ako spojazdnit fw 1.07.89

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
atb666 Slovakia
Nováček
Nováček

ako spojazdnit fw 1.07.89

Příspěvek od atb666 »

zdravim fanusikov hdboxu.som amater.preto by som poprosil ak ma niekto niaky presny navod ako spojazdnit skylink kartu do verzie sw vyssej ako 1.07.55 tak prosim napiste to sem.verim ze je nas viacej.rozumiem sa inym veciam aj sa snazim radit ale v satelitoch som bezradny.od 1.07.55 som skusal novsie firmware ale vsetky blbnu so skylink kartou.takze este raz by som vas niekoho ak ma cas poporsil aby tu aspon 1 sposob uverejnil ako sa ta spojaznit plne funkcne hdbox so skylink kartou.minimalne mi chyba v 1.07.55 verzii rychle pretacanie filmov(10s skok ci ako to je)velmi pekne dakujem.nemozem sa venovat vsetkemu tak preto prosim o pomoc.aspon ako mam postupovat pri tych pluginoch.velmi pekne dakujem dufam ze sa niekto na mna nenahneva ze otravujem.ale od toho sw 1.07.55 neni nic pouzitelne pre zaciatocnika a neni tu ani navod.alebo by som poprosil sem uverejnit niekoho kto ma rozbehanu skylink kartu nech tu da dake subory a postup co s nimi aby to frcalo.

vopred velmi pekne ďakujem za ochotu.

HDBOX FS9200PVR, LNB Golden Interstar GI202 Twin,80cm AL parabola,skylink standart,usb hdd wd 120GB
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: please help

Příspěvek od grantec »

takze ideme- od zaciatku.
Najskor si stiahni odtialto poslednu verziu fw :arrow: http://www.sapro.cz/download/hdbox/download2.php?id=25
bude to zip subor, tak ho robal na pc, aby mal priponu *.IRD . daj ho na USB a vloz USB do prijimaca.
Po detekovani ti prijimac ponukne upgrade- cervenym tlacitkom potvrdis .
Po restarte vyberies USB kluc z prijimaca. Prejdes do Menu - vyrobne nastaveniua a zvolis vyrobne nastavenia.
Stiahnes si tento plugin :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=3882
opat ho rozbalis . Z USB kluca zmaz uz nepotrebny *.IRD subor a presun nan adresar /plugin/
Vloz usb kluc do prijimaca a pockaj na jeho detekciu. Ponukne ti nahranie pluginu. Este skor ,ako tam nahras plugin pouzijes ponuku - format uzivatelskych dat- sformatuje ti stary adresar /var/ v prijimaci. Po restarte uz pouzijes voldbu -inastalacia pluginu (cervenym tlacitkom. Stiahne plugin, restartne a mozes pouzivat.
Je tam uz nastaveny autostart, takze ak budes mat kartu v spodnej citacke- vsetko hned pojde.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Jerry973 Slovakia
Nováček
Nováček

Re: ako spojazdnit fw 1.07.89

Příspěvek od Jerry973 »

Ja len doplnim navod, je velmi pravdepodobne, ze budes musiet vypnut citacku kariet, inak ti instalaciu pluginu neponukne.
Vypnutie citacky kariet sa robi nasledovne:

Menu > najdi si tam CAS a potvrd > ked uvididis sloty karty oznaceny ako - PRAZDNE - tam natukaj na dialkovom cislice 9200 a objavi sa ti dole zapnutie, alebo vypnutie citacky > tam daj vypnut a restartni box > po restarte ti ponukne instalaciu pluginu. tam postupuj ako ti pisal grantec.

HD-BOX 9200
atb666 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od atb666 »

Jerry973 píše:Ja len doplnim navod, je velmi pravdepodobne, ze budes musiet vypnut citacku kariet, inak ti instalaciu pluginu neponukne.
Vypnutie citacky kariet sa robi nasledovne:

Menu > najdi si tam CAS a potvrd > ked uvididis sloty karty oznaceny ako - PRAZDNE - tam natukaj na dialkovom cislice 9200 a objavi sa ti dole zapnutie, alebo vypnutie citacky > tam daj vypnut a restartni box > po restarte ti ponukne instalaciu pluginu. tam postupuj ako ti pisal grantec.
ďakujem vám velmi pekne páni.s tou citackou ako sa vypina som sa uz naucil.a precital o tom cosik.fakt dik moc.a teraz by mi malo aj nahravanie normalne fungovat hej?a to com som spominal v inej teme ze mi pisalo v zatvorke niaku (v14) namiesto 1.07.89?to co znamena?preco to tam pise?potom mi nechelo ani upgrade spravit.pisalo ze nespravny hardware alebo take daco

