HDBOX 9100 + USB Wifi nebo AZBOX Premium?

Volná diskuze.
Odpovědět
Motoroko
Nováček
Nováček

HDBOX 9100 + USB Wifi nebo AZBOX Premium?

Příspěvek od Motoroko »

Ahoj,

potrebujem prijimac s wifi, potrebujem 2 kusy takze sa chcem vyhnut sume 2x300 EUR (azbox premium), najma ked jeden z nich bude iba v kuchyni pre manzelku :)

Za najschodnejsie riesenie som zatial nasiel HDBOX 9100 a k nemu USB Wifi dongle, chcem sa opytat ci to takto zapojene je stabilne pre HDBOX (nepytam sa na USB, kedze skoro kazda wifi v notebooku je interne zapojena cez USB, ale konkretne na podporu HDBOXU) ? Ratam to na cca 220 EUR za prijimac aj s wifi, alebo je nieco pre sa ozaj oplati pridat dalsich 160 eur za azbox?

Od prijimaca potrebujem akurat clienta pre newcamd, len pokial viem USB Wifi do nelinuxovych prijimacov nedam a kupit dalsie 2 routre do kazdej izby ozaj nechcem :)

shibal
Mazák
Mazák

Re: HDBOX 9100 + USB Wifi nebo AZBOX Premium?

Příspěvek od shibal »

Díky tomu, že "nutně" potřebuješ wi-fi se ti to dost prodraží. Ještě jednou bych zvážil, jestli je nějaká možnost přivést nějak LAN-ku k tomu místu kde to plánuješ používat. Pokud se jedná o úsporu peněz, tak se dá manželka většinou ukecat, a nějaký ten kabel pak nevadí.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Motoroko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Motoroko »

Nejedna sa o usporu penezi, len o rozumnu usporu :) proste tahat kabel.. a ne! :) nemal by som inu moznost ako listovat cez cely byt, a este v ramci izby na druhu stranu izby atd.

Povodne som chcel LAN cez el.siet ale zhruba to isto ma to vyjde hdbox 9100 a wifi kluc a aspon mozem mat lepsi prijimac.

Len teraz este zvazujem ci 9100 alebo Premium HD, aj ked channel list sa mi zda prijemnejsi na 9100vke, kedze pri kazdom kanaly zobrazuje aktualne EPG bez toho aby som musel prechadzat kanaly po jednom, co je idealne ked mate 100 programov a neviete co pozerat, a len prepinate ako blby cely list a nakoniec tu telku aj tak vypnete lebo nic nejde :)

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Wifi je čistá hlúposť a to hlavne preto lebo sa ostatným káblovým pripojeniam k prijímaču nedá vyhnúť. Preto je nejaká debata o ďaľších lištách argument skôr pre manželku ako pre rozumne uvažujúceho človeka a to opomínam fakt že v prípade NASu je to wifi najväčším brzdičom v prenose.
Zamysli sa ešte raz nad tým čo a ako robíš

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Motoroko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Motoroko »

Zamyslel som sa a ostal som pri wifi :) Na NASe su klasicke .avi filmy s prietokom do 1.5 Mbps co wifi zvladne, ved filmy pozerame z NASu na notebooku cez wifi alebo PS3 cez wifi a ide to v pohode. A wifi bude primarne na newcamd..

Neviem presne co si myslel tym ze ostatnym kablovym pripojeniam k prijimacu sa neda vyhnut, ak mas na mysli koaxial od satelitu, ten uz je natiahnuty na obe miesta kedze su tam openboxy, len tahat dalsie kable od routra, ktory je opat inde v byte ako je satelit (cize ku koaxialu utp nevopcham), uff fakt nie, a ked si predstavim ze o par rokov sa mozno budem stahovat (nikdy nevies...).

Viac menej som rozhodnuty pre 9100, priplacat 170 eur za premium hd sa mi nechce a v kombinacii linux prijimac okolo 200 eur + wifi dongle ako som pozeral fora je asi najlepsia volba 9100vka... (dufam :) )

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Jedného dňa si spomenieš keď budeš nervózny z toho ako Ti blbne wifina po prisťahovaní viacerých online susedov čo sa tu písalo, ale je to Tvoje riešenie tak si ho uži :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Motoroko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Motoroko »

Viem viem, len proste to fakt nejde, v rohoch pod listou pri podlahe mam uz 3 kable, viac tam nevojde a po stenach to tahat nechcem.
Tak dufam, ze az to bude tak kriticke tak uz budu mat susedia 5 GHz wifi alebo ja pak kupim 5 GHz wifi dongle do prijimacov :)

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

Kdybych měl spočítat já káble, které mi vedou do obýváku. :106:
Když mi dělali plovoucí podlahu tak nevěřili svým očím, kolik tam chci nacpat káblů.Manželka si mnula ruce,jak bude klid od Káblů a už jsem natáhl od té doby další dva koaxi. :106:
PS:A to už mám zase v plánu další parabolu.(další káble) :115:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
SlavoF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlavoF »

káblov nie je nikdy dosť
a keď to dopredu hóóódne predimenzuješ, tak po čase ti budú určite ešte najmenej 2 chýbať :)

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Moja skusenost je ,ze najviac kablov pribudne po implementovani bezdrotovych technologii. :)

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“