Dlouhá nahrávka

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

PeLo
Nováček
Nováček

Dlouhá nahrávka

Příspěvek od PeLo »

V návodu - sekce Funkce PVR - kapitola 1.3. Nahrávání dlouhého času - se píše, že dlouhé nahrávky přes 4GB jsou rozděleny a že je nelze v boxu přehrát. To by ale znamenalo, že nelze pžehrát HD film který je vždy delší než 4GB. Můžete mi říci, jak je to míněno a jak to skutečně funguje?

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhá nahrávka

Příspěvek od grantec »

Bolo to mienen pre suborovy system FAT32 - kde je maximalna velkost suboru obmedzena samotnym filesystemom. Ak si sformatujes HDD v boxe , formatne ho do ext2 ,kde podobne obmedzenie neexistuje ,zato je vsak potom nahravka neviditelna po pripojeni k PC s windows - bez zvlastneho programu na citanie linuxovych particii.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
PeLo
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeLo »

Aha, takze pokud to bude ext2 a k nahravkam budu pristupovat jen pres LAN tak nebude problem.... a v boxu bude mozne prehrat vse.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

vyskusaj a uvidis. ja som zatial nenasiel dovod na nahravanie -len kratke skusobne zaznamy som robil .

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

před pár dny , koncert Madony na HBO , nahrávací čas přes dvě hodiny
bez problémů přehratelné v Boxu. Disk formátovaný přímo ve stroji na Journaled.

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
PeLo
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeLo »

Vyzkoušet nemám jak, neboť box ještě nemám, uvažuji o něm ale tohle mne zarazilo....
Pokud by to vždy děliko po 4GB tak by musel být každý HD film přetrvanný a podle návodu nepřehratelný v boxu. A to by byla hrůza.

Errors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Errors »

Mám pocit, že tento problém byl jen u nějakých starších FW, ale ještě to prověřím a napíšu. Teď testuji 1TB disk s FAT32. Journal format mi nevyhovoval... Nenašel jsem utilitku, která by mě zpřístupnila HDD přímo pod wokny. Pokud o nějaké víte, ktre 100% funguje, dejte mi prosím echo.

HD-BOX FS-9200 fw. 1.10.49, Loader 1.19. Nápis nesvítí.
Plugin: MCAS z 22.5.2012,
Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E
, LNB Inverto Pro Quad Monoblock
mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

sedím v práci, tak nemohu vyzkoušet ale tohle mi kdysi na Linux partition fungovalo:

Kód: Vybrat vše

http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/ex2fs.zip
je to plugin do Total Commanderu - viz popis:

Plugin to open Ext2 and Reiser file systems on your own machine! This is useful when you have Linux installed on the same machine (multi-boot) and want to access your files. For security reasons, this plugin is read-only. It combines two open source projects to access Ext2 partitions and Reiser partitions. This plugin is Open-Source (GPL).
Version 1.4 adds UTF-8 support, see readme.txt.
Version 1.5 can read EXT2/EXT3 partitions with 256 byte inode size

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
PeLo
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeLo »

mmirousek píše:před pár dny , koncert Madony na HBO , nahrávací čas přes dvě hodiny
HBO je ale SD a to by se mohlo vejít do 4GB. Můžete se podívat, jakou to má skutečně velikost?

PeLo
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeLo »

Errors píše:Mám pocit, že tento problém byl jen u nějakých starších FW, ale ještě to prověřím a napíšu. Teď testuji 1TB disk s FAT32. Journal format mi nevyhovoval... Nenašel jsem utilitku, která by mě zpřístupnila HDD přímo pod wokny. Pokud o nějaké víte, ktre 100% funguje, dejte mi prosím echo.
Myslím, že na FAT32 na limit 4GB narazíte. To je zakomponováno již ve struktuře FAT32. Znám to z PC. Jediná šance je ten ext2. Na PC pod oknama je taky pro větší soubory nutno použít NTFS.

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

PeLo píše:
mmirousek píše:před pár dny , koncert Madony na HBO , nahrávací čas přes dvě hodiny
HBO je ale SD a to by se mohlo vejít do 4GB. Můžete se podívat, jakou to má skutečně velikost?
jo, jo, vešlo se to na nějaké 4GB a par drobnych. Udělám odpoledne pokus, pustím recording z Eurosportu HD
a pak dám vědět. Ale matně si vzpomínám že jsem nahrával z Novy Formule 1 z Abu dabí a to mělo přes
8GB , rozdělené na dva 4GB soubory a normálně to hrálo. Ale to byl starší firmware někde kolem 65-69.

Errors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Errors »

PeLo píše:
Errors píše:Mám pocit, že tento problém byl jen u nějakých starších FW, ale ještě to prověřím a napíšu. Teď testuji 1TB disk s FAT32. Journal format mi nevyhovoval... Nenašel jsem utilitku, která by mě zpřístupnila HDD přímo pod wokny. Pokud o nějaké víte, ktre 100% funguje, dejte mi prosím echo.
Myslím, že na FAT32 na limit 4GB narazíte. To je zakomponováno již ve struktuře FAT32. Znám to z PC. Jediná šance je ten ext2. Na PC pod oknama je taky pro větší soubory nutno použít NTFS.
To jo, hd-box rozdělí soubor po 4GB označí je *.ts, *.ts1... ale normálně mi je přehraje. Tak to to provede ve FAT32 i Journalu... Zkoušel jsem to na SD programu. Večer zkusím HD program.

FUBA 85cm 19.2+23.5E
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ja som prave teraz zapol nahravanie Filmbox HD. Mam tam 32GB kluc ,takze velkostou nieje obmedzeny. Uvidime.

Errors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Errors »

grantec píše:ja som prave teraz zapol nahravanie Filmbox HD. Mam tam 32GB kluc ,takze velkostou nieje obmedzeny. Uvidime.
Jak jsi dopadl??

FUBA 85cm 19.2+23.5E
Errors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Errors »

Tak jsem provedl cca 1,5 hodiny záznamu Eurosportu HD. Soubor byl rozdělen na dvě části (4GB + cca 2,5GB). HD-BOX jej přehrál zcela korektně. Jedinné v čem byl rozdíl o proti SD nahrávce a čeho jsem si všiml, byl nefunkční náhled v seznamu přehrávání. HDD je formátován na FAT32.

FUBA 85cm 19.2+23.5E
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“