Jak plně využít nahrávání?
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Jak plně využít nahrávání?
Včera jsem pořídil dekódovací modul Cryptoworks. Výrazně se zlepšil chod celého přístroje. Žádné zakódováno. Ale přece jen jsem narazil na problém. Pokud nahrávám ve SLEEP modu a spustím AZBOX, nemohu přeladit na kódované programy. Mám 2 tunery. Neví někdo nějaké řešení, nebo odkaz na řešení zde ... Díky
-
- Nováček
Re: Jak plně využít nahrávání?
Je to tak ako píšeš aj u mňa. Keď mám kartu v CI module, tak sa dá nahrávať len jeden program. Keď nahrávam z tunera A a prepnem na program z tunera B, ktorý tiež dekóduje táto karta, tak hlási že je zakódovaný . Musíš mať kartu v internej čítačke. Vtedy dokážeš hociktorý program z tunera A pozerať a hociktorý z tunera B nahrávať. Ale vtedy je riziko ako píšeš, že to sekne. Myslím, že ďalšia vec, ktorá je nedotiahnutá softvérovo pri prijímačoch Premium HD+ s 2x DVB-S tunerom.
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Já myslím, že to je obecný problém všech modulů, že neumí obsluhovat dva tunery současně. Pokud se Skylinku podaří to co chce, aby šly nové karty jen v modulech, tak by to byl konec všech dvoutunerových přijímačů. Nebo je to jinak? Já nemám zkušenost s více tunery. Napište k tomu někdo něco.fittipaldi píše:Je to tak ako píšeš aj u mňa. Keď mám kartu v CI module, tak sa dá nahrávať len jeden program. Keď nahrávam z tunera A a prepnem na program z tunera B, ktorý tiež dekóduje táto karta, tak hlási že je zakódovaný . Musíš mať kartu v internej čítačke. Vtedy dokážeš hociktorý program z tunera A pozerať a hociktorý z tunera B nahrávať. Ale vtedy je riziko ako píšeš, že to sekne. Myslím, že ďalšia vec, ktorá je nedotiahnutá softvérovo pri prijímačoch Premium HD+ s 2x DVB-S tunerom.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že taký modul neexistuje, ale čo neni dnes môže byť teoreticky zajtra. Ale...
Ja si myslím že Skylink sa nechal Irdetom zatlačiť do kúta a zrejme chce zarobiť niečo na svojich certifikátoch tak isto ako Irdeto na licenciách.
Je možné že ten cirkus s Silicon Secure pre ochranu Irdeta v UNI čítačkách nedopadne dobre a ľudia touto cestou jednoducho odmietnu ísť.
Nakoniec by to bolo logické vysvetlenie toho že zástupcovia Gitalu nekomunikujú s médiami na túto tému a chcú si nechať otvorené zadné vrátka - tzv. schodnejšiu cestu pre klienta s použitím vlastného boxu. Tu totiž ide o veľké prachy a ak Mediavision nemá ambíciu predávať svoje boxy tak môže získať možnosťou používania iného prístupového systému ako Irdeto3 oproti Skylinku značnú výhodu. Používanie doterajšieho systému by im mohlo bohate vystačiť a v prípade prelomenia Cryptoworksu a jeho implementovanie do emulátorov / o ktoré by sa logicky mohlo postarať aj samotné Irdeto ktorý je vlastníkom CRW / by bolo riešením pre Gital použitie iného systému. Napr. Seca 3, ktorý je relatívne bezpečný ale pritom použiteľný v nelicencovaných prijímačoch.
Vtedy by dvojtunerové prijímače nemali problém s nahrávaním a Multitastingom z viacerých tunerov
Neviem ako to dopadne, ale viem že o tom treba začať verejne debatovať
Ja si myslím že Skylink sa nechal Irdetom zatlačiť do kúta a zrejme chce zarobiť niečo na svojich certifikátoch tak isto ako Irdeto na licenciách.
Je možné že ten cirkus s Silicon Secure pre ochranu Irdeta v UNI čítačkách nedopadne dobre a ľudia touto cestou jednoducho odmietnu ísť.
Nakoniec by to bolo logické vysvetlenie toho že zástupcovia Gitalu nekomunikujú s médiami na túto tému a chcú si nechať otvorené zadné vrátka - tzv. schodnejšiu cestu pre klienta s použitím vlastného boxu. Tu totiž ide o veľké prachy a ak Mediavision nemá ambíciu predávať svoje boxy tak môže získať možnosťou používania iného prístupového systému ako Irdeto3 oproti Skylinku značnú výhodu. Používanie doterajšieho systému by im mohlo bohate vystačiť a v prípade prelomenia Cryptoworksu a jeho implementovanie do emulátorov / o ktoré by sa logicky mohlo postarať aj samotné Irdeto ktorý je vlastníkom CRW / by bolo riešením pre Gital použitie iného systému. Napr. Seca 3, ktorý je relatívne bezpečný ale pritom použiteľný v nelicencovaných prijímačoch.
Vtedy by dvojtunerové prijímače nemali problém s nahrávaním a Multitastingom z viacerých tunerov

Neviem ako to dopadne, ale viem že o tom treba začať verejne debatovať

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Tak děkuji za vysvětlení a teď nevím co s tím. Nechce se mi kartu pořád přendavat. Ve čtečce to vcelku chodí, už jsem si nějak zvykl, že to musím občas přepnout sem a tam, ale vadí mi, že to někdy začne nahrávat a jindy ne. Pro čtečku mám nastaven Multicas. Další řešení pomocí Mgcam a NewCS se musím teprve naučit, respektive jak to nastavit. Pohledám tady a hlavně se to pokusím pochopit. Ale zlepší se to nahrávání?
- jkaval
- Nováček
Vím o jedno CAMu co umí dekryptovat 2 programy vysílané na stejném transpondéru.
TECHNISAT Modul Cryptoworks
EDISION OS Mega (2xDVB-S2+ DVB-S2/T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E-28E, TV plasma Panasonic
- shibal
- Mazák
Pokud se jedná o nahrávání jednoho programu a sledování jiného programu na stejném TP, tak se toho vůbec neúčastní 2.tuner, protože to vše zvládne jeden. Proto to funguje a bude jedno jaký CAM modul použiješ. Takže nadále platí to, co výše popsal Dempsey.jkaval píše:Vím o jedno CAMu co umí dekryptovat 2 programy vysílané na stejném transpondéru.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX