zapnuti hw akcelerace -> zniceni azboxu?
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
zapnuti hw akcelerace -> zniceni azboxu?
Ahoj, potrebval bych poradit, co mam delat. Nahral jsem do Azboxu HD elite nejnovejsi firmware 0.9.4690, zapnul jsem hw akcerelaci a restartoval. Azbox uz nenebeh. Dostane se to do bodu kdy se na displeji zobrazi TV a zamrzne. Nouzove nahrani firmwaru take nefunguje - zasekne se take, ale uz se mi podari prihlasit pres telnet. Jde pres ten telnet vypnout hw akceleraci, dostat zarizeni do defaultniho nastaveni nebo nahrat nejakej starsi firmware?
Za jakoukoliv pomoc predem moc dekuji :)
Za jakoukoliv pomoc predem moc dekuji :)
Naposledy upravil(a) zales dne 01 zář 2010, 03:30, celkem upraveno 1 x.
- tear12
- Mírně pokročilý
Re: zapnuti hw akcerelace -> zniceni azboxu?
Zkoušel jsi nové nahrání fw postupem uvedeným zde http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 163&t=3921 ?
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
-
- Nováček
zkousel... zarizeni nereaguje, ale v tomhle stavu funguje telnet... nic vic
-
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Momentik, jak zkousel? Doufam, ze necekas az budou padat peceni holubi ...zales píše:zkousel... zarizeni nereaguje, ale v tomhle stavu funguje telnet... nic vic
Pro dalsi postup je potreba vedet kam az jsi se dostal. Dle toho se da pokracovat dale.
Takze jeste jednou - povedlo se ti nabootovat z USB Flash disku, aby jsi videl tuto nabidku?

Pokud ne, zkus to znovu opakovane (dle potreby i vicekrate), nekdy to muze pomoci nez se to chytne.
Jednou jsem to taky musel nekolikrate opakovat, jeste kdyz jsem neznal vnitrni strukturu AZBoxu.
Dokonce jindy jsem musel na USB Flash disc ulozit jinou nizsi verzi FW patch.bin.
- shibal
- Mazák
Hlavně vypnout ze sítě - nechat vychladnout - pak zapnout s nabootování z USB.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
- Nováček
Ano, stihne se zobrazit a zamrzne, nekdy to zamrzne i driv.zbyneksk píše:Momentik, jak zkousel? Doufam, ze necekas az budou padat peceni holubi ...zales píše:zkousel... zarizeni nereaguje, ale v tomhle stavu funguje telnet... nic vic
Pro dalsi postup je potreba vedet kam az jsi se dostal. Dle toho se da pokracovat dale.
Takze jeste jednou - povedlo se ti nabootovat z USB Flash disku, aby jsi videl tuto nabidku?
Pokud ne, zkus to znovu opakovane (dle potreby i vicekrate), nekdy to muze pomoci nez se to chytne.
Jednou jsem to taky musel nekolikrate opakovat, jeste kdyz jsem neznal vnitrni strukturu AZBoxu.
Dokonce jindy jsem musel na USB Flash disc ulozit jinou nizsi verzi FW patch.bin.
- tear12
- Mírně pokročilý
Tak potom zkusit přidat na procesor větší chladič nebo chladit nějakým větrákem, podud se to nadměrně zahřívá
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
-
- Nováček
a nevite kam se uklada to uzivatelsky nastaveni? ze bych ten konfigurak (nebo co to je) prepsal jinym (pomoci telnetu)? Predstavuju si to tak, ze mi nekdo posle nejakej soubor s nastavenim a ja v azboxu smazu ten svuj a nahraju ten od nekoho. Jsem si temer jistej, ze potrebuju jen vypnout tu prokletou hw akcerelaci.
- tear12
- Mírně pokročilý
Můžeš zkusit toto ale jen na tvé riziko, přes telnet spusť skript format_hda.sh z adresáře DISK1/hdd_tools, ten by ti měl z formátovat ten DOM kde je fw
-
- Nováček
Tak jsem to vyzkousel. Zavada porad stejna, jen nejde uz ani ten telnet.
-
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No jo, kdyz ty jses takovy rychlik, telnet nejde protoze jsi pravdepodobne naformatoval disk, proste je prazdny.zales píše:Tak jsem to vyzkousel. Zavada porad stejna, jen nejde uz ani ten telnet.
Tedy kdyz na nem nic neni, je logicke ze ani telnet bezet nemuze a tady je kazda rada draha.
Zkousel jsi na USB Flash ulozit jinou verzi FW nez tu co mas momentalne naflashovanou? Pokud ano, tak kterou?
Doporucoval bych pouzit nektery stabilni viz http://azupd.com/update_lists.txt
Mozna taky, ze je ten AZBOxHD jen prehraty trochu vice nez obvykle, tak ho na chvili pred dalsimi pokusy nechej vychladnout.
Tzn. vytahnout sitovou snuru, uz totu nekdo psal. Kdyby se telnet rozjel, dej vedet.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ešte som za ten rok a niečo nevidel umretý azbox hd ktorému by nepomohol Emergency flash.
To odpojenie z el. zásuvky alebo vypnutie zadným vypínačom na pol hodinku pred Emergency flash by som tiež urobil
To odpojenie z el. zásuvky alebo vypnutie zadným vypínačom na pol hodinku pred Emergency flash by som tiež urobil

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- marek66
- Nováček
Odpojit a sup s nim do chladnicky, tak som to niekedy robil s PC
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- 0ctopus
- Nováček
marek66 píše:Odpojit a sup s nim do chladnicky, tak som to niekedy robil s PC

pri zmene rel. vlhkosti sa ti moze vytvarat kondenz na doske, radsej by som tu chladnicku vynechal
0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
-
frcko73
- Mazák
nechaj to na noc vypnute z elektriky....rano vyskusaj
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE