Dreamsky NXP256 HD - úplný výpadek příjmu signálu

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
Kisaruj
Nováček
Nováček

Dreamsky NXP256 HD - úplný výpadek příjmu signálu

Příspěvek od Kisaruj »

Zdravím všechny, dnes mi vznikl zajímavý problém. Po zapnutí Dreamsky NXP256 HD mi všechny programy volné i kódované hlásí " bez signálu/bez obrazu. ( nastaveno na Astra 23,5 a Eurobird 28,5 )
Přijímač jsem vypnul ( i z el. sítě) a po chvíli zapnul. Při zapnutí a bootování svítí kontrolka zapnutí (červená ), avšak kontrolka signálu ( zelená ) pouze problikne a ihned zhasne - úroveň signálu na display "0". Zkontroloval jsem anténu a kabel - bez problému. Pro jistotu jsem zapojil starší Technisat STR1 - ten ukazuje 93% sílu a 92% kvalitu - obraz O.K
Přehodil jsem kabel zpět na Dreamsky a ta samá situace - bez signálu. Jelikož jsem včera nahrál nový firmware 1.16 , tak jsem si to dal do souvislosti ( i když si myslím, že to nemá vliv ) a pro jistotu jsem nahrál předchozí 1.14 - bez úspěchu. Tak jsem zadal tovární nastavení. Proběhne boot ( zadání Češtiny, Audia atd.) až do poslední voby "Satellite" , tato volba je čistá - bez nabídky (?!) Ovladač nereaguje, do Menu se nedostanu ...
Po dlouhých elabortech se mi povedlo dostat do menu, ale tím moje znalosti končí. Když dám volbu Nastavení, Sat.anténa, tak jen volba problikne a vrátí mě zpět do menu. Má někdo radu?
Dále prosím, jestli nemá někdo původní firmware nebo odkaz na něj ( chyba, že jsem si nezálohoval ), po prvotním nastavení a vyzkoušení jsem nahrál 1.14 a v případě reklamace bude prodejce vyžadovat firmware původní.

Amiko IRD 7800 Irdeto - a vůbec to není střep jak někteří píší - Skylink Standard HD Irdeto
Samsung G2 Portable 320GB
ASTRA 1D-3A (23,5°E) EUROBIRD 1 (28.5°E)
jakubfotr
Nováček
Nováček

Re: Dreamsky NXP256 HD - úplný výpadek příjmu signálu

Příspěvek od jakubfotr »

Mě se to stalo také. Pomohlo znovu nahrát setting ze zálohy.

Kisaruj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kisaruj »

jakubfotr píše:Mě se to stalo také. Pomohlo znovu nahrát setting ze zálohy.
Děkuji Ti moc. Nahrání setting pomohlo a ihned je vše O.K :87:

Amiko IRD 7800 Irdeto - a vůbec to není střep jak někteří píší - Skylink Standard HD Irdeto
Kisaruj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kisaruj »

Přesto prosím , kdo má původní verzi sw, tuším že je to 1.11 o odkaz.
Připojil jsem externi HDD 2.5 Samsung S2 Portable 320 GB. Inicializace okamžitá, nahrávání probíhá O.K, ale po přehrávání a ukončení dojde k zatuhnutí přijímače. Po bootování o5 vše v pořádku, signál taktéž v pořádku. Zvažuji vrátit a koupit něco jednoduššího. Děkuji

Kisaruj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kisaruj »

Expresní dodání, děkuji moc!

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“