Satelit na 8 odberných miest
-
- Nováček
Satelit na 8 odberných miest
Ahoj
Kamarat stavia dom a chcel by v dome do buducna sa napojit na 4 satelity a ma 8 odberných miest
Chcem mu doporucit:
Parabolu: Satelitná parabola Visiosat BISAT 4MS biela (v BA je dost veterno neviem ci to bude OKI, ked je vyrobena z plastu )
LNB: LNB Smart TQG Quattro 0,2dB Titanium Edition
Multiprepinač: P.170-AP-8
Nasiel som na interneto toto : aky je rozdiel medzi nimi? Medzi e.170-AP-8 a P.170-AP-8, prosim polopatisticky nie som zase taky macher ako vy na fore.
Chcel by som sa opytat či je to dobrý napad? Ci neexistuje este lacnejsia alternativa?
Neviem vsak, ake prijmače k TV /rozmyslam, že by boli dva linuxove a tie ostatne by nemuseli byt linuxove/ chcem docielit korektne zdielanie medzi prijimačmi /karty by boli CZ a SK/. Prijimac jeden alebo dva by mohli nahravat na HDD, ktorý by bol zabudovany v prijimaci alebo na sietovy disk. Mozno že existuje aj prijimač ktori neni linuxovi a vie nahravat na sietovy disk /dajte info/. Nechce k zariadeniu pchat USB disk, ktory by bol napajany k prijmacu. A ak by to nejak inak neslo tak sa chcem spytat ci sa da dostat cez siet na USB disk co je napojeny k tomu konkretnemu zariadeniu. Rozmyslal som nad HD BOX, co vy na to ?
Dakujem za uzitocne informácie
Ospravedlnujem sa za odkazy, vsetko upravene dufam ze niekto poradi. Vopred dakujem. :-)
Kamarat stavia dom a chcel by v dome do buducna sa napojit na 4 satelity a ma 8 odberných miest
Chcem mu doporucit:
Parabolu: Satelitná parabola Visiosat BISAT 4MS biela (v BA je dost veterno neviem ci to bude OKI, ked je vyrobena z plastu )
LNB: LNB Smart TQG Quattro 0,2dB Titanium Edition
Multiprepinač: P.170-AP-8
Nasiel som na interneto toto : aky je rozdiel medzi nimi? Medzi e.170-AP-8 a P.170-AP-8, prosim polopatisticky nie som zase taky macher ako vy na fore.
Chcel by som sa opytat či je to dobrý napad? Ci neexistuje este lacnejsia alternativa?
Neviem vsak, ake prijmače k TV /rozmyslam, že by boli dva linuxove a tie ostatne by nemuseli byt linuxove/ chcem docielit korektne zdielanie medzi prijimačmi /karty by boli CZ a SK/. Prijimac jeden alebo dva by mohli nahravat na HDD, ktorý by bol zabudovany v prijimaci alebo na sietovy disk. Mozno že existuje aj prijimač ktori neni linuxovi a vie nahravat na sietovy disk /dajte info/. Nechce k zariadeniu pchat USB disk, ktory by bol napajany k prijmacu. A ak by to nejak inak neslo tak sa chcem spytat ci sa da dostat cez siet na USB disk co je napojeny k tomu konkretnemu zariadeniu. Rozmyslal som nad HD BOX, co vy na to ?
Dakujem za uzitocne informácie
Ospravedlnujem sa za odkazy, vsetko upravene dufam ze niekto poradi. Vopred dakujem. :-)
Naposledy upravil(a) petino dne 14 říj 2010, 22:54, celkem upraveno 4 x.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Satelit na 8 odberných miest
petino
V prvom rade si prečítaj pravidlá fóra - hlavne tú časť o odkazoch na obchody.
Ono by sa mohlo ľahko stať že by si miesto odpovede mohol dostať zákaz prístupu na fórum
V prvom rade si prečítaj pravidlá fóra - hlavne tú časť o odkazoch na obchody.
Ono by sa mohlo ľahko stať že by si miesto odpovede mohol dostať zákaz prístupu na fórum

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
-
PetrT30
- Mírně pokročilý
HDBox je dle mě dobrá volba.
Jinak nevím co chceš vědět víc. Na vše jsi si odpověděl sám.
Jinak nevím co chceš vědět víc. Na vše jsi si odpověděl sám.
AZBox Premium-E2
-
PetrT30
- Mírně pokročilý
pochopil jsem to tak, že chceš 8x STB k 8x TV ze 4x SAT?
Pak 4x LNB OCTO + multifeed na 100cm parabolu + 8x Přepínač DiSEqC 4/1.
...viz podpis
Pak 4x LNB OCTO + multifeed na 100cm parabolu + 8x Přepínač DiSEqC 4/1.
...viz podpis
AZBox Premium-E2
-
- Nováček
Ahoj "PetrT30" vedel by si mi prosím poslat aj nejaku schemu ako by som to mal poprepajat na prepinacoch? Chcem sa este opytat, ake ostatne prijimace nelinuxove by si mi poradili na zdielanie k tym dvom HD boxom, aby zdielanie bolo korektne.
vopred dakujem
vopred dakujem
-
PetrT30
- Mírně pokročilý
Hele, nemám čas dělat nějaké nákresy. Takže v rychlosti jsem nasmolil viz. obrázek. A jestli se v tom nevyznáš tak se ti ani nedivím
Momentálně nevím co bych použil za HD přístroj jako server. Ať poradí jiní co máká spolehlivě.
Za SD přístroj jako server jedine IPBox 200, IPBox 250 nebo DreamBox 500.

Momentálně nevím co bych použil za HD přístroj jako server. Ať poradí jiní co máká spolehlivě.
Za SD přístroj jako server jedine IPBox 200, IPBox 250 nebo DreamBox 500.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AZBox Premium-E2
-
- Mírně pokročilý
Jako server urcite nejaky bazar pc, treba 1Ghz PIII - sezenes okolo 700Kč, k tomu čtečku karet, cca 1K. Tohle ti utahne cokoliv. Jako HD vezmi třeba AMIKO 8000, za pár korun stabilní. Nenašel jsem vysvětlení, proč 4 družice, takže možná bych doporučil bud Multibeam E85 (nebo kopie) případně lepší Toroidal T90 ( výběr družic dle přání ). Osobně bych dle cen vzal Maximum E85 ( 23E a 1W ) + 2x quattro + Multipřepínač OMS 912P ( 2 družice + 12 klientů - cena cca 2800 )
-
- Nováček
Ja by som si dovolil len jednu poznámočku: LNB by som volil radšej Inverto. Je určite lepšie než Titanium Edition. A HD-Box môžem tiež doporučiť.
Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y