Satelita a DiseqC Option verze poslední fw-1.07B4

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
Odpovědět
AB DSR-322
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Satelita a DiseqC Option verze poslední fw-1.07B4

Příspěvek od AB DSR-322 »

Zdar mam takovej malej problémek.
Dalo by se provozovat takovéto zapojení?
Na střeše mam 13°E a 1°W DiseqC stažený 1x kabel OK
Pak za oknem 19°E 23,5°E 28,2°E DiseqC přivedený 1 kabel OK (ale v tomto stádiu je dost nepraktické když chci sledovat třeba Cyfrowy polsat tak musím přehazovat kabely do STB.Pak zase SkyLink tak zase přepojit :mrgreen:
Ale rozhodl jsem se že to skusím sloučit přes DiseqC Option verze ty další dva přepínače ale nedaří se mi to zprovoznit?
Dá se to takto vubec vyřešit nebo musím stáhnout další kabel ze střechy nebo přemístit to z okna na střechu a tam použít DiseqC 8x1.

Předem dik za radu jak by jste řešili tento problém.
:118:

Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
papapl
Nováček
Nováček

Re: Satelita a DiseqC Option verze poslední fw-1.07B4

Příspěvek od papapl »

Pro přepínání bych zkusil Diseqc 1.1 (systém na střeše zapojen do vstupu A Option a systém dole do B) nastavit:
1) Střecha: 1 Cascade M1 Port 1 + druhá družice Port 2 (musí odpovídat vstupu 1 a 2 na přepínači nahoře), event. 2Cascade: Port1 + Port2
2) Okno: 1Cascade M2 Port1 + 2 + 3 (1-3 musí odpovídat vstupům na Diseq přepínači v okně), event. 2Cascade: Port 5 + 6 + 7 (5= vstup 1, 6 = vstup 2, 7 = vstup 3 DiseqC v okně)
3) Poslední možností je zkusit to ovládat povely pro motor (NE UASALS!) - prostě "jakoby hýbat motorem" a trefit se do správné Diseq tabulky.

Nekombinujte výše uvedená řešení (Diseqc 1.0 taktéž vypněte!).

Správnou funkci bych musel prověřit v tabulce Diseq příkazů - problém je v tom, že v přepínači 4/1 je již jeden Option použit.

AB DSR-322
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dík za snahu pomoci.
Ale takto jsem to zkoušel zkusím ještě ovládat povely pro motor.
:115:

Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
papapl
Nováček
Nováček

Příspěvek od papapl »

dejte vědět, jak jste dopadl. Držím palec. Jakmile budu mít chvilku, kouknu do příkazů DiseqC, jak by telegram měl vypadat. Ještě se zeptám, od koho máte to Option relé. Osobně dávám přednost značce Schwaiger (jejich venkovní relé má na sobě přepínač Pos./Opt, nebo Johansson - Option.
Relé 8/1 chodí s Elitou bez problémů - výrobce je jen jeden a tím je EMP Centauri z Klatov. Toto relé (vnitřní provedení) Vám mohu poskytnout za 450,-Kč včetně poštovného. Je "jeté", ale jako nové (vyrobené v 11/06). Musel jsem jej vyřadit, neboť si "nerozumělo" s Optiboxem, který provozuji. Další slabinou je jeho poměrně velký útlum 5dB - ale to je již u výrobků EMP dané.
Pokud budete mít o relé zájem, pošlete PM - do dvou dnů je u Vás doma.

AB DSR-322
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zdar
Tak ten DiseqC 2.0 je EMP-centauri (P.162-IW OPTION)
A docílil jsem toho že mi chodí z jednoho přepínače DiSEqC 4/1 (basic) pozice 1 a 2
a z druhého přepínač DiSEqC 4/1 (basic) mi jdou pozice 3 a 4
Ale takto jsem to rozchodil pouze při zapnutém Diseqc 1.0 :confused:

2.Díky za nabídku toho 1/8 přepínače ale už mi leží doma na stole EMP-Centauri P.168 V1

Prozatím jsem oželel 19,2°E a 39°E

Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
papapl
Nováček
Nováček

Příspěvek od papapl »

Tak konečně nastal čas, abych se Vám na to podrobně podíval. Jediné možné zapojení na DisqC s Vaší konfigurací je použití relé 1.1 na vstupu u přijímače (Ex. Spaun SUR 220F). Je to však cenově nákladné (+- 1000,-Kč - Spaun je jediný Committed/Uncommitted přepínač, co jsem našel, ale na druhou stranu, je to Spaun, což by měla být záruka kvality). Přínosem je zisk cca 1dB (dle dalších relé) oproti EMP a zachování současné konfigurace (ne vždy je jednoduché, natáhnout další kabel).
V předchozím příspěvku jsem se zachoval jako Lama, protože u D1.0 je IN1=Pos.1, Opt.A, IN2=Pos.2, Opt.A, IN3=Pos.1, Opt.B, IN4=Pos.2, Opt.B. Na moji omluvu - konstatoval jsem, že v přepínači 4/1 je Opt. obsažen.
U nyní prezentovatované konfigurace to musí na D1.1 fungovat - telegram bude vypadat (směrem od přijímače):
1. anténa: Uncommitted A - Pos.1 - Opt.1 až Pos.2 - Opt.2 (vstup 1 až 4) - DiseqC 1.1, vstup 1 až 4
2. anténa: Uncommitted B - Pos.1 - Opt.1 až Pos.2 - Opt.2 (opět vstup 1 až 4) - Diseq 1.1, vstup 5 až 8 (nebo 9 až 12 - to je Committed)

Ugh, to jsem se rozepsal, ale věřím, že to pomůže i dalším diváků satelitní TV

papapl
Nováček
Nováček

Příspěvek od papapl »

P.S. V příspěvcích jsem se nechtěl dotknout fy EMP Centauri, potažmo Ing. Váni a p. Jiříčka. Tato firma funguje i jako OEM producer pro některé z výše uvedených značek.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze SatElita 2000HD“