resistory R3 a R4
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Topol211
- Nováček

-
Beam
- Mírně pokročilý

Re: resistory R3 a R4
ano, tohle nastaveni se prenese.. je to ulozeny asi nekde mimo fwrobinek píše:Ze by zapnuti HW akcelerace v origo FW zanechalo nejake nastaveni CPU i kdyz nahodim E2 ?
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
-
Topol211
- Nováček

robinek, mas u mna velke plusrobinek píše:Vazeni mam novy poznatek a chtelo by to aby ho nekdo overil.
Jak jsem tu jiz psal, tak mam rezistory 000 a pri prvni instalaci E2 mi HD kanaly fungovali. Pak jsem se vracel na origo FW a pak opet na E2 a od te doby mi nejdou jako vetsine z vas.
Porad to ve me hlodalo az me napadla jedna vec kterou jsem musel hned proverit.
Vratil jsem se zpet na FW 4890 a zapnul HW akceleraci.
Pak jsem znovu nainstaloval E2.
Nahodil jsem svuj setting a cccam.
A svete div se .. HD kanaly bezi naprosto v pohode![]()
Potvrdzujem prene takto to funguje.
Uz len doladit to aby obraz nabehol hned so zvukom.
Alebo ze by prave tomu pomohla ta vymena odporov?
Mal by si toto reportovat RTI teamu, nech sa na to mrknu.
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Aj E2 ma moznost taktovania, len som to este neskusal.
HW akceleraciu mam v ofic. FW zapnutu vzdy.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
robinek
- Mírně pokročilý

O vlivu taktovani v E2 na funkcnost HD kanalu jsem tu uz psal. Chytaji se ale zvuk po chvili vypadne.paleaaro píše:Aj E2 ma moznost taktovania, len som to este neskusal.
S timhle trikem s HW akceleraci funguje jak obraz tak zvuk.
Porad se tam ale projevuje cukani obrazu.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
robinek
- Mírně pokročilý

Mohl by tu pls nekdo pastnout vystup prikazu 'cat /proc/cpuinfo' at uz z original FW (bez HW akcelerace) nebo E2 (bez pretaktovani) ?
Zajima mne jestli ta HW akcelerace ponechala pretaktovane CPU a uz se mi nechce davat znovu FW.
Takto to vypada pote co jsem v origo FW zapnul akceleraci a pak nalil E2
Zajima mne jestli ta HW akcelerace ponechala pretaktovane CPU a uz se mi nechce davat znovu FW.
Takto to vypada pote co jsem v origo FW zapnul akceleraci a pak nalil E2
Kód: Vybrat vše
root@AZBox:~# cat /proc/cpuinfo
system type : Sigma Designs TangoX
processor : 0
cpu model : MIPS 4KEc V6.9
Initial BogoMIPS : 343.04
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes
ASEs implemented : mips16
shadow register sets : 1
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available
System bus frequency : 231750000 Hz
CPU frequency : 347625000 Hz
DSP frequency : 347625000 Hz
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
Beam
- Mírně pokročilý

to dela i novej tuner, jenom neni potreba taktovat aby se to takhle chovalo..robinek píše:Porad se tam ale projevuje cukani obrazu.
z jineho fora prevzato
Kód: Vybrat vše
root@AZBox:~# cat /proc/cpuinfo
system type : Sigma Designs TangoX
processor : 0
cpu model : MIPS 4KEc V6.9
Initial BogoMIPS : 293.88
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes
ASEs implemented : mips16
shadow register sets : 1
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available
System bus frequency : 200250000 Hz
CPU frequency : 300375000 Hz
DSP frequency : 300375000 HzAzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
-
robinek
- Mírně pokročilý

