No je to Plugin do IRD firmware-ov (tie ktore bezne pouzivame = maju funkciu plugin-ov), ktory Ti prehra bootloader tak, ze ak mas stceny kluc s enigmou, spusti ju. Ak nemas, tak Ti spusti originalny firmware (napr. HDBOX 1.8.22).
Takze:
1. uz nepotrebujes sietovy kabel, serial kabel ...
2. uz nemas alebo HDBOXacke fw, alebo enigmu ale mozes mat nainstalovany tento bootloader a akurat davas USB kluc alebo nedavas...
Postup:
1. Nainstalujes ho standardne ako plugin.
2. Spustis tento plugin.
3. vypyta si kluc, (ktorym bezne povolujeme CAS menu) - 1407 je pre HDBOX, pre ine typy (Octagon) moze byt 1018.
4. vypyta si, ktory OEM fortisu mas (vlavo/vpravo menis OEM distributora, hore/dole menis typ boxu).
5. novy bootloader vy-flash-uje.
Ok takhle nějak jsem to chápal ale zaujalo mě ještě tohle:
Folgende Bootargs sind dann zusätzlich verfügbar:
0. Auto_Boot (bootet selbständig entweder Enigma2 -HDF-USB-Image- oder den Flash)
1. -Fat-USB1- (bootet per fatload usb 0 : 1)
2. -Fat-USB2- (bootet per fatload usb 1 : 1)
3. -Fat-USB3- (bootet per fatload usb 2 : 1)
4. -Ext2-USB1- (bootet per ext2load usb 0 : 1)
5. -Ext2-USB2- (bootet per ext2load usb 1 : 1)
6. -Ext2-USB3- (bootet per ext2load usb 2 : 1)
7. -E2-Flash- (bootet Enigma2 wenn es im Flash installiert ist)
8. -NFS-Boot- (bootet Enigma2 vom NFS Laufwerk)
9. HDF_Update (installiert ein HDF Update vom Fat Usb-Stick)
Měl bych bych takový dotaz.Naistaloval jsem ten plugin HDF-Flasher-E2 restartoval box a pořád svítí nápis install.Na flash disku mam image enigma2 hd freaks fortis.imz a stale sviti nápis instal ale na výstupu s přijímače nic nejde.Díky za radu
ak mas pripojeny hardisk, tak musis tam vytvorit prazdny subor HDD, aby ho preskocil.
a verim, ze si tam dal spravny kod boxu, ktory firmware tam mas (atevio/hdbox s dobrym serial number).
mam rovnaky problem po vlozeni pluginu (HDFv2_e2_fortis_10_02_2010IMZ) ... -INSTALL- a prijimac ani tuk :???:
fw: HDBOX.FS9200.v1.08.01.2010
skusal som pouzit aj Porter, ale bez uspechu (mozny problem, ze som preinstaloval NB na Win7-64 bit?)
Netrep ! sak ja pouzivam len win7 -64bit.
vsetky programy pre hdbox spustaj zasadne ako spravca. Jedine obmedzenie, ktore tam je. Inak funguje vsetko .
Sorry, ale najskor som mal problem s driverom na ten kabel a potom sa mi to bilo s USB pripojenim k webu ...
a nakolko pouzivam tu Win7-64 len xvilu tak som to nevedel hned vyriesit.
Ale vdaka za rady
tak a dnes po zapnuti o5 to iste ...
vobec nenabehne auto boot, po zobrazeni HDFreaks.cc ostane na displayi uz len -install-
vcera to fungovalo s HDF_e2_fortis_17_04_2010.IMZ/ HDBOX-FS9200PVR.v1.08.01.IRD
pripajam aj vypis z putty: ---special HD Freaks maxiuboot --- sponsored by TDT and SoLaLa---
DRAM: 128 MB
Flash: 32 MB
*** Warning - bad CRC, using default environment
In: serial
Out: serial
Err: serial
ethaddr from EEPROM 00:1E:B8:00:03:1D
Frontpanel got PowerOn reset...
init Frontpanel... done, Twintuner model
Hit any key to stop autoboot: 0
## Executing script at a001f070
Using MAC Address 00:1E:B8:00:03:1D