HDBOX FS9200PVR, LNB Golden Interstar GI202 Twin,80cm AL parabola,skylink standart,usb hdd wd 120GB
atb666 Slovakia
Nováček
Nováček

Re: please help

Příspěvek od atb666 »

grantec píše:takze ideme- od zaciatku.
Najskor si stiahni odtialto poslednu verziu fw :arrow: http://www.sapro.cz/download/hdbox/download2.php?id=25
bude to zip subor, tak ho robal na pc, aby mal priponu *.IRD . daj ho na USB a vloz USB do prijimaca.
Po detekovani ti prijimac ponukne upgrade- cervenym tlacitkom potvrdis .
Po restarte vyberies USB kluc z prijimaca. Prejdes do Menu - vyrobne nastaveniua a zvolis vyrobne nastavenia.
Stiahnes si tento plugin :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=3882
opat ho rozbalis . Z USB kluca zmaz uz nepotrebny *.IRD subor a presun nan adresar /plugin/
Vloz usb kluc do prijimaca a pockaj na jeho detekciu. Ponukne ti nahranie pluginu. Este skor ,ako tam nahras plugin pouzijes ponuku - format uzivatelskych dat- sformatuje ti stary adresar /var/ v prijimaci. Po restarte uz pouzijes voldbu -inastalacia pluginu (cervenym tlacitkom. Stiahne plugin, restartne a mozes pouzivat.
Je tam uz nastaveny autostart, takze ak budes mat kartu v spodnej citacke- vsetko hned pojde.
zdravim.tak som secko spravil ako treba.ale mam taky problem: neprehravami nahravky zo satelitu. este toto by som poprosil doladit a som spokojny.dakujem za pomoc. :-( som rad ze ste taky ochotny pani

atb666 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od atb666 »

pre granteca

mám hd-box FS-9200PVR obycajny s modrou skylink kartou.nahral som tam fw 1.07.89 a plugin pre bielu kartu najpr omylom lebo som myslel ze mam bielu.slovenske kanaly isli pozerat bez problemov ale ceske po par sekundach sekol obraz a vypisalo hlasku kodovany kanal a bez obrazu.ked som dal spet slov.kanal napr markizu tak to vsetko islo.aj nahravat isli slovenske.potom som zistil ze mam modru kartu tak som zformatoval uzivatelske data a dal som tam plugin na modru kartu.tam zas pekne idu pozerat vsetky kanaly aj slovenske aj ceske.lenze ked som spustil nahravanie tak sa tvaril ze nahrava aj nieco ulozil na usb hdd WD120GB ale ked som dal prehrat tak chvilku ukazovalo ciernu obrazovku a tvaril sa ze prehrava a potom ukonci prehravanie.takze nenahrava.alebo nahra zakodovane a potom to nedekoduje?prosim o pomoc.sory ze otravujem stale.alebo pockam na fw ktory bude 100% funkcny tak ako je fw 1.07.55.

vopred dík za info

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

sak nevie demuxovat aj record. aspon v tejto verzii fw nie. to je znama vec. Inak - ak pouzijes xCAS plugin - ten nahrava. akurat emu nejde.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Jerry973 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry973 »

Keby si cital troska vlakno o FW 89, tak sa docitas, ze tento problem je spomenuty 40x a je to tam aj vysvetlene, preco to robi, ako sa to da odstaranit atd ... Ale jednoduchsie je sa spytat, aby niekto poradil, samemu sa ti nechce asi citat.

Plugin ktory si tam dal, nevie dobre spolupracovat s kartami a robi to vselijake zahadne veci, preto odporucam plugin na tomnto odkaze konkretne XCAM.

Nastavenie:

Vo var/etc/cardclient.conf najdes si tento riadok a napises tam co treba - vyznacil som ti to cervenym.
To co je modre, zmen na jednu nulu.
A samozrejme na zaciatku tvojho riadku vymaz mriezku.

# newcamd client
# 'cfgkey' is the config key (28bytes)
#newcamd:127.0.0.1:32000:0/caid/mask:username:password:cfgKey
#newcamd:192.168.10.107:32000:0/0000/0000:dummy:dummy:0102030405060708091011121314
#newcamd:127.0.0.1:32000:0/0000/0000:dummy:dummy:0102030405060708091011121314

HD-BOX 9200
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

s 1.07.89 ide spolahlivo aj CCcam_2.1.3_HD-BOX_19.02.10

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“