Xcam a nahravanie
Moderátor: By.Bob
-
trqx
- Nováček

Xcam a nahravanie
Pouzivam FS-9200 s Xcam a pristupom k newcs na inom prijimaci na lokalnej LAN. Pomerne velka cast vytvorenych nahravok sa sekne a neda sa pozerat. Podla mojich poslednych zisteni to zrejme suvisi so sifrovanim a zrejme su casti nahravok nerozkodovane, ked ich nevie analyzovat ziadny SW, a zaroven nikdy sa to nestava pri FTA nahravkach. Samotny Xcam funguje pri pozerani OK, aj pri PiP aj pri pozerani a nahravani sucasne. Aktualna verzia FW 1.08.01 a Xcam 05.04.2010.
- Je to znamy problem respektive preco vznika respektive je to zrejme tym Xcamom + newcs?
- Je k dispozicii nejake riesenie / kombinacia aj ineho SW vyuzivajuce newcs server na LAN, pri ktorom funguje nahravanie 100% OK?
- Je nejake ine riesenie napriklad aj so Skylink kartou v citacke pripadne CW module, pri ktorom funguje nahravanie 100%, podla moznosti ale zdielajuce kartu na lokalnej LAN?
- Je to znamy problem respektive preco vznika respektive je to zrejme tym Xcamom + newcs?
- Je k dispozicii nejake riesenie / kombinacia aj ineho SW vyuzivajuce newcs server na LAN, pri ktorom funguje nahravanie 100% OK?
- Je nejake ine riesenie napriklad aj so Skylink kartou v citacke pripadne CW module, pri ktorom funguje nahravanie 100%, podla moznosti ale zdielajuce kartu na lokalnej LAN?
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Xcam a nahravanie
s tym Xcamom to bude u teba kdesi problem - mne to nahralo dekode aj dve naraz. a zaspal som ,takze vyse hodinu a pol nahravalo dva naraz.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
trqx
- Nováček

No vacsinou to nahrava OK, aj dva kodovane kanaly naraz, takze celkom zle to nakonfigurovane nebude. Ale odhadom mozno kazda piata nahravka je zla.grantec píše:s tym Xcamom to bude u teba kdesi problem - mne to nahralo dekode aj dve naraz. a zaspal som ,takze vyse hodinu a pol nahravalo dva naraz.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
aha - to je ine. to je na vacsine linuxovych strojoch . ak prides na to, preco, si boh. mne to robi aj dm800 a aj vu+duo , o ipboxoch ani nehovorim . len interval kazovosti sa lisi - asi kazda desiata
-
mmirousek
- Mírně pokročilý

tohle jsem vzpominal v jinem tematu , mě to nejde vůbec :lol:
každá nahrávka se cca do minuty sekne a je jedno jestli nahrávám
a nikam nepřepnu nebo koukám při nahrávání na jiný. Taky jsem
nepřišel na to proč.
každá nahrávka se cca do minuty sekne a je jedno jestli nahrávám
a nikam nepřepnu nebo koukám při nahrávání na jiný. Taky jsem
nepřišel na to proč.
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
-
Jerry973
- Nováček

Ja si nestazujem, mne cca kazda 20-30 nahravka je nejako poskodena, ci uz sa kusne, alebo nejde posuvat ...
Ale nepouzivam standby, mozno aj to ma nejaku vahu.
Ale nepouzivam standby, mozno aj to ma nejaku vahu.
HD-BOX 9200
-
trqx
- Nováček

