uPLNE OD ZACIATKU

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

cucpo
Nováček
Nováček

uPLNE OD ZACIATKU

Příspěvek od cucpo »

Zdravim pani. Zakupil som HDBOX 9200. Povodne som mal openbox takze asi tusite s cim idem otravovat. Pls poradte lebo nic take som nenasiel spominate tu zazracne dvojhmaty menu+ cervene, menu a modre, menu + 9200. Zatial sa mi podarilo vypnut internu cictacku. Ale to je jedno, mam klasicku situaciu, karta Skylink, + chcel by som EMU na Digi. Nikdee som nenasiel aspon teda pre mna v zrozumitelnej reci ako na to, kde sa zadavju kody alebo ako ??? Nasiel by sa ochotny clovek ktory ma znaviguje alebo poradi kde to najst??
Este jednu otazku by som mal k sietovemu disku na nahrane zaznamy? NAS mi bezi na W7 vytvoril som tam FAT32 particiu prava everyone full. Ked chcem nastavit tento adresar v storage manager ako 192.168.0.110/rec napise ze nedostupny. Z inych pc sa tam dostanem takze adresar je dostupny. Moze byt problem s tym W7 ??

xdedek Czech Republic
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: uPLNE OD ZACIATKU

Příspěvek od xdedek »

taky zdravím,
:90: obávám se, že na ty první otázky tu odpověď od nikoho neuslyšíš, totiž když projdeš toto forum od hlavy až k patě, tak zjistíš např. "je to jako tě učit krást"

no, ale především bych se přimlouval za tu druhou otázku ohledně síťového disku.. moc by mě to zajímalo.
totiž koupil jsem si NAS server Synology. mám "LED" telku Samsung, takže doma taková multimediální síť.. vzhledem k použití DLNA. no a na disku je hafo možností, jak FTP, tak "WIN" sdílení , nebo NFS a další.. když jsem vyzkoušel zadat jak píše předemnou: ve formátu xxx.xxx.xxx.xxx/TVRec a to s lomítkama 2 před a jedním za, i bez nich, nebo i že jsem za IP adresu dal dvojtečku, jak jsem někde zahlídl. anebo aj dokonce jsem místo IP adresy zadal "název" pod kretým se z PC i mobilu na NAS dostanu a to "DATASTATION", ale ani tak nic.. porád to píše to samý... :cry:

:118: tak kdybyste někdo věděl jak.. tak by to bylo vážně super.. protože externí disk mám naformátovanej na NFTS (protože potřebuju přenášet i 20 GB soubory ) a tak mi zbejvá jen flasky a na ten LAN disk by to bylo luuuuuxusní.
DÍKY :115:

Octagon SF4008, Zgemma H9S, Formuller F4 Turbo, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

cucpo odkial si?
vsetko to je podla mna (pre mna) lahke

apropo odkial si prisiel na to, ze su to dvojhmaty, nikde sa nepise stlacte sucasne!
kody sa nikam nezadavaju, instaluje sa utilita

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Navod je jednoduchy . Po nainstalovani najnovsej verzie sw staci doinstalovat plugin mgcamd+newcs. Presne podla navodu tu :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 173&t=3595
Kradnut nemusime ucit - ved ten plugin nam sluzi na citanie legalne zakupenej karty. To ze po jeho nainstalovani ide cosi navyse - uz nieje nasa starost. Staci sledovat len legalne zakupene programy :)
Ozaj je to jednoduche.
Problem je v utlitach, ktore zaciatocnik bude potrebovat.
Na pristup cez ftp a telnet do boxu sa hodi tato utilita :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 104&t=3040
s tym,ze pristupove udaje pre HDbox su menao a heslo root/root
Navod plati .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

chlapi dakujem uz to chidi co sa tyka karty a EMU nejdse mi zatial to NAS stale hlasi ze sa nemoze pripojit

ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

Co se tyka NAS, musis najit fyzicky adresar, ktery mas "nasdileny". Ten zadas nasledovne sem: MENU -> SPRAVCE ZARIZENI -> NASTAVENI SITE -> IPADRESA (sdileneho PC ci NAS) / ADRESAR
A samozrejme uzivatelske jmeno a heslo, majici pristup ke slozce v PC nebo NAS. -> OK -> VSE ZESEDNE -> EXIT a je to
035.JPG
037.JPG
038.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

