Setting na UPC 0.8W ?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
robinek
- Mírně pokročilý

Setting na UPC 0.8W ?
Mel by nekdo kompletni setting na UPC 0.8W ?
Ladil jsem ladil, ale HD programy mi tentokrat nejdou vubec.
Naladene je sice mam, ale kdyz prepnu na HD program, tak jde jen zvuk ale i ten je nejaky divny trhany a obraz nenabehne vubec.
Kdyz to hned neprepnu jinam, tak po chvili uz to nejde ani prepnout.
Zajimave je ze po prvni instalaci E2 RC4 mi HD programy sli, ale pak jsem se vratil na origo fw a pak jsem znovu zkusil E2 a uz nejdou at delam co delam.
Ladil jsem ladil, ale HD programy mi tentokrat nejdou vubec.
Naladene je sice mam, ale kdyz prepnu na HD program, tak jde jen zvuk ale i ten je nejaky divny trhany a obraz nenabehne vubec.
Kdyz to hned neprepnu jinam, tak po chvili uz to nejde ani prepnout.
Zajimave je ze po prvni instalaci E2 RC4 mi HD programy sli, ale pak jsem se vratil na origo fw a pak jsem znovu zkusil E2 a uz nejdou at delam co delam.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
johank
- Nováček

Re: Setting na UPC 0.8W ?
Tady viewtopic.php?f=259&t=6295 jsou Likrovi settingy.
Sice je to na motor, ale pokud dáš n nastavení tuneru jen jeden satelit, ta bude jenom jeden a zbytek se dá vamazat. Teoreticky by měl být někde i setting pouze na Thor. Na webu je několik míst,kde se dají stáhnout.
Likrovi settingy jsou klasika, malinko si je upravuji, ale vyhovují mi nejvíce.
Sice je to na motor, ale pokud dáš n nastavení tuneru jen jeden satelit, ta bude jenom jeden a zbytek se dá vamazat. Teoreticky by měl být někde i setting pouze na Thor. Na webu je několik míst,kde se dají stáhnout.
Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
-
robinek
- Mírně pokročilý

Dik za tip, zkusim. Uz jsem si pres DreamSet udelal svuj ale ty HD mi porad nejdou.johank píše:Tady viewtopic.php?f=259&t=6295 jsou Likrovi settingy.
Zkusim jestli to s tim likra settingem pujde.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
robinek
- Mírně pokročilý

Tak jsem zkusil a setting bezi .. neovlivnuje nastaveni tuneru, takze jsem nic upravovat nemusel.
Nicmene HD kanaly maji stale stejny problem .. obraz nejde a ze zvuku jen utrzky. Nemuze to byt spis nastavenim tuneru ?
Nicmene HD kanaly maji stale stejny problem .. obraz nejde a ze zvuku jen utrzky. Nemuze to byt spis nastavenim tuneru ?
-
Topol211
- Nováček

Nastavenim to neni ale jeho "vadou", diskutuje sa o tom tu: viewtopic.php?f=255&t=6875&start=75
Topol211 píše:Co sa tyka chyby tunera na http://www.azbox-enigma.eu/RTi/forum/sh ... =1#post236 pisu ze:
"As far as we saw people was complaining about HD channels stuttering on 23.5 E , 1 W and 30 W HD Channels. The problem is probably if You take out tuner from the Receiver and find a RA3 and RA4 resistors, if they are marked with 330 value, than Your tuner is OK, but if there is different value, You should change this resistors or buy another tuner. "
Takto by mal vyzerat tuner ktory je ok: http://s7.directupload.net/images/110121/8xunkiwf.jpg
Bohuzial u mna maju tie rezistory hodnotu 000. :sad:
-
robinek
- Mírně pokročilý

To si prave nemyslim. Precti si muj prvni prispevek v tomhle vlaknu ...Topol211 píše:Nastavenim to neni ale jeho "vadou", diskutuje sa o tom tu: viewtopic.php?f=255&t=6875&start=75
Topol211 píše:Co sa tyka chyby tunera na http://www.azbox-enigma.eu/RTi/forum/sh ... =1#post236 pisu ze:
"As far as we saw people was complaining about HD channels stuttering on 23.5 E , 1 W and 30 W HD Channels. The problem is probably if You take out tuner from the Receiver and find a RA3 and RA4 resistors, if they are marked with 330 value, than Your tuner is OK, but if there is different value, You should change this resistors or buy another tuner. "
Takto by mal vyzerat tuner ktory je ok: http://s7.directupload.net/images/110121/8xunkiwf.jpg
Bohuzial u mna maju tie rezistory hodnotu 000. :sad:
kdyz jsem nainstaloval E2 poprve (tusim v pondeli), tak mi HD programy normalne slapali. Sice chvili trvalo nez naskocil obraz, ale pak bylo vse OK.
Pak jsem ale asi po 2 dnech presel zpet na origo fw. Dalsi den mi to nedalo a opet jsem se vratil k E2 a od te doby HD programy nejdou.
Zvuk je trhany a neni nicemu rozumnet a obraz nenabehne vubec. Nekdy ma i snahu, ale vetsinou se objevi jen ve forme zelenych kosticek.
Je ale pravdou, ze v mem pripade maji RA3 a RA4 hodnotu 000.
- kapitan.iglo
- Nováček

