resistory R3 a R4
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Beam
- Mírně pokročilý

resistory R3 a R4
tak jsem otevrel svoje staricky Premium a mam tam 0, ale nejak sem nezaznamenal v Enigme ze by neco nefungovalo, nic co by nikdo jiny nereportoval. U HBO HD na UPC se mi rozchazel zvuk od obrazu a myslim ze CT HD na Astre nechtelo moc fungovat.. je to kvuli tomu?
Tyka se to pouze pripadu kdy je tuner v Elite? Nebo co by vlastne nemelo fungovat? Ma s tim tady nekdo problem?
Tyka se to pouze pripadu kdy je tuner v Elite? Nebo co by vlastne nemelo fungovat? Ma s tim tady nekdo problem?
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
-
robinek
- Mírně pokročilý

Re: resistory R3 a R4
Vsude se pise o tom, ze s takovym tunerem nefunguji korektne HD kanaly. Jak presne by se to melo projevovat nevim.Beam píše:tak jsem otevrel svoje staricky Premium a mam tam 0, ale nejak sem nezaznamenal v Enigme ze by neco nefungovalo, nic co by nikdo jiny nereportoval. U HBO HD na UPC se mi rozchazel zvuk od obrazu a myslim ze CT HD na Astre nechtelo moc fungovat.. je to kvuli tomu?
Pri prvni instalaci E2 mi HD kanaly fungovali, jen obcas dochazelo k drobnym zaskubum.
Po druhe instalaci E2 mi nejdou vubec.
Jinak jsem se ptal v Sapru na moznost zakoupeni spravneho tuneru a dostal jsem odpoved at poslu pristroj k nim, ze upravu provedou.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
- hitman222
- Mírně pokročilý

Ja jsem dnes volal do Sapra a nemaji a nemuzou sehmat nikde ty Resistory,jinak by nebyl zadny problem.robinek píše:Vsude se pise o tom, ze s takovym tunerem nefunguji korektne HD kanaly. Jak presne by se to melo projevovat nevim.Beam píše:tak jsem otevrel svoje staricky Premium a mam tam 0, ale nejak sem nezaznamenal v Enigme ze by neco nefungovalo, nic co by nikdo jiny nereportoval. U HBO HD na UPC se mi rozchazel zvuk od obrazu a myslim ze CT HD na Astre nechtelo moc fungovat.. je to kvuli tomu?
Pri prvni instalaci E2 mi HD kanaly fungovali, jen obcas dochazelo k drobnym zaskubum.
Jinak jsem se ptal v Sapru na moznost zakoupeni spravneho tuneru a dostal jsem odpoved at poslu pristroj k nim, ze upravu provedou.
Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
-
robinek
- Mírně pokročilý

Zajimave ze primo pan Proboszcz (reditel) mi dnes napsal at jim to poslu a ze mi upravu provedou.hitman222 píše:Ja jsem dnes volal do Sapra a nemaji a nemuzou sehmat nikde ty Resistory,jinak by nebyl zadny problem.robinek píše:Vsude se pise o tom, ze s takovym tunerem nefunguji korektne HD kanaly. Jak presne by se to melo projevovat nevim.Beam píše:tak jsem otevrel svoje staricky Premium a mam tam 0, ale nejak sem nezaznamenal v Enigme ze by neco nefungovalo, nic co by nikdo jiny nereportoval. U HBO HD na UPC se mi rozchazel zvuk od obrazu a myslim ze CT HD na Astre nechtelo moc fungovat.. je to kvuli tomu?
Ze by leva ruka nevedela co dela prava ?
Jinak rezistory se daji na netu koupit.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
- hitman222
- Mírně pokročilý

Ja jsem mluvil s panem ze servisu.
Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Samsung UE46ES8000
motor SG2100(SKY Link)
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Samsung UE46ES8000
motor SG2100(SKY Link)
-
Beam
- Mírně pokročilý

takze myslite ze jako resit jo? Ja furt doufam ze se to fixne driverama.
Myslite ze to projde jako zarucni oprava?
Nejde ti zadny HDcko? Jako vubec?robinek píše: Pri prvni instalaci E2 mi HD kanaly fungovali, jen obcas dochazelo k drobnym zaskubum.
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
- Yano
- Mírně pokročilý

Ja som svoje Premium tiez vcera rozobral a mam tam 0.
Na 23.5 + 19.2 som ale nezaznamenal ziaden problem s HD v origo FW.
Asi predbezne objednam tie odpory a ked mi padne zaruka (este rok) kolega mi to vymeni za par minut.
Na 23.5 + 19.2 som ale nezaznamenal ziaden problem s HD v origo FW.
Asi predbezne objednam tie odpory a ked mi padne zaruka (este rok) kolega mi to vymeni za par minut.
VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
-
robinek
- Mírně pokročilý

Prave jsem zjistil ze napr. Duna HD, ktera je FTA jede v pohode. Ostatni nejdou vubec, resp. jde zvuk velmi trhane a obraz nejede. Jen obcas naskoci zmet zelenych kosticek.Beam píše:takze myslite ze jako resit jo? Ja furt doufam ze se to fixne driverama.
Nejde ti zadny HDcko? Jako vubec?robinek píše: Pri prvni instalaci E2 mi HD kanaly fungovali, jen obcas dochazelo k drobnym zaskubum.
Takze u mne to bude spis dekodovanim (jedu sharing pres cccam).
Jinak mam tak RA3 a RA4 s hodnotou 000, tak si uplne nemyslim, ze je v tom nejaky problem. Mozna muzou zpusobovat jen obcasne drobne cukani obrazu.
Jeste jsem nemel cas sledovat Dunu jestli jede plynule.
-
robinek
- Mírně pokročilý

