zapnuti hw akcelerace -> zniceni azboxu?

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: zapnuti hw akcerelace -> zniceni azboxu?

Příspěvek od theruck »

ja to davam 2 tyzde bezproblemu. ale chladim to aj ked je to vypnute to je fakt a tiez mam iny model ako su spominane mrtvoly
ja bych to skusil spustit bez krytu ci to ozaj nebude len tym chladenim a ak ne tak asi ozaj len reklamovat.

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Když si to tak vememe, CPU není jediná sočástka v AZ co by se mohla přehřát. U PC nebo i jiných zařízení bývají náchylné na teplotu například mosfety, které já mám raději také optřené chladiči. Hřejí se paměti atd. přepětím se nafukují kondenzátory. Takže chyba může být kdekoli. Například nafouknutý kondenzátor dá menší napětí než kondenzátor v pořádku, takže když se vybyje AZ může zamrznout. Ale je to jen doměnka.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Je teda pravda že u KGD Team FW se mi jednou stalo, že v tom Panelu jsem ty akcelerace nějak náhodně nastavil a v tom menu ještě něco zvolil a pak mě vždy AZ po zapnutí ostal viset na Logu a dál nešel. Musel jsem přehrát FW a šlo to v pohodě, například když bylo vše na plno Alta. Ale to stímto příkladem asi nesouvisí. Sahal jsem teď na chladič a skoro není ani zahřátý, zato ten mosfet vpravo, bejt větší, tak na něm skoro udělám kafe. Ale ty snesou myslim přez 80C.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

Jak bude chvili casu, zkusim potrapit "snice" jake hodnoty to /MMP/usr/bin/snice snese nez to upecu.
Pokusim se mu je tam vnutit rucne. V podstate lze menit vzdy jen nastaveni parametru jednoho modulu pro nize uvedene moduly.
Tzn. postupne zvysovat nebo snizovat prioritu, a co neni zrovna potreba to uplne potlacit, no vidime.

/MMP/usr/bin/snice -v SDecoderServer
/MMP/usr/bin/snice -v DStar
/MMP/usr/bin/snice -v CRTVCore
/MMP/usr/bin/snice -v CRTVSetup
/MMP/usr/bin/snice -v mbox_module
/MMP/usr/bin/snice -v emu_module
/MMP/usr/bin/snice -v telnetd
/MMP/usr/bin/snice -v vsftpd
/MMP/usr/bin/snice -v JIPC_Server
/MMP/usr/bin/snice -v cifsdnotifyd
/MMP/usr/bin/snice -v cifsoplockd
/MMP/usr/bin/snice -v xfslogd
/MMP/usr/bin/snice -v xfsdatad
/MMP/usr/bin/snice -v xfsbufd
/MMP/usr/bin/snice -v ir_control
pripadne
/MMP/usr/bin/snice -v youtube_player

Kdyz bude nejhure, tak vychozi hodnoty jsou uvedeny ve scriptu, ze.
Ale asi to bude chtit mrknout prvne do instrukce "snice" jake jsou mozne rozsahy jejiho nastaveni od - do.
Tak mi to pripomina, ze obdobne potize byly s Popcornem, pri prehravani MKV.
Vzhledem k tomu, ze to ma obdobny chip, mozna casem potrapim i jeho.
Zajimave souvislosti, asi to chce prvne nahlednout do dokumentace do instrukci, neverim ze to nekdo tvoril empiricky.

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

Tak neco jsem nasel ...
SNICE linux command manual: http://www.legend.ws/blog/manual/snice.html

The default priority for snice is +4. (snice +4 ...)
Priority numbers range from +20 (slowest) to -20 (fastest).
Negative priority numbers are restricted to administrative users.

lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Tak už jsme 3 :37: Také jsem neodolal a zapnul a přesně, po rebootu zůstane "vyset" na booting a nebere USB disk.
Možná by stálo zato dát tuhle výstrahu někam na oči a k FW, pro ostatní.
PS: Určitě napiš jestli jsi nějak pokročil.

zales
Nováček
Nováček

Příspěvek od zales »

Nezbylo mi nic jinyho, nez azbox poslat na reklamaci. Reklamace probehla bez problemu a resila se vymenou zakladni desky.

dublaha
Nováček
Nováček

Příspěvek od dublaha »

lavima píše:Tak už jsme 3 :37: Také jsem neodolal a zapnul a přesně, po rebootu zůstane "vyset" na booting a nebere USB disk.
Možná by stálo zato dát tuhle výstrahu někam na oči a k FW, pro ostatní.
PS: Určitě napiš jestli jsi nějak pokročil.

