Multicas+cccam+newcamd
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Mírně pokročilý
Multicas+cccam+newcamd
Muze fungovat Az box jako klient pres Multicas na cccam server (nyni pouzivam) a zaroven sdilet vlastni kartu jako server pro newcamd klienta?
Jak to nastavit?
Jak to nastavit?
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multicas+cccam+newcamd
Multicas a NewCS mi sucasne bezali, tak snad by to malo ist. NewCS nastavit standardne ako je to tu niekde popisane a skusit ci ide zdielanie aj pre newcamd clienta
Xtrend ET9000 CT V4+CCcam,
DM800 Dream Elite BH+CCcam,
AZboxHD Premium Fw E2 a CCcam ,
MultifocusE85
DM800 Dream Elite BH+CCcam,
AZboxHD Premium Fw E2 a CCcam ,
MultifocusE85
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vidím že to asi moc ľudí neskúšalo a tak som sa na to dal.
-upravil som example-cardreader.cfg na: Disable_CardReader = 1 -> Disable-Internel CardReader
znamená to že som odstavil ovládanie čítačky MultiCASom
-zakomentoval som C-line v cccam.cfg / používal som ho /
-vložil N-líniu do example-newcamd.cfg v tvare:
N: 192.168.1.104 20000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
(192.168.1.104) je IP môjho boxu
-spustil som newcs a MultiCAS (MultiCAS hore) a žltým naštartoval
-vošiel som s diaľkovým do OpenXCAS/Camd Setup/MultiCAS/Smartcard interface/Smart Card Splitter & CS/Client NewCamd a modrým som načítal konfig. Červeným som ho uložil a po stlačení exitu vyšla hláška či sa chcem nalogovať. Áno po návrate do TV módu to funguje :)
-upravil som example-cardreader.cfg na: Disable_CardReader = 1 -> Disable-Internel CardReader
znamená to že som odstavil ovládanie čítačky MultiCASom
-zakomentoval som C-line v cccam.cfg / používal som ho /
-vošiel som s diaľkovým do OpenXCAS/Camd Setup/MultiCAS/Smartcard interface/Smart Card Splitter & CS/Client NewCamd a modrým som načítal konfig. Červeným som ho uložil a po stlačení exitu vyšla hláška či sa chcem nalogovať. Áno po návrate do TV módu to funguje :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
ltrejbal píše:Muze fungovat Az box jako klient pres Multicas na cccam server (nyni pouzivam) a zaroven sdilet vlastni kartu jako server pro newcamd klienta?
Jak to nastavit?
Súčasne by to tiež mohlo fungovať ale zrejme s otravnou hláškou o pripájaní po prepnutí na program z cccamu na internú čítačku na Azboxe a naopak. Musel by si však po tejto procedúre dopísať konfig pre cccam a povoliť ho v OpenXCAS/Camd Setup/MultiCAS/Smartcard interface/Smart Card Splitter & CS/cccam klient

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
zda sa mi to nelogicke, kedze azbox je ako klient, naco mat v nom vlastnu kartu pre zdielanie ineho boxu, ktory je ako klient k azboxu. Vytiahni vlastnu kartu z azboxu a vloz ju rovno do ineho boxu.ltrejbal píše:Muze fungovat Az box jako klient pres Multicas na cccam server (nyni pouzivam) a zaroven sdilet vlastni kartu jako server pro newcamd klienta?
Jak to nastavit?
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
Třeba proto, že jako server může poskytovat něco jiného, než jako klient přijímá. Si myslím teda.
- shibal
- Mazák
Spíš proto, že ten "další" receiver nemá čtečku pro daný kódovací systém, ale v AZboxu ji lze přečíst.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
- Nováček
Dempsey,dempsey píše: -zakomentoval som C-line v cccam.cfg / používal som ho /
[/b] :)
je možné súčasne používať Multicas ako Ngcamd klienta a čítať lokálne karty v Newcs, resp. v zdialených Newcs serveroch a súčasne ho používať aj ako CCCAM klienta a pripájať sa na CCCAM servery?
Ja som začal s cccam.cfg, kde som mal c line - tá sa cez diaľkový ovládač načítala
Potom som si dal do newcamd n lines - keď som sa ich pokúšal načítať cez modré tlačítko nič sa nedialo.
Pochopil som to správne, že som mal najskôr vyhodiť (deaktivovať) už raz načítanú linku v cccam.cfg a potom by mi to zo súboru newcamd načítalo?
S kombináciou Mgcamd + Newcs som spokojný, no veľa mojich pôvodných peerov má len cccam server a na ten sa cez Mgcamd nedostanem. Alebo existuje možnosť ako sa tam dostať. Oni sa na môj Newcs server v pohode dostanú cez ich cccam klienta.
Ozaj - cez cccam kliena, ktorý je v Multicas sa je možné dostať k Newcs serveru? alebo len k cccam serveru?
Budem rád aj za čiastočné odpovede, už sa s tým trápim niekoľko dní, no zatiaľ bez úspechu - jediné, čo mi správne funguje je kombinácia Newcs + Mgcamd.
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ak si s niečim spokojný - používaj to.
Ak potrebuješ aj cccam - používaj ho v MultiCASe. Zmena emulátora je predsa jednoduchá operácia.
Vyskúšať to s relevantným výsledkom nemôžem, pretože mám doma kartu Skylink a v jednej C-línii mám 3 karty a medzi nimi aj znovu full Skylink. Keď som spustil aj newcamd a aj cccam v MultiCASe súčasne vybral si vždy prvý cccam.
Ak potrebuješ aj cccam - používaj ho v MultiCASe. Zmena emulátora je predsa jednoduchá operácia.
Vyskúšať to s relevantným výsledkom nemôžem, pretože mám doma kartu Skylink a v jednej C-línii mám 3 karty a medzi nimi aj znovu full Skylink. Keď som spustil aj newcamd a aj cccam v MultiCASe súčasne vybral si vždy prvý cccam.