HodněDobrý-BOX a poslední FW :D
MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
síťový HDD QNAP TS509 PRO
... RUN ...
robo669
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo669 »

Mám jednu otázku. Mám XP HOME a tam nejde nastaviť meno a heslo na zdielanú zložku. Tak ako sa to dá obísť. Bez mena a hesla mi to nejde. Ďakujem

OCTAGON SF1018,Firmware fw 1.11.16 ,HDD WD500 green , Maximum E-85, Smart Universal Twin LNB TT 0,1dB, DiseqC P-164-W (23,5°-19,2°-13°-1°), Skylink PANASONIC 46 G10
ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

xdedek píše:taky zdravím,
:90: obávám se, že na ty první otázky tu odpověď od nikoho neuslyšíš, totiž když projdeš toto forum od hlavy až k patě, tak zjistíš např. "je to jako tě učit krást"

no, ale především bych se přimlouval za tu druhou otázku ohledně síťového disku.. moc by mě to zajímalo.
totiž koupil jsem si NAS server Synology. mám "LED" telku Samsung, takže doma taková multimediální síť.. vzhledem k použití DLNA. no a na disku je hafo možností, jak FTP, tak "WIN" sdílení , nebo NFS a další.. když jsem vyzkoušel zadat jak píše předemnou: ve formátu xxx.xxx.xxx.xxx/TVRec a to s lomítkama 2 před a jedním za, i bez nich, nebo i že jsem za IP adresu dal dvojtečku, jak jsem někde zahlídl. anebo aj dokonce jsem místo IP adresy zadal "název" pod kretým se z PC i mobilu na NAS dostanu a to "DATASTATION", ale ani tak nic.. porád to píše to samý... :cry:

:118: tak kdybyste někdo věděl jak.. tak by to bylo vážně super.. protože externí disk mám naformátovanej na NFTS (protože potřebuju přenášet i 20 GB soubory ) a tak mi zbejvá jen flasky a na ten LAN disk by to bylo luuuuuxusní.
DÍKY :115:
Spravne je to podle screenshotu vyse, IP adresa bez lomitek na zacatku, pak nasleduje "/ADRESAR" a bez lomitka na konci... problem bych videl v prihlasovacim jmenu a heslu.

V administraci NASu mas urcite spravu uzivatelskych uctu, nastav si uzivatele "HDBOX" a heslo a take nezapomen pridelit pristup do sdileneho adresare - v Tvem pripade "TVRec". Mam QNAP NAS, ale principielne je to totez. Funguje to dobre.

HodněDobrý-BOX a poslední FW :D
MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
síťový HDD QNAP TS509 PRO
... RUN ...
soki
Nováček
Nováček

Příspěvek od soki »

ako vam funguje to nahravanie po sieti? lebo mne to sice ide ale len raz po restarte. inak pise stale len chybu nahravania. to iste aj pre timeshift. cize momentalne to riesim cez USB disk, ale keby to islo aj priamo na sietovy disk,tak by to bola ina parada ;)

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

no u mna sa to javi zatial nahodne neviem ci blbne moj starsi disk ktory som sformatoval na FAT32 ale obcas sa strati nahrane subory sa nahodne objavuju a miznu. Este sa chcem spytat tie nahrrane subory su uz odkodovane alebo su este zakryptovane a dekryptuju sa pri prehrtavani ??

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

su dekodovane.

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

dik takze mali by ist prehrat v nejakom mediaboxe?? Typ disku sa vam v hdboxe zobrazuje spravne alebo ako unkown, lebo mne ako unknown, da sa naformatovat ten disk na ten journal system ??

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

Zdravim chlapi idem este otravovat kedze som lama satelitna, teraz sa s tym hram mam otazku ohladom naladenia programov. Ako je to s ladenim pouzijete niekoho setting a upravite ho alebo naslepo naladite vsetky satelity. Ja som zacal ladit naslepo , neviem asi mam pokazeny diseq ale chcem sa spytat je na thore alebo intelsate skylink ?? podla zoznamu kanalov by mal byt len na astre preto rozmyslam ze mam pokazeny diseq pretoze som akoze pri ladeni digi na thore nasiel slovenske a ceske programu a ked dam info tak miz zobrazuje providera skylink

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nemas pokazeny- mas nespravne nastaveny typ prepinaca pre poziciu Thor .

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

pozicia je spravne na openboxe funguje aj ked tam obcas zablbne ze ho neprepne ale s hdboxom ho neprepne uz vobec

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“