Skylink karta

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Jindra S.
Nováček
Nováček

Skylink karta

Příspěvek od Jindra S. »

Mám AZ Box HD, novou Skylink kartu a od té doby, co chci programy přijímat legálně jsou jen samé problémy. :sad:
Nejdříve se karta rozběhla bez problémů, aniž bych nějak měnil nastavení. Cca po 20 dnech dekódovat přestala, nepomohlo experimentování s pluginy, zasílání kódu na kartu apod. Nakonec jsem ji zanesl do obchodu, kde ji dali do autorizovaného přijímače a po cca 20 minutách se rozběhla. Pak cca měsíc běžela bez problémů i u mně doma.
Předevčírem zase "zakódováno". Věřím, že když bych zašel do prodejny, tak kartu znovu aktivují, ale jako řešení mi to připadá velmi nešťastné.
Nepotřebuji sdílet, sledovat jiné kanály než zaplacené.
A mé začátečnické dotazy zní:
- Které pluginy mám zkusit použít?
- Pokud koupím Irdeto modul do přijímače vyřeším si potíže?
- V případě modulu - Jaký plugin pak budu muset použít?

Omlouvám se za zavedení nového tématu - na fóru je jich se Skylinkem hromada, mnohdy jdou návody proti sobě, pravděpodobně lidé chtějí řešit i něco jiného, a zkoušel jsem snad všechny uvedené postupy, zálohy pluginů od Demseyho apod.

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: Skylink karta

Příspěvek od schmegea »

Tam kam chodíš aktivovat kartu ti určitě poradí, který modul bude vhodný pro bezproblémový chod karty od Skylinku. Když použiješ modul nepotřebuješ žádný plugin. Pokud neočekáváš nic víc než skylink použil bych buď eurocam a nebo speciální irdeto modul. Každopádně bych zašel do prodejny a domluvil se zda ti modul zapůjčí a ty se pokusíš aktivovat s ním svou kartu v azboxu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Obdobny problem som mal aj ja...
Skontaktoval som sa so Skylinkom a poradili mi certifikovane moduly do necertifikovanych prijimacov pretozel AzBox do tej skupiny spada.
Takze doporucili mi tieto moduly:
-SMIT Cryptoworks IRDETO (zeleno-modry) s FW v.3.9.11 prip. 12.
-MASCOM IRDETO CRYPTOWORKS v. 3.20

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Já mám dotaz: Jak se vám chovají moduly po změně freq. 12109 na 8PSK? Já mám T-REX a ten po přepnutí na kterýkoliv program z této frekvence okamžitě zkolabuje a restartuje se. Karta ve čtečce nemá problém.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Jindra S.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindra S. »

Díky za tipy. Asi obětuji další finance a dneska modul koupím. V prodejně jsou rozumní, takže snad v případě, kdy by to nefungovalo, vrátí finance.

Jindra S.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindra S. »

Tak jsem koupil modul, který doporučili (irdeto), zastrčil do AZ boxu a ... nic. Pockal 15 minut a ... nic. Nechal si poslat kody pres stranku Skylink a ... nic. Vymazal jsem vsechny pluginy a ... nic. Resetoval jsem prijimac do základního nastavení a ... nic.
Mezi každým pokusem jsem přijímač nastavil na ČT1 a počkal cca 15 minut.
Nechám ještě přes noc, ale není nějaké základní nastavení, které zapomínám přenastavit? (Nějaké povolení zápisu na kartu apod.)

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Někdy se stává že na to člověk zapomene,ale většinou se karta do modulu dává opačně než do uni čtečky. Takže čipem nahoru. :89:

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Jindra S.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindra S. »

Tak bohužel, karta je chipem nahoře a furt nic.

rebecci
Nováček
Nováček

Příspěvek od rebecci »

ten modul co mas, neni kompatibilni s azboxem !

Jindra S.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindra S. »

No, tak to by mohlo byt ono. Máš nějaký odkaz, že je tomu tak? (Rád bych dal číslo modulu, ale není na něm nic konkrétního napsáno)
Není nad to kupovat vše ve stejném obchodě.

hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

Nevím, zda je seznam stále aktuální:
viewtopic.php?f=163&t=3713&start=0&hili ... ks+Eurocam

AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
tuti
Nováček
Nováček

Příspěvek od tuti »

Můžu potvrdit, že ten cerveno-bily modul Eurocam v AzBoxu funguje s ICE kartou. Osobne jej ale pouzivam pouze pro zapisy nebo kdyz je problem, protoze je mene stabilni nez Multicas s interni cteckou - zasekava se, kdyz treba najedu na program, na ktery nemam zapis a pak uz nenajede - musim vyndat modul nebo restartovat box. Pouzivam Multicas 1.62E-A08 a fw 0.9.4890 a s ICE kartou absolutne stabilni bez scrambled s prepinanim na satelitu kolem 3-4 vterin.

AzBox HD Elite E2 RSI 1.6, DVB-S2 + DVB-T, motor SG-2100 USALS
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ještě jste mi neodpověděli jestli ty moduly jdou i teď na HD transpondéru 12109 po přeladění na 8PSK. Hodně modulů odpadlo, nestíhají větší datový tok.

ala666cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ala666cz »

visper píše:Ještě jste mi neodpověděli jestli ty moduly jdou i teď na HD transpondéru 12109 po přeladění na 8PSK. Hodně modulů odpadlo, nestíhají větší datový tok.
Modul ,,Cryptoworks modul - Eurocam,, funguje bez problemu.

Azbox Elite HD,,Dreambox 500s,,AL100cm,FE60cm,,Skylink+UPC,,Zyxel NSA310-3TB hdd,,TV: SAMSUNG LE32B551
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

ala666cz píše:
visper píše:Ještě jste mi neodpověděli jestli ty moduly jdou i teď na HD transpondéru 12109 po přeladění na 8PSK. Hodně modulů odpadlo, nestíhají větší datový tok.
Modul ,,Cryptoworks modul - Eurocam,, funguje bez problemu.
Díky, to jsem chtěl slyšet. Mě kolabuje modul T-REX a trochu jsem se bál jestli to nestíhá rozhraní Azboxu podobně jako u TV Panasonic. Takže máme rychlý stroj (kromě přepínání kanálů).

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“