čím přehrát nahrávky v PC?

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
havranek
Nováček
Nováček

čím přehrát nahrávky v PC?

Příspěvek od havranek »

Jaký přehrávač zvládne v PC přehrát nahrávky z AZ jak v SD tak HD kvalitě.
Potřebuju zkusit přehrát v PC. AZ se mi seká i při přehrávání z interního HDD.
U HD to zamrzá klidně i po 5min přehrávání a kolikrát se mi nepodaří bez zámrzu
dojet na místo kde to skončilo posledně. U SD je to oněco lepší ale během filmu klidně i
5x restartuji. FW mám 3877 HDD samsung HD502HI a už jsem použil i zálohu zde z fóra.
Díky.

Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: čím přehrát nahrávky v PC?

Příspěvek od Primo »

Zkus GOM Player. HD jsem ale nezkousel.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Nebo VLC player. Soubory .ts přehraje i normální Windows media player pokud má vhodné kodeky.
Teď ale nemohu přijít na to čím přehrát soubor vytvořený timeshiftem. Má příponu .pvr a dříve ji stačilo přejmenovat na .ts, ale u posledních fw to nehraje.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Na MPG2 VLC player, na HD MPG4 přehrávač, který podporuje akceleraci grafické karty.H264. pokud ovšem nemáte starou kartu. Power DVD 9 Ultra podporuje Nvidia i Ati. Potom zátěž HD videa přebere čip Grafické karty a značně tak uleví procesoru a obraz jde plinule. U NVIDIA je to dekoder PureVideo u ATI dekoder AVIVO. Zapnout hardverovou akceleraci.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

Kmplayer a nebo i windows media player s k-lite mega codec pack

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Podrobný.návod.na.rychlé.přehrávání.HD.videa.na.PC
Aneb jak rozchodit HD video v kodeku x264, h.264, wmv, xvid, divx.. a s příponou mkv, ts, avi, mpeg..

První návod a začneme hned zostra. A to tím, co zajímá uživatele nejvíce - jak na PC přehrát video (filmy) ve vysokém rozlišení plynule a s co možná nejmenším zatížením procesoru. Limity samozřejmě jsou a HD nepřehrajete na úplně každém počítači, nicméně s tímto návodem (v současnosti nejlepší/nejrychlejší možné nastavení) by jste měli být schopni ho rozběhat i na 2-3 roky starém PC s integrovanou grafickou kartou. Tedy přibližně od procesoru AMD Athlonu 2800+ a Pentia P4 2,8 Ghz. Především se tady ale bavíme o videu v rozlišení 720p. 1080p bude dělat na takto slabých strojích pořád problémy. Pokud máte už rychlý dvoujádrový procesor (nebo lepší), můžete (ale nemusíte, protože 1080p může zlobit i na těchto bez CoreAVC) přeskočit k tohoto návodu - krok č.4.

UPDATE: - Aktualizovány odkazy na nový CoreAVC 1.8.5 Proffesional v části Krok č.2 - Instalace CoreAVC a nová verze BSPlayeru PRO 2.34.980 v části Krok č.3 - instalace přehrávače MPC a BSPlayer. U BSPlayeru je výborná nová funkce - podpora integrovaných titulků ve formátu .AAC, + pár dalších vychytávek. Bližší info v příslušné části návodu.

- Nově při instalaci CCCP se instaluje namísto klasického Media Player Classic nový Media Player Classic Home Cinema (MPC HC). Na starém MPC se vývoj zastavil, pokračuje však vesele dál na MPC HC. Jeho ovládání a nastavení je totožné jako u starého MPC, proto postupujte vklidu podle návodu. Přehrávačem MPC HC se ještě budu zabývat, jelikož umožňuje akceleraci videa přes grafickou kartu, ale o tom až v příštím článku.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Souhlas, že optimalizace a správné nastavení pro přehrávání HD videa je první důležitý předpoklad úspěchu. Jen tak pro úplnost uvedu, že já přehrávám úspěšně HD nahrávky z AZBoxu na notebooku s procesorem T5600 (dual core 1,83GHz), grafikou integrovanou v čipsetu 945GM a 1GB RAM. OS je WinXP PRO. Důležitým předpokladem je také neinstalovat každý kodek, který někde najdu, ale jen jednu sadu, aby se to "netlouklo". Já tam k tomu účelu mám pouze K-lite Mega codec pack a přehrávám přes media player ze sady. Funguje to OK jak na SD, tak na HD záznamy v ts i další formáty včetně mkv.
Platí tedy co napsal výše Bert, ale pokud nemáte v PC pořádek, tak to stejně nepomůže. Pokud je pořádek, tak při přiměřeném HW výkonu stačí i to co mám já, a je to free.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
asp28
Nováček
Nováček

Příspěvek od asp28 »

Ahojte,

Mozno bude pre Vas zaujimava aj takato kombinacia, ktoru pouzivam a ide to velmi pekne aj na notebookoch.

Codec 8.3q + Media Player Classic - Homecinema

------------------------------------------------------------------
Features of Codec 8.3 :

- CoreAVC Video Codec 2.0
- DivX 6.8.5.15 Codec
- XviD 1.3.0 (05.06.2009)
- CoreAAC Audio Decoder 1.2.0.575 rev.3
- AC3Filter 1.63b

Changes from Codec 8.3p to Codec 8.3q :

- Updated CoreAVC Video Codec 2.0
-------------------------------------------------------------------
Media Player Classic - Homecinema :

Po rychlom a spravnom nakonfigurovani prehrava aj titulky.

_______________________________________________________________________________________________________
AzBOX Premium HD+
Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

km player mi doteraz prehral všetko

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“