut,pak jsem to nevydržel a provedl jsem restart boxu zadním hlavním vypínacím tlačítkem.Od té doby jede 2 dny výborně bez kostičkování-tak snad jsem to tímto nezakřikl :)

Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
siso.tt
Nováček
Nováček

Příspěvek od siso.tt »

Prešiel s viewtopic.php?f=170&t=6705&p=55684#p55762 na 1.08.83.
Format uživ.dát. Výmaz ADR var reštart upgrade firm. nahratie plugin (žiadne fabrické nastavenia).
Všetko šlape OK, box už nie je teplý, žiadne kockovanie, rýchlejšie prepínanie programov.
Po štarte boxu si prebehnem všetky programi na načítanie EPG, to chvílu trvá a blbne.
Ale potom všetko OK, bez problémov

digitv
Nováček
Nováček

Výpadky několik min. po zapnutí

Příspěvek od digitv »

Jen pro pořádek. HD-BOX mám připojený na parabolickou anténu 60 cm od UPC, kterou dávali zákazníkům před 10-ti lety.
Používám i původní dodaný konvertor. Nemám sebemenší problém se signálem pokud jsou normální podmínky. Při hustém sněžení, nebo silném dešti dojde pouze o něco dříve k výpadkům signálu než u větších parabol. Nedejte na řeči, že máte špatně nastavenou parabolu atp. jsou to kecy amatérů. Proč žádný jiný přijímač tento problém nemá? Protože to úplně neví ani sám dodavatel. Přesto, ale poskytuje HW úpravu v podobě posílení kapacity napájení tunerů, která mně pomohla na 100%. Pošlete své mašinky svým dodavatelům do opravy a uvidíte, že budete spokojeni. Vadí mně, že někteří dobře zasvěcení zde stále mlží okolo tohoto problému. Jak vidno SW nic po dvou měsících nevyřešil. Řeči typu, že tuner po zapnutí něco hledá neobstojí. V Čechách se to učí žáci devátých tříd ve fyzice. Než začnete cokoliv provádět s anténním systémem, zkuste raději jiný přístroj a ihned zjistíte, kde je problém.

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

ja by som netvrdil, že iné príjmače sú bez problémov, hoci pripúšťam, že sú to problémy iného charakteru. Na druhej strane súdiac z laického hľadiska ak príjmač funguje správne z jedným firmwerom a pri inom má problémy, asi ťažko to bude chyba hardweru. U mňa bola ľahké pomoc: ak nie som spokojný zo súčasným fw. použijem niektorý zo starších, s ktorými som bol spokojný a vybavená vec. Možno je tento "viac nevydarený" a ten ďalší bude zase ok., kto vie?

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

mersa píše:Tak včera box po zapnutí začal tuhnout a vyhazovat hlášku "Program zakodován".Dělalo to asi 30 minut,pak jsem to nevydržel a provedl jsem restart boxu zadním hlavním vypínacím tlačítkem.Od té doby jede 2 dny výborně bez kostičkování-tak snad jsem to tímto nezakřikl :)

Tak dnes opět problém viz výše.Vše se vrátilo do normálu až po vypnutí a opětovném zapnutí boxu vypínačem vzadu přístroje.Stalo se mi to ihned po aktivaci PIP a následném jeho ukončení.Přístroj mám ve standby modu(při nečinnosti svítí na předním displaji hodiny).

TV LG 50PZ250 - 3D
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Mám úplně stejné problémy maximální délka chodu je 2 dny potom jakoby se něco naplnilo a začne se HDBOX zpomalovat a vyhazovat hlášky "kodovaný program" pomůže jenom retstárt na vypínači vzadu.

Dlouho jsem zkoušel program autotelnet a stím jsem dělal restart vždy v 2:30h v noci, ale to vyžaduje zaplé PC.

Škoda, že není plugin který by přímo v HDBOXU obstaral auto restart.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
salamander545 Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od salamander545 »

MartinK. píše:Mám úplně stejné problémy maximální délka chodu je 2 dny potom jakoby se něco naplnilo a začne se HDBOX zpomalovat a vyhazovat hlášky "kodovaný program" pomůže jenom retstárt na vypínači vzadu.

Dlouho jsem zkoušel program autotelnet a stím jsem dělal restart vždy v 2:30h v noci, ale to vyžaduje zaplé PC.

Stačia digitálne spínacie hodiny a je to ok

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

MartinK. píše:Mám úplně stejné problémy maximální délka chodu je 2 dny potom jakoby se něco naplnilo a začne se HDBOX zpomalovat a vyhazovat hlášky "kodovaný program" pomůže jenom retstárt na vypínači vzadu.

přesně stejný problém ale již delší dobu - několik posledních FW, akorát já se dostanu tak na 1 den chodu, pak to
začne sekat a zpomalovat, taky pomůže jen restart.
Zajímavé je , že kamarád má stejný box , se stejnou konfigurací pluginů , sha**ng ze stejného zdroje
a box vůbec nevypíná (Standby ZAP) a žádný takový problém nemá.

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

to salamander545

Stačia digitálne spínacie hodiny a je to ok

Už tam mám zpožďovač, při výpadku elektřiny zabezpečuje 1 minutu zpoždění oproti routeru. Za chvíli bude třeba přemýšlet nad nějakým větším rozvaděčem. :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
stano77
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano77 »

no mne dnes prisiel HD Box zo sapra.... rychlo mi to aj urobili.... som zvedavy ci bude este kockovat.....chce sa spytat... ked prehravam firmware... zmaze sa mi plugin? da sa urobit nejako zaloha pluginu?... mam ju funkcnu a dobru.... nechcem o nu prist...Diky

semisoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od semisoft »

Ako dlho trvala oprava?

stano77
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano77 »

tyzden aj pol ale s postovnym..... poslal som to do ciech.. tam to islo 3 dni.... jeden den uprava.. a dva dni domov... ostatne dni neboli pracovne.... sikovni su...
len mi kazali oznacit na zasielku ze nie reklamacia ale uprava...

gsxr1100
Nováček
Nováček

Příspěvek od gsxr1100 »

A pomohla uprava?

HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na firmware a diskuze k firmware - HD-BOX FS-9200-9300 PVR“