AZBOX HD Premium +

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

pan_EKO
Nováček
Nováček

AZBOX HD Premium +

Příspěvek od pan_EKO »

Zdravim vás. Během dnešního dne by mi měl dojít AZBOX HD premium +. Objednal jsem jej starší, tady z vaší inzerce. Co jsem ho mohl vidět v akci u jednoho člověka, hodně se mi líbil, jak samotným systémem a ovládáním, tak možnosti přehrávání DivX a HD Mkv, což jsem si vyzkoušel a byl jsem nadšen, tak snad jsem neudělal chybu.

K boxu jsem si objednal 1,5tb HDD tento: Samsung F3 1,5TB SATAIII/600 32MB 5400rpm 3,5"

Chtěl jsem 2TB, ale cenový rozdíl byl už větší.

Jelikož jsem v minulosti dělal na ipboxu 250s a dreamech 500s jejich klonech, něco málo o tom vím (všechny výše zmíněné jsem instaloval sám).
U nich to bylo tak: nahodit image, mgcamd,mgconfig,setiingy u IP ještě all in one panel, pak jsem editoval newcamd.conf a všechno bylo ok.

Nevím ale jak je to tady s azboxem... Můžete poradit, popřpadě navést?

Děkuji za odpověďi.
Naposledy upravil(a) pan_EKO dne 22 zář 2010, 12:02, celkem upraveno 1 x.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: AZBOX HD Premium +

Příspěvek od dempsey »

pan_EKO

Pred tým ako napíšeš niečo do fóra si prečítaj pravidlá fóra a to hlavne o linkoch na e-shopy.
Potom si prečítaj niečo o HDD pre azboxy a až potom polož otázku.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
pan_EKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od pan_EKO »

dempsey píše:pan_EKO

Pred tým ako napíšeš niečo do fóra si prečítaj pravidlá fóra a to hlavne o linkoch na e-shopy.
Potom si prečítaj niečo o HDD pre azboxy a až potom polož otázku.

... ok omlouvám se, nevšiml jsem si toho.jelikož píšu z mobilu, je pro mě hodně težké hledat na fóru, z důvodu pomalého netu a malého lcd. Pokud můžeš, pošli link na to, co bych si měl přečíst a já na to mrknu. díky

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
PetrT30 Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrT30 »

Nevím ale jak je to tady s azboxem... Můžete poradit, popřpadě navést?
Princip je skoro stejnej, ale přeto úplně jinej :lol:
mrkej sem: viewtopic.php?f=163&t=4046

AZBox Premium-E2
pan_EKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od pan_EKO »

Takže, všechno "skoro" jsem rozjel. Jede mi samotný box, jede mi emu přes mgcamd, dokonce jsem rozjel i 1,5tb hdd (naformátoval v pc na ext3). Co mi ale pije krev, je rychlost kopírování přes ftp na hdd v boxu, leze to maximálně 1,8mb/s a to i když mám box kabelem k routeru a pc z ktereho to kopiruju(k pc je hdd připojený přes usb 2) je taky spojeno kabelem k routeru, tedy žádné wifi, ale i tak to jede jak s hnojem ;). Dá se s tim něco udělat, aniž bych musel hdd vytahovat a kopírovat to přes pc? Teda jestli je nějaká metoda to urychlit, protože mám cca 640gb dat na kopírování. Ještě mě napadlo, připojit externí hdd přes usb k boxu a překopírovat na ten interní? Jde to, je nějaký takový manažer?

Druhá věc co se mi nedaří, je editovat programový přehled. NA dreamu jsem měl dreambox edit a byl klid, taky jsem si stáhl ACC, kde se dají pouze setingy nahrát do boxu, nebo z boxu do acc a uložit, ale nikde jsem neviděl žádný editor.

Děkuji za pomoc

PetrT30 Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrT30 »

Na programy používám AZBoxEdit.
Ještě mě napadlo, připojit externí hdd přes usb k boxu a překopírovat na ten interní? Jde to, je nějaký takový manažer?
Tak tohle mě taky zajímá. Mě ta pomalá rychlost sice nevadí. Já nějak extra moc data nekopíruji, ale jen mě zajímá jestli by bycl vidět přes FTP ten int. HDD.

AZBox Premium-E2
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

PetrT30 píše:Na programy používám AZBoxEdit.
Ještě mě napadlo, připojit externí hdd přes usb k boxu a překopírovat na ten interní? Jde to, je nějaký takový manažer?
Tak tohle mě taky zajímá. Mě ta pomalá rychlost sice nevadí. Já nějak extra moc data nekopíruji, ale jen mě zajímá jestli by bycl vidět přes FTP ten int. HDD.
Monkus kdysi vytvořil pomůcku, která umožňuje kopírovat "na pozadí" a přitom sledovat TV, ke zrychlení při kopírování však nedojde. Někde to tady je - pohledejte pomocí volby "Hledat" - myslím že to bude někde v sekci download.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Ve správci souborů označit, v malém menu kopírovat a vložit. Rychlost nic moc, ale určitě větší jak LAN.
Proč by neměl být vidět interní HDD přes ftp?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
pan_EKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od pan_EKO »

visper píše:
Ve správci souborů označit, v malém menu kopírovat a vložit. Rychlost nic moc, ale určitě větší jak LAN.
Proč by neměl být vidět interní HDD přes ftp?
... jakého správce souborů máš na mysli? zkoušel jsem v tc, kopírovat z usb na int hd,ale napsalo to něco jako přenos není podporován... nebo jak jsi to myslel ty?

díky

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Myslel jsem správce souborů v Azboxu. Označit, kopírovat, vložit. Nebo přesunout a vložit. Jde kopírovat z čehokoliv na cokoliv, přes USB i po síti.

stora
Nováček
Nováček

Příspěvek od stora »

Na přenos souborů z PC na int.HDD je v rámci možností dobrý Reelbox control center (RCC)

pan_EKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od pan_EKO »

stora píše:Na přenos souborů z PC na int.HDD je v rámci možností dobrý Reelbox control center (RCC)
... dobrý v čem? zrychlí přenos?

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

pan_EKO píše:
stora píše:Na přenos souborů z PC na int.HDD je v rámci možností dobrý Reelbox control center (RCC)
... dobrý v čem? zrychlí přenos?
Nic nezrychlí, je to jen ftp, totéž umí Total Commander. RCC umí navíc telnet.

pan_EKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od pan_EKO »

v tc to nejde, píše to něco jako, není podporovaný vzdálený přenos. dělám to tak, že si v každém okně otevřu ftp a chci kopirovat z usb1 na hdb nebo jak se to jmenuje a napíše to výše popsanou hlášku. tak nevim co dělam blbě

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“