Přidám mojí malou zkušenost, která má možná souvislost s popisovaným problémem nefunkčnosti programů UPC 0,8W. Jinak HD programy z UPC mi jedou, jen Discovery HD se cuká při rychlejším pohybu v obraze.
Doporučuju provést úplně novou a čistou instalaci E2 RC4 s původním settingem. Pak doplnit třeba Tunisian Addons manager a přes něj si doinstalovat Oscam, nebo Mgcamd. Případně jenom nakopírovat binárky do /var/bin a přidat příslušné konfigurační soubory na své místo a spouštět Oscam, nebo Mgcamd přes Telnet. Nebo si místo toho všeho rozjet interní čtečku na Oscamu, nevím, jak to máš.
Pak si ručně proladit nějaký TP na UPC 0,8W a zkusit, jestli hraje. Teprve pak pokračovat dál s instalací dalších pluginů a úpravy settingu.
A teď k té zkušenosti. Zkoušel jsem nejdříve RC3 Fix, kde se na první pokus podařilo vše rozjet (samozřejmě některé HD cukaly). Pak návrat k originál FW a pak jsem pro změnu zkoušel RC4. Instalace v pohodě, mimo nastavení rozlišení 1080p. Nicméně mi po instalaci nejely ani FTA z Astra 1 a po přepnutí na FTA HD na této družici šel box do restartu. Nepomáhalo nic. "Továrko", opětovné nové nastavení, ani změna settingu za jiný.
Pomohla až nová instalace RC4 od začátku. O té doby je to vcelku v pohodě (některé HD cukají). Čekám na jinou verzi a jsem u RC4
Doporučuju provést úplně novou a čistou instalaci E2 RC4 s původním settingem. Pak doplnit třeba Tunisian Addons manager a přes něj si doinstalovat Oscam, nebo Mgcamd. Případně jenom nakopírovat binárky do /var/bin a přidat příslušné konfigurační soubory na své místo a spouštět Oscam, nebo Mgcamd přes Telnet. Nebo si místo toho všeho rozjet interní čtečku na Oscamu, nevím, jak to máš.
Pak si ručně proladit nějaký TP na UPC 0,8W a zkusit, jestli hraje. Teprve pak pokračovat dál s instalací dalších pluginů a úpravy settingu.
A teď k té zkušenosti. Zkoušel jsem nejdříve RC3 Fix, kde se na první pokus podařilo vše rozjet (samozřejmě některé HD cukaly). Pak návrat k originál FW a pak jsem pro změnu zkoušel RC4. Instalace v pohodě, mimo nastavení rozlišení 1080p. Nicméně mi po instalaci nejely ani FTA z Astra 1 a po přepnutí na FTA HD na této družici šel box do restartu. Nepomáhalo nic. "Továrko", opětovné nové nastavení, ani změna settingu za jiný.
Pomohla až nová instalace RC4 od začátku. O té doby je to vcelku v pohodě (některé HD cukají). Čekám na jinou verzi a jsem u RC4
AZBox HD Premium Combo, FUBA AL85, multifeed (13E - 28,5E)
-
Topol211
- Nováček

Mne tie hd programy z 0,8w nesli ani raz a to som s enigmou cvicil, skusal som vsetko mozne a ani tuk, ale je pravda ze v original fw tie programi idu.
-
robinek
- Mírně pokročilý

Pouzivam sharing pres cccam.kapitan.iglo píše:Přidám mojí malou zkušenost, která má možná souvislost s popisovaným problémem nefunkčnosti programů UPC 0,8W. Jinak HD programy z UPC mi jedou, jen Discovery HD se cuká při rychlejším pohybu v obraze.
Ani ted jsem toho moc neinstaloval. Hodil jsem cistou instalaci E2 a nainstaloval SGC_menu (updatovano na New menu) a z neho jsem instaloval cccam 2.1.4.
Vse funguje prave az na ty HD.
Az bude chvilku moznost (zena nebude okupovat TV :) ) tak zkusim znovu cistou instalaci E2 a pres tunisiasat addon manager nainstaluju cccam a uvidim co to udela.
Poprve kdyz mi to fungovalo jsem mel take jen tunisiasat a cccam. Jenze to se E2 chovala celkove dost divne a pak najednou prestal cccam fungovat uplne tak jsem to vzdal.
-
johank
- Nováček

