Setting tuner A a B
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Setting tuner A a B
Mám Premium HD+ a 2x DVB/S tuner. Vytváram si vlastný setting. Samozrejme, že si ho chcem zálohovať a upravovať v PC. Mám programy MAZ 3.0.0 a Launch AZBoxEdit. Všimol som si, že ani jeden z týchto programov nedefinuje programy ktoré sú z tunera A a tunera B. Launch AZBoxEdit vlastne tuner nedefinuje vôbec a MAZ definuje všetky programy z oboch tunerov len ako tuner A. Vie dakto poradiť ako upravím takýto setting ?
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Re: Setting tuner A a B
asi ta nepotesim, ale najlepsie a mozno zatial jedine riesenie je vsetko vymazat a vytvorit si vlastny setting sam. Zvlast si preskenuj satelity najskor v tuneri A, potom v B. Potom povyberat a poukladat podla seba do oblubenych. Cele to trva tak okolo 2 hod, mozno aj menej.
Zalohu si potom urobis s ACC ( viewtopic.php?f=104&t=4343 ), ten jediny zachovava rozdelenie do A a B tuneru v separatnom mode.
EDIT: nesmies ale neskor takyto setting upravovat v MaZe, lebo Ti vsetko priradi pod tuner A.
Zalohu si potom urobis s ACC ( viewtopic.php?f=104&t=4343 ), ten jediny zachovava rozdelenie do A a B tuneru v separatnom mode.
EDIT: nesmies ale neskor takyto setting upravovat v MaZe, lebo Ti vsetko priradi pod tuner A.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
Vďaka za radu. Setting tunera A by som urobil klasicky cez MAZ. Potom tento setting doplním o tuner B a upravím už len v sat prijímači a zálohujem cez ACC. Aby som pravdu povedal som z toho sklamaný, že tom MAZ nedokáže. Je to závažný problém. Keby aspoň ACC mal možnosť upraviť setting. Takú možnosť som v ňom ale nenašiel. Teraz som skúšal úpravu programov len s AZBoxom. Nikde nevidím možnosť ako zmením poradie programov v obľúbených. Dúfam, že to AZBox dokáže ?
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Malé menu a MOVE.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- paleaaro
- Mírně pokročilý
naskenuj si len tuner A, zorad a prepni do Twin-modu. Tuner B ani nemusis skenovat, AZBOX ho v tomto mode bude pouzivat.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
- pepawo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zlatá slova. Při používání společného LNB (dual, quad) pro oba tunery v módu Twin je skenování tuneru B naprosto zbytečné. A se používá pro TV, B v případě nahrávání převezme setting z A. Vše upravuji v MAZu naprosto bez problémů.
B je potřeba skenovat jen v módu Separated, to je tehdy, když se používají dvě různé paraboly s dvěma single LNB (už jsem to viděl, někomu zůstala anténa po zrušeném Digi, a tak ji připojil jako druhou ke hlavní, kterou má na Astry). V tom případě jsou samozřejmě skenování a extra settingy pro každý tuner nutné.
B je potřeba skenovat jen v módu Separated, to je tehdy, když se používají dvě různé paraboly s dvěma single LNB (už jsem to viděl, někomu zůstala anténa po zrušeném Digi, a tak ji připojil jako druhou ke hlavní, kterou má na Astry). V tom případě jsou samozřejmě skenování a extra settingy pro každý tuner nutné.
AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
-
vikino
- V.I.P.
OK, beriem vase skusenosti na vedomie. Ked som mal plusko, isiel som len na separated mode, takze skusenosti mam len take ake mam.
Naposledy upravil(a) vikino dne 24 srp 2010, 22:17, celkem upraveno 1 x.