Grantec no potestoval som to lepsie a tu je vysledok, ako sa to sprava. Overoval som to na newcs serveri sledovanim, kedy chodia requesty od klienta na aky kanal:grantec píše:s tym Xcamom to bude u teba kdesi problem - mne to nahralo dekode aj dve naraz. a zaspal som ,takze vyse hodinu a pol nahravalo dva naraz.
- Xcam z cca 2.2. nahrava v pohode rozkodovane v pozadi, ak je v popredi kanal z rovnakeho transponderu. Ak sa pozera program z ineho transpondera, nahrava zakodovane.
- Xcam z cca 5.4. uz rozkodovane v pozadi nenahrava za ziadnych okolnosti. Rovnako sa sprava posledny mgcamd.
- Zda sa, ze sa to sprava rovnako aj na 1.07.89 aj na 1.08.01.
- PIP funguje s Xcam z 2.2., 5.4. aj poslednym mgcamd bez problemov, aj s kanalmi na inych transponderoch, a pekne chodia requesty na server.
- Neviem s istotou povedat, ci sa mi to pred aktualizaciou FW, ktoru som robil tento tyzden, spravalo inak. Zda sa mi, ze sa nahravali veci rozkodovane vo viacerych pripadoch, ale nie som si isty.
Funguje Ti to lepsie? V akych scenaroch Ti to funguje? S akymi verziami FW, Xcam pripadne mgcamd?
-
jerry
- Mírně pokročilý

Posledny Xcam+newcs, konfiguracia blokacie zapisov, firmware 1.08.01, 2x nahrava,prehrava vsetko OK, rozkodovane. 1. vec ma trapi, timeshift sa zvykne skaredo kusat. Vtedy ak nahravas ten isty kanal, ktory timeshiftujes, tak to znici aj nahravku aj samotny timeshift. Rozmyslam o skrateni timeshiftu pod pol hodinku, mam pocit, ze tam je nejaky zadrhel...trqx píše:- Xcam z cca 2.2. nahrava v pohode rozkodovane v pozadi, ak je v popredi kanal z rovnakeho transponderu. Ak sa pozera program z ineho transpondera, nahrava zakodovane.grantec píše:s tym Xcamom to bude u teba kdesi problem - mne to nahralo dekode aj dve naraz. a zaspal som ,takze vyse hodinu a pol nahravalo dva naraz.
- Xcam z cca 5.4. uz rozkodovane v pozadi nenahrava za ziadnych okolnosti. Rovnako sa sprava posledny mgcamd.
- Neviem s istotou povedat, ci sa mi to pred aktualizaciou FW, ktoru som robil tento tyzden, spravalo inak. Zda sa mi, ze sa nahravali veci rozkodovane vo viacerych pripadoch, ale nie som si isty.
Funguje Ti to lepsie? V akych scenaroch Ti to funguje? S akymi verziami FW, Xcam pripadne mgcamd?
-
trqx
- Nováček

A si si isty, ze mas nahravku nahratu skutocne nekodovane? Pri novom Xcame a poslednom FW totiz vzniknute nahravky vie hdbox prehravat aj ked su kodovane... Requesty na kartu pri prehravani kodovanych nahravok posiela hdbox az pri ich prehravani... Ak nevies debugovat, skusis jednoducho, vytiahni kartu a skus prehrat nahravku.jerry píše:Posledny Xcam+newcs, konfiguracia blokacie zapisov, firmware 1.08.01, 2x nahrava,prehrava vsetko OK, rozkodovane. 1. vec ma trapi, timeshift sa zvykne skaredo kusat. Vtedy ak nahravas ten isty kanal, ktory timeshiftujes, tak to znici aj nahravku aj samotny timeshift. Rozmyslam o skrateni timeshiftu pod pol hodinku, mam pocit, ze tam je nejaky zadrhel...
Lenze to je uplne nanic. Nemozes to totiz potom strihat, nemozes to prehravat na PC ani na nicom inom ako hdboxe a napr. uz furt musis mat zaplateny kanal, ak chces prehravat z neho nahrate nahravky... A navyse to vyzera ze ani najnovsi FW sa nevie v tychto nahravkach posuvat...
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
tak - v najhorsom offline dekoder na pc, ale ja ich mam dekodovane . Inak, ty len pis, lebo ideme reportovat . Mohol by si pridat aj anglicky popis problemu,len musis verziu fw a plugin (pripadny) vsade napisat . 
-
trqx
- Nováček