Zdravím, přispěji i svou troškou do mlýna. Co jsem zkoušel verze E2, tak mi HD programy fungovaly, měl jsem problém při první instalaci RC3, kdy po přepnutí na jakýkoliv HD program znamenal zelenou obrazovku a restart.
Přehrál jsem RC3 znova a vše OK.
Jinak můj postup je následující:
1. Nahraji čistou aktuální verzi RTI_RC...
2. Nahraji seting od Likry (mírně upravený dle mých potřeb)
3. Nastavím tuner a vyzkouším jak vše funguje na volných programech (pokud bylo vše OK udělám si backum nastavení na intení HDD, po každé další čisté instalaci se mi vše natáhne a nemusím se o nic jiného starat
4. Nahraji Skript do blue panel CV_EMU, z tohoto balíku nahraji i Mgcamd
5. Dohraji skin HD Glas nyní verze 16_2_17 (je super a má větší písmenka, tekže je přečtu i já slepota
)
No a pak již jenom koukám. Pokud by byl problém, doporučuji tovární reset, případně znovu nahrát image.
PS: jenom dotaz jak jsi na tom se sílou signálu, jestli se třeba větrem nehnula parabola? HD kanály na Thoru mají nejslabší signál. Pokud je slabší signál je špatný příjem ČT2 a HD kanálů (alespoň u mě).
3. Nastavím tuner a vyzkouším jak vše funguje na volných programech (pokud bylo vše OK udělám si backum nastavení na intení HDD, po každé další čisté instalaci se mi vše natáhne a nemusím se o nic jiného starat
5. Dohraji skin HD Glas nyní verze 16_2_17 (je super a má větší písmenka, tekže je přečtu i já slepota
No a pak již jenom koukám. Pokud by byl problém, doporučuji tovární reset, případně znovu nahrát image.
PS: jenom dotaz jak jsi na tom se sílou signálu, jestli se třeba větrem nehnula parabola? HD kanály na Thoru mají nejslabší signál. Pokud je slabší signál je špatný příjem ČT2 a HD kanálů (alespoň u mě).
Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
- hitman222
- Mírně pokročilý

To je cele nejake divne. Mne to taky neslo psalo to ladeni selhalo. Tak jsem vse nahral jeste jednou a uz to slo. Na 23,5 vsechno OK a na Thoru HD nabehli,ale obraz se dost casto rozjede.
A to na orginal FW Thor OK vcetne HD a na 23,5 z HD jen CT1. Zapojene to je na OP Multibeam T85 Maximum.
Kdyz to dam na motor original FW vsechno OK vcetne HD a na E2 23,5 OK a Thor HD programy obraz se rozjizdi.
Tak si potom vyber...

A to na orginal FW Thor OK vcetne HD a na 23,5 z HD jen CT1. Zapojene to je na OP Multibeam T85 Maximum.
Kdyz to dam na motor original FW vsechno OK vcetne HD a na E2 23,5 OK a Thor HD programy obraz se rozjizdi.
Tak si potom vyber...
Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
-
robinek
- Mírně pokročilý

Prave ze vsechny HD kanaly maji signal dobry. Vsechny zhruba stejne +- nejake procento - SNR: 95%, AGC: 93%johank píše:Zdravím, přispěji i svou troškou do mlýna. Co jsem zkoušel verze E2, tak mi HD programy fungovaly, měl jsem problém při první instalaci RC3, kdy po přepnutí na jakýkoliv HD program znamenal zelenou obrazovku a restart.
3. Nastavím tuner a vyzkouším jak vše funguje na volných programech (pokud bylo vše OK udělám si backum nastavení na intení HDD, po každé další čisté instalaci se mi vše natáhne a nemusím se o nic jiného starat![]()
5. Dohraji skin HD Glas nyní verze 16_2_17 (je super a má větší písmenka, tekže je přečtu i já slepota)
Pripada mi ze je to jako s original fw kdy se v kazdem boxu chova jinak
Je na Thoru nejaky FTA HD ? Chtel bych zkusit jestli to nemuze byt i nejaka zalezitost dekodovani.
-
Topol211
- Nováček

-
robinek
- Mírně pokročilý

BINGO! Duna HD jede bez problemuTopol211 píše:duna hd