Jinak se nam nejak zdvojuje vlakno .. nemohl by to moderator nejak spojit ?
viewtopic.php?f=263&t=6920
viewtopic.php?f=263&t=6920
- jojika
- Nováček

Pokud vim, tak Duna nevysila vzdy HD, nema na to porady, maji pouze nazov HD, ale jenom pri opravdovem HD programu pribudne v logu Duna take "HD", ja je sleduji na DVB-Trobinek píše:Prave jsem zjistil ze napr. Duna HD, ktera je FTA jede v pohode. Ostatni nejdou vubec, resp. jde zvuk velmi trhane a obraz nejede. Jen obcas naskoci zmet zelenych kosticek.Beam píše:takze myslite ze jako resit jo? Ja furt doufam ze se to fixne driverama.
Takze u mne to bude spis dekodovanim (jedu sharing pres cccam).
Jinak mam tak RA3 a RA4 s hodnotou 000, tak si uplne nemyslim, ze je v tom nejaky problem. Mozna muzou zpusobovat jen obcasne drobne cukani obrazu.
Jeste jsem nemel cas sledovat Dunu jestli jede plynule.
Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
-
robinek
- Mírně pokročilý

Rikal jsem si ze je to divne HD :)jojika píše:Pokud vim, tak Duna nevysila vzdy HD, nema na to porady, maji pouze nazov HD, ale jenom pri opravdovem HD programu pribudne v logu Duna take "HD", ja je sleduji na DVB-T
Budu muset vychytat moment kdy pojedou opravdu HD.
-
robinek
- Mírně pokročilý

Tak jsem naladil DR HD (10903H,25000,3/4,SID:4801) a bezi paradne dokonce bez jakychkoliv zaskubu.robinek píše:Rikal jsem si ze je to divne HD :)jojika píše:Pokud vim, tak Duna nevysila vzdy HD, nema na to porady, maji pouze nazov HD, ale jenom pri opravdovem HD programu pribudne v logu Duna take "HD", ja je sleduji na DVB-T
Budu muset vychytat moment kdy pojedou opravdu HD.
Jsem z toho jelen
EDIT:
Jedou mi tyto kanaly .. tam uz jsou ale drobne zaskuby patrne
CANAL+ FILM HD
CANAL+ SPORT HD
Eurosport HD (svedsky)
Silver HD
SVT1 HD
TV2 HD
atd..
Vsechno jsou to svedske kanaly.
A spolecny jmenovatel ? SR 25000
Nase HD kanaly maji SR 30000 .. a tam je nejspis zakopany pes.
Je tu nejaky odbornik ktery by vysvetlil proc ?
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Vsechno jsou to svedske kanaly.
Ano, je to tak. SR 25000 a FEC 3/4 vychází netto datový tok transportstreamu 55,7 Mbits, při SR 30000 je to 66,8 Mbits. To už je pro některé přijímače na hranici. Ale zajímavé je, že Azbox s original fw s tím nemá problém a tady to musíme honit odporama.
Ano, je to tak. SR 25000 a FEC 3/4 vychází netto datový tok transportstreamu 55,7 Mbits, při SR 30000 je to 66,8 Mbits. To už je pro některé přijímače na hranici. Ale zajímavé je, že Azbox s original fw s tím nemá problém a tady to musíme honit odporama.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
robinek
- Mírně pokročilý

Ja bych rekl ze je to proste spatny driver, jen se jim to nechce prepisovat a kdyz zjistili, ze to spravi odpory, tak to reseni prenesli na jejich vymenuvisper píše:Vsechno jsou to svedske kanaly.
Bohuzel je nemuzu sehnat. Nasli jsme je asi ve dvou obchodech, ale kdyz jsme chteli objednat, tak v jednom je uz nemeli a v druhem byl odber min. 50ks a dost vysoke postovne, tak se mi do toho nechce.
-
Topol211
- Nováček

Starenmu tuneru robi problem zobrazit programy s SR 30000 s kombinaciou 8PSK
SR = prenosova rýchlost (Bd) pocet symbolov za sekundu. Kazdy symbol moze zastupovat alebo sprostredkovat jeden alebo niekolko bitov dat.
8psk = (Phase Shift Keying)Je typ fazovej modulacie, ktory pouziva 8 roznych stavov. Vdaka nim moze 1 satv modulacie 8-PSK realizovat az 3 bity informacii co umoznuje zvysit prenosovu rychlost ale tiez aj znizit sirku prenosoveho pasma, usetri sa na datovom toku, ale zhorsi sa odolnost voci sumom.
Tato kombinacia sa objavila len pomerne nedavno. Umoznuje providerovi usetrit miesto na transporderi pri zachovani "kvality" vysielanych programov.
A skombinaciou MPEG-4 sa na jeden transporder moze zmestit az 30 programov.
SR = prenosova rýchlost (Bd) pocet symbolov za sekundu. Kazdy symbol moze zastupovat alebo sprostredkovat jeden alebo niekolko bitov dat.
8psk = (Phase Shift Keying)Je typ fazovej modulacie, ktory pouziva 8 roznych stavov. Vdaka nim moze 1 satv modulacie 8-PSK realizovat az 3 bity informacii co umoznuje zvysit prenosovu rychlost ale tiez aj znizit sirku prenosoveho pasma, usetri sa na datovom toku, ale zhorsi sa odolnost voci sumom.
Tato kombinacia sa objavila len pomerne nedavno. Umoznuje providerovi usetrit miesto na transporderi pri zachovani "kvality" vysielanych programov.
A skombinaciou MPEG-4 sa na jeden transporder moze zmestit az 30 programov.