-
- Nováček
Tak už sa mi to konečne podarilo rozbehať.
Problém bol niekde vo verzii Multicas, ktorú som mal nainštalovanú, stiahol som ju ešte raz z internetu a teraz ide.
Takisto som prišiel na to, kde je problém pri načítavaní zo súboru newcamd.cfg. V súbore musí byť len
N: 127.0.0.1 20000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
ja som tam mal ešte poznámku s # na konci a tá mu robila pri načítaní problém. Keď som ju vymazal, načítanie sa poradilo.
Aj ja som si všimol, že keď je aktívny cccam klient, tak je snaha čítať z jeho serverov a nie z newcs serverov.
Neexistuje nejaký nástroj na monitoring komunikácie medzi multicas a servermi? Niečo podobné, ako si Mgcamd explorer. MulticasEdit ukazuje len, naozaj základné informácie
Problém bol niekde vo verzii Multicas, ktorú som mal nainštalovanú, stiahol som ju ešte raz z internetu a teraz ide.
Takisto som prišiel na to, kde je problém pri načítavaní zo súboru newcamd.cfg. V súbore musí byť len
N: 127.0.0.1 20000 dummy dummy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
ja som tam mal ešte poznámku s # na konci a tá mu robila pri načítaní problém. Keď som ju vymazal, načítanie sa poradilo.
Aj ja som si všimol, že keď je aktívny cccam klient, tak je snaha čítať z jeho serverov a nie z newcs serverov.
Neexistuje nejaký nástroj na monitoring komunikácie medzi multicas a servermi? Niečo podobné, ako si Mgcamd explorer. MulticasEdit ukazuje len, naozaj základné informácie
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
cd /PLUGINS/OpenXCAS/MultiCAS
./emu_module
./emu_module

-
- Nováček
Aj toto som skúšal, no tie výstupy nie sú veľmi čitateľné.dempsey píše:cd /PLUGINS/OpenXCAS/MultiCAS
./emu_module
V porovnaní s logovaním napr. mboxu alebo mgcamdu
Keď mám prepnutý program, v logu nevidím odkiaľ sa ťahá
-
- Mírně pokročilý
Presne tak.stora píše:Třeba proto, že jako server může poskytovat něco jiného, než jako klient přijímá. Si myslím teda.
Jinak diky Dempsey za podrobny navod. Trochu nesikovna je ta hlaska pri soucasnem pouzivani o ktere pises, ale presto to nejak vyzkousim az poridim k AZboxu jeste Ferguson Ariva 200. Za ty prachy je to hrich to nekoupit :-)
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Dnes som skusal v poslednom MultiCASe 1.62E-A07 rozbehat newcsmd klienta ku newcs v tom samom boxe. Postupoval so tak ako pisal dempsey hore vyssie, no mne sa nepripoji.
Myslite, ze ked vypnem citacku v MultiCASe a v newcs mam AU na "no", tak neprejdu zapisy na kartu?
EDIT: lepsie povedane, nevie sa pripojit aj aj. Bud povolim len newcamd, alebo len cccam, vtedy sa na jedno alebo druhe pripoji.
Myslite, ze ked vypnem citacku v MultiCASe a v newcs mam AU na "no", tak neprejdu zapisy na kartu?
EDIT: lepsie povedane, nevie sa pripojit aj aj. Bud povolim len newcamd, alebo len cccam, vtedy sa na jedno alebo druhe pripoji.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- Honk76
- Nováček
vikino píše:Dnes som skusal v poslednom MultiCASe 1.62E-A07 rozbehat newcsmd klienta ku newcs v tom samom boxe. Postupoval so tak ako pisal dempsey hore vyssie, no mne sa nepripoji.
Tak teď už nevím jak to udělat stále mi to zlobí,mám Azbox hd elite,premium a arivu 100 chtěl bych mít v jednom Azboxu kartu skylink s plnou nabídkou,což mám a přes newcmd jako server,v druhém azboxu kartu cslink jako server což taky mám a v arivě mám přihlášené 2 klienty a jde mi vše což je taky v pořádku ale v druhém az boxu kde je karta cslink bych chtěl byt připojený jako klient k tomu skylinku ale když to nastavím jak je to tu popsané a vypnu pro multicas interní čtečku a zapnu v multicasu ty 2 klienti zdali jsem to dobře pochopil klienta na azbox a cslink a klienta na skylink tak mi chodí v arivě server dál když tak dám multicas první newcamd a cccam třetí ale při přepínání stále zakodováno na primě hd a ostatní z toho skylinku jak kdy někdy se to rozběhne a někdy ne je vůbec možné použít Azbox na toto že vlastně běží 2 klienti a server společně nejstabilněji běží tedy jen ten server děkuji za rady pokud jste se s tím někdo sešel nejsem si jistý jestli jsem správně pochopil jak nastavit toho klienta na tu kartu cs linku dal jsem tam nastavení od Dempsyho ale tím modrým mi to nenatáhne musím to vše vyplnit a klienti mám tak že mám 1 na ten druhý azbox skylink a 2 na cslink tedy jestli to tak má být a mám to vůbec správně děkuji za každé info spíš mi připadne že mám špatně nastaveného klienta na ten box kde je cslink jestli to jde tak použít