- shibal
- Mazák
Myslím si, že Seperated mod bude mít praktické využití také při zapojení dvou rozlišných tunerů, např.: DVB/S2 + DVB/T (ať pro plusko, nebo pro "čisté" premium)
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
- Nováček
No ja mám cez jeden tuner parabolu s 4 LNB 23,5E, 19,2E, 13E, 1W a na druhom mám parabolu s motorom. Takže musím vytvoriť setting pre každý tuner. MAZ je super, veľmi veľa práce s roztriedením programov vlastne urobí sám. Programy z družíc tiež ťahám cez MAZ. Potom sú pekne rozdelené podľa skupín, ktoré MAZ má. Štve ma ale, že nedokáže pracovať s tunerom A aj B.
-
- Nováček
Dnes som nainštaloval nový FW. Zálohu settigu pre A + B tuner som mal urobenú cez ACC ako mi tu bolo doporučené, že len ACC zvládne zálohu tunera A+B. Tieto zálohy mám 3 z postupného upravovania settingu. All channel, antenna list a DVBS som potom z tejto zálohy prekopíroval do prijímača cez ACC. Na moje prekvapenie prijímač po reštarte hlásil, že nemá programový list. Keď som dal túto zálohu settingu do prijímača cez RCC tak prijímač nabehne ale všetky programy aj z tunera B sú špecifikované ako tuner A. Ako som pisal zálohy settingu mám tri z rôznych dní robené cez ACC no každý mi robí to isté.Po natiahnutí programov z tunera B som úpravu settingu robil vždy len cez prijímač. Má tu niekto 2x DVB-S tuner a vie poradiť kde robím chybu ?
-
vikino
- V.I.P.
Zrejme nerobis chybu. Vo fw 5020 nefunguje zaloha z ACC ani v Premiu.
Edit: Stiahni si nejaky posledny setting tu z fora, uprav v MaZe a daj do boxu. Prepni v nastaveni na twin mod a nepotrebujes mat preskenovyne A,B tuner zvlast. Ked budes nahravat na jednom a budes chciet pozerat iny, druhy tuner ho automaticky preberie.
Edit: Stiahni si nejaky posledny setting tu z fora, uprav v MaZe a daj do boxu. Prepni v nastaveni na twin mod a nepotrebujes mat preskenovyne A,B tuner zvlast. Ked budes nahravat na jednom a budes chciet pozerat iny, druhy tuner ho automaticky preberie.
-
- Nováček
Vikino vďaka za radu. Preinštaloval som FW na ten pod ktorým som setting robil a to na 4890. No bez úspechu. Už som to v tejto oblasti s AZBoxom vzdal. Je to na veľkú škodu, že AZBox nemá kvalitný editor settingu. Zostavu mám urobenú tak, že na jeden tuner mám napojenú parabolu s motorom a na druhom mám parabolu, kde mám 4x LNB. Takže mám pre každý tuner iné nastavenie ovládania.
-
vikino
- V.I.P.
Jasne, takze pre teba je separate mode vyhodny a asi aj nutny. Neviem co sa stalo s ACC zalohami. Skusal som aj starsie, no bez uspechu. Nejde mi cez ACC vratit zalohu channels. Skoda ze tie uplne stare zalohy som vymazal.
-
- Nováček
Je to ako píšeš. Problém je so zálohou all channel. Urobil som aj taký pokus, že antena list a DVBS som prekopíroval cez ACC a all channel som prekopíroval cez RCC. Vtedy prijímač nabehol videl som v settingu tuner A aj B, no žiaden program sa nedal spustiť. Všetky programy boli nevysvietené. Ani sa nedivým, lebo to bol taký hybrid, no skúšal som už všetko možné. Najviac ma mrzí, že som testoval s AZBoxom niečo iné, (bolo to zhodou okolností podľa Tvojho super postupu v možnostiach prímu cez Multi CAS, možno vieš o čom píšem) a po testoch sa mi prijímač nepodarilo dať do pôvodného stavu. Aby som pravdu povedal ani v testoch žiaden úspech. Tak sa maj a vďaka. Setting aj tak prebudujem od základu.