Hm HW akcelerace to tedy opeprila o nejakych 47MHz .. to neni zrovna malo 
No mam tu potrebne odpory, tak snad se povede je pres vikend vymenit, tak uvidime jaky to bude mit efekt.
EDIT: reseni s HW akceleraci neni uplne idealni .. box se zda byt obcas trochu nestabilni .. obcas pri nekterych operacich zaznamenavam zelenou.
EDIT2: asi to byla nahoda .. nekolikrat jsem pote reinstaloval (trochu jsem testoval) a od te doby je i s HW akceleraci stabilni
No mam tu potrebne odpory, tak snad se povede je pres vikend vymenit, tak uvidime jaky to bude mit efekt.
EDIT: reseni s HW akceleraci neni uplne idealni .. box se zda byt obcas trochu nestabilni .. obcas pri nekterych operacich zaznamenavam zelenou.
EDIT2: asi to byla nahoda .. nekolikrat jsem pote reinstaloval (trochu jsem testoval) a od te doby je i s HW akceleraci stabilni
Naposledy upravil(a) robinek dne 21 úno 2011, 15:35, celkem upraveno 1 x.
-
robinek
- Mírně pokročilý

Tak rezistory jsou vymeneny, ale musim rict, ze to nemelo takovy efekt jaky jsem cekal
Pri zapnute HW akceleraci v original FW a nasledne instalaci E2 jsou HD kanaly v pohode. To ale byli i pred vymenou rezistoru.
Pri vypnute HW akceleraci v original FW a nasledne instalaci E2, HD kanaly jiz take jedou, ale obcas se projevuje neprijemny efekt rozpadu casti obrazu na kosticky.
Kdyz jsem zkusil pretaktovani primo v E2 treba i jen o jeden stupen na 310MHz tak po chvilce vypadne zvuk.
Mirne zaskuby obrazu a opozdeny nabeh se projevuje stale.
Zajimalo by mne jestli je rozdil mezi "novym" a "starym" tunerem opravdu jen v rezistorech a zda by se tuner z AZPremium choval stejne i v AZElite.
Asi by meli chlapci z RTi na driverech jeste zapracovat
Pri zapnute HW akceleraci v original FW a nasledne instalaci E2 jsou HD kanaly v pohode. To ale byli i pred vymenou rezistoru.
Pri vypnute HW akceleraci v original FW a nasledne instalaci E2, HD kanaly jiz take jedou, ale obcas se projevuje neprijemny efekt rozpadu casti obrazu na kosticky.
Kdyz jsem zkusil pretaktovani primo v E2 treba i jen o jeden stupen na 310MHz tak po chvilce vypadne zvuk.
Mirne zaskuby obrazu a opozdeny nabeh se projevuje stale.
Zajimalo by mne jestli je rozdil mezi "novym" a "starym" tunerem opravdu jen v rezistorech a zda by se tuner z AZPremium choval stejne i v AZElite.
Asi by meli chlapci z RTi na driverech jeste zapracovat
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
OT - nezapomente, ze je zde pouzit prevodnik sigma, takze to nastaveni muze byt provedeno jinak.
V dokumentaci prevodniku sigma je nastaveni a zapinani funkci popsano zcela podrobne.
Pred casem me na to navedl jeden mistni guru: viewtopic.php?f=76&t=4147#p30193
Takze odpory mohou byt k uzitku mozna s urcitym nastavenim sigmy ..., anebo uplne k nicemu.
V dokumentaci prevodniku sigma je nastaveni a zapinani funkci popsano zcela podrobne.
Pred casem me na to navedl jeden mistni guru: viewtopic.php?f=76&t=4147#p30193
Takze odpory mohou byt k uzitku mozna s urcitym nastavenim sigmy ..., anebo uplne k nicemu.
-
Beam
- Mírně pokročilý

Chovani ktere popisujes by odpovidalo.robinek píše:Zajimalo by mne jestli je rozdil mezi "novym" a "starym" tunerem opravdu jen v rezistorech a zda by se tuner z AZPremium choval stejne i v AZElite. Asi by meli chlapci z RTi na driverech jeste zapracovat
Az budou hotove nove drivery a nejak vylepsi MediaPlayer aby to zvladli pouzivat i rodice a mohl bych tam tu E2 nechat, tak prozkousim starej / novej tuner v Premium a Elite. Ted se mi to jenom tak na zkousku delat moc nechce..
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100