Ee, nie traja, sme minimalne styria. Tiez mi Azbox po zapnuti hard. akceleracie nenabehol a zostal visiet pri napise booting. Skusal som nahrat novy firmware z 1ks Hdd a 3ks roznych flash USB a nic. Uz mam doma vyreklamovany novy kus, ktory mi dali bez vyskusania toho mojho na pockanie. Takze ja urcite uz nikdy hard. akceleraciu zapinat pre istotu nebudem ...

soso
Nováček
Nováček

Příspěvek od soso »

marek66 píše:Odpojit a sup s nim do chladnicky, tak som to niekedy robil s PC
pre boha! to snad nie!!! takuto skokovu terapiu by som odporucil radsej vam na mozok :D

soso
Nováček
Nováček

Příspěvek od soso »

pozeram ze ta hw akceleracia je docela sila :-) Toto by malo z menu asi asap vypadnut... pri tejto prilezitosti mi napada - neviete niekto ci sa to neda menu vyhodit?

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

soso píše:pozeram ze ta hw akceleracia je docela sila :-) Toto by malo z menu asi asap vypadnut... pri tejto prilezitosti mi napada - neviete niekto ci sa to neda menu vyhodit?
Když se podíváš do seznamu příkazů, tak je to ve všech řečech kromě slovenštiny. A to je asi důvod proč u novějších fw nejde dát slovenština, okamžitě to zkolabuje. Takže samotný nápis smazat nejde a v programu to asi nikdo z nás nedohledá.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

Dnes jsem po delší době vypnul AZBox natvrdo zadním vypínačem - děcka u toho celý den seděly a čuměly na YouTube a tak jsem se nasral a přímo při sledování jim to vypnul. Večer zapnu, AZBbox normálně nabootoval a jel. Po cca 5 minutách sledování naskočil nápis "Není signál". Program přitom jel dál. Při přepínání některé kanály jely, jiné ne, všude ale byla síla signálu 100 % a kvalita 0 a vždy nápis "Není signál". Rebootl jsem - stále to samé, vypnul v zadu vypínačem a po 5 minutách zase zapnul - žádná změna. Už jsem chtěl nahrát nový FW. Podívám se do Settingu a co nevidím - HW akcelerace - zapnuto. Vypnul jsem ji, rebootl a opět vše funkční. Takže také varuji před používání HW akcelerace, navíc jsou situace, kdy se aktivuje samovolně. O tvůrcích FW si myslím své :32:

AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
kacenkin
Nováček
Nováček

Re: zapnuti hw akcelerace -> zniceni azboxu?

Příspěvek od kacenkin »

Risknul jsem to a HW akceleraci používal, žádné problémy jsem nepozoroval, zkusil jsem to na několik hodin a no problema, CPU byl stejně teplej jako jindy :)))

HDBOX 8000 + SAMSUNGF2 500GB ECO v TRANSCEND StoreJet 3,5+ 8GB Kingston,(fw5020),Skylink,TNK,UPC,8 parabol (12.5W,5W,4W,1W,5E,7E,9E,10E,13E,16E,19E,23E,28E,39E,42E,45E,53E,75E),Openbox 810,1xVantage, Dreambox a IllusionM2S a pod:)
zales
Nováček
Nováček

Příspěvek od zales »

Taky uz asi mesic ji mam zapnutou a azbox beha jak ma. Zrejme s tou akceleraci maji problemy jen vadne kusy, tak jsem nakonec rad, ze jsem ten predesly azbox odrovnal a muzu akceleraci pouzivat :)

paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

Ja mam tiez zapnutu akceleraciu a ziaden broblem

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“