Ako sa da zistit presna verzia Xcam? (Tento posledny mam odtialto, oznacene to bolo ako Xcam 5.4.2010.)grantec píše:tak - v najhorsom offline dekoder na pc, ale ja ich mam dekodovane . Inak, ty len pis, lebo ideme reportovat . Mohol by si pridat aj anglicky popis problemu,len musis verziu fw a plugin (pripadny) vsade napisat .
Mas dekodovanu nahravku, ked si pocas celeho nahravania pozeral iny kanal na FW 1.08.01 a tomto poslednom Xcame? Hmm, napada Ta, v com by mohol byt rozdiel, kedze neviem o ziadnej konfiguracnej volbe, ktora by to mohla ovplyvnit. Respektive co odporucas, aby som preveril / odskusal?
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
kukni - ja som to uz davno zmazal, ale ten film z HBO HD som si stiahol do PC a tam je nekodovany . Vies- ja v boxe nemam dlho jednu verziu fw ,ani pluginy . Urcite to nebolo s poslednym Xcamom . Ani v zozname nahravok ich nemas oznacene ako kodovane- teda s € ?
To o kodovanych nahravkach som uz napisal do reportu , beztak mgcamd nevie pri nahravani ani live dekode a uz toboz nie post dekode .
Este by som chcel niekoho , kto ma nefunkcnu kartu, nech skusi cez newcs rozhranie pozriet vypis - zaujima ma hlavne ChID a zapisy zacinajuce na A0 , resp 20 . Ci ma take na karte.
A mal som tu aj jedneho mladenca, ktoremu nesla Conax karta s Xcamom . Nesla ani v newcs a ten sa teda nemeni, takze nepodozrievam verziu kartoveho serveru . Ked nieco nejde, tak tam mozes pichnut aj trojky vidly -nepomoze to .
A v poslednej verzii nahrava mpeg s dvojitym B-frame .
To o kodovanych nahravkach som uz napisal do reportu , beztak mgcamd nevie pri nahravani ani live dekode a uz toboz nie post dekode .
Este by som chcel niekoho , kto ma nefunkcnu kartu, nech skusi cez newcs rozhranie pozriet vypis - zaujima ma hlavne ChID a zapisy zacinajuce na A0 , resp 20 . Ci ma take na karte.
A mal som tu aj jedneho mladenca, ktoremu nesla Conax karta s Xcamom . Nesla ani v newcs a ten sa teda nemeni, takze nepodozrievam verziu kartoveho serveru . Ked nieco nejde, tak tam mozes pichnut aj trojky vidly -nepomoze to .
A v poslednej verzii nahrava mpeg s dvojitym B-frame .
-
trqx
- Nováček

Mam. Eurom su oznacene u noveho Xcamu uplne vsetky nahravky z kodovanych kanalov, aj take, ktore pri nahravani pozeras a nahra ich dekodovane.grantec píše:Ani v zozname nahravok ich nemas oznacene ako kodovane- teda s € ?
To je na jednej strane lepsie ako u starsich verzii, lebo tam minimalne niektore neboli oznacene ako kodovane a ked zacali byt kodovane (po prepnuti na iny transponder pri nahravani), tak ich ani hdbox neprehral. Na druhej strane prislo oproti starsim verziam k zmene k horsiemu, nekodovane sa uz nahrava len ked pozeras nahravany kanal. (Predtym sa nahravalo dekodovane ak si pozeral kanal na tom istom transponderi.)
Celkovo su ale kodovane nahravky nezmysel. Urcite treba vytvarat dekodovane nahravky. Ked sa zvlada dekodovat pri PIP nevidim dovod, aby sa nezvladalo dekodovat pri nahravani.
Existuje nejake riesenie, pri ktorom su vsetky nahravky nekodovane? Uplne bez pluginov s kartou v citacke? S nejakou kombinaciou pluginov?
Existuje nejake riesenie, ktore umoznuje previest kodovane nahravky na nekodovane?
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
offline dekoder tu
http://jany.wz.cz/index=sk.php?page=off ... f55544eede
-
trqx
- Nováček

Hmm a Tebe to s tymto ide? Skusal som oba uvedene na tej stranke spolu s poslednym WinCSC v konfiguracii, v ktorej funguje s ProgDVB. Neislo to, nevedeli si zaziadat o kluce k spravnemu kanalu, WinCSC v oboch pripadoch pisal, ze nedokazal najst kanal sposobom, akym ho oni identifikovali (v pripade jedneho podla ECM PID, v pripade druheho zrejme podla SID).grantec píše:offline dekoder tuhttp://jany.wz.cz/index=sk.php?page=off ... f55544eede