Mám dotaz ohledně možnosti spojení Monoblocku Inverto s jednoduchým Quad LNB?
Monoblock už v sobě Diseqc obsahuje a nevím, když bych k tomu připojil další diseqc přepínač a LNB, jestli by se to nehádalo. Není jednodušší zbavit se monoblocku a nahradit jej 2 solo LNB Quady??
Sloučení Monoblock Quad + solo LNB Quad
Moderátor: 005jon
- Errors
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Sloučení Monoblock Quad + solo LNB Quad
HD-BOX FS-9200 fw. 1.10.49, Loader 1.19. Nápis nesvítí.
Plugin: MCAS z 22.5.2012, Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E, LNB Inverto Pro Quad Monoblock
Plugin: MCAS z 22.5.2012, Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E, LNB Inverto Pro Quad Monoblock
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sloučení Monoblock Quad + solo LNB Quad
potrebujes prepinac 1/4 s protokolom DiseqC 2.0 a pojde to .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
petr.top
- Nováček

Zdravím všechny návštěvníky našeho fóra,
a potřebuji poradit. V příloze mám schéma návrhu jak zapojit monoblok a k němu samostané LNB. To jsem nevymyslel sám, ale postupně vyčetl na sat. fórech. Nejsem vývojový pracovník a byl bych rád, kdyby rovnou fungovalo s tím, co k tomu nakoupím. Můžete mi někdo z vlastní zkušenosti potvrdit, že to takhle bude fungovat a jakými DiSEqC příkazy to řídit?
V případě, že bych chtěl zapojit monoblok + 1 LNB, tak by tam nemusel být druhý, čtyřvstupový DiSeqC přepínač. zapojení by bylo dle: http://www.parabola.cz/clanky/3572/mono ... funguji-2/.
Vždy je podmínkou použít DiSeqC přepínač výrobce EMP -Centauri typu: S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option) !!! Jen upozorňuji, protože jsou vyráběny tři varianty, které se liší kombinací písmenek, viz: http://www.emp-centauri.cz/pdf/1003200.pdf
a potřebuji poradit. V příloze mám schéma návrhu jak zapojit monoblok a k němu samostané LNB. To jsem nevymyslel sám, ale postupně vyčetl na sat. fórech. Nejsem vývojový pracovník a byl bych rád, kdyby rovnou fungovalo s tím, co k tomu nakoupím. Můžete mi někdo z vlastní zkušenosti potvrdit, že to takhle bude fungovat a jakými DiSEqC příkazy to řídit?
V případě, že bych chtěl zapojit monoblok + 1 LNB, tak by tam nemusel být druhý, čtyřvstupový DiSeqC přepínač. zapojení by bylo dle: http://www.parabola.cz/clanky/3572/mono ... funguji-2/.
Vždy je podmínkou použít DiSeqC přepínač výrobce EMP -Centauri typu: S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option) !!! Jen upozorňuji, protože jsou vyráběny tři varianty, které se liší kombinací písmenek, viz: http://www.emp-centauri.cz/pdf/1003200.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- shibal
- Mazák

Podle toho schématku je vidět, že chceš připojit 2 samostatné LNB a jeden monoblok (je jedno kolikačetný je - kolik má výstupů), takže máš i další možnost. V tom schématu máš dva přepínače, což by si nemusel mít. Stačí použít jeden aspoň 4-stupňový přepínač, který se bude řídit pomocí příkazů "uncommited switch" a na jeden z jeho vstupů připojíš monoblok (ten se ovládá pomocí příkazů "commited switch" a to "0" a "1"). Nevím jestli existuje nějaký 4 vstupový, ale 8 vstupový je DiSEqC 8/1 - P.168-W V2 (to V2 je důležité) tento přepínač je ovládá pomocí uncommited switch 1 až 8.
Pak když na 1.vstup tohoto přepínače připojíš monoblok a na 2. a 3. vstup dáš ty samostané LNB, tak přepínaní na jednotlivé pozice bude fungovat následovně.
První "pozice" na monobloku: uncommited switch 0 + commited switch 0
Druhá "pozice" na monobloku: uncommited switch 0 + commited switch 1
První samostatný LNB: uncommited switch 1
Druhý samostatný LNB: uncommited switch 2
Pochopitelně jde taky o tom, jestli přijímač co máš, umožňuje takovéto nastavení. Jde totiž o kombinaci příkazů ze standardu DiSEqC 1.0 a 1.1
Pak když na 1.vstup tohoto přepínače připojíš monoblok a na 2. a 3. vstup dáš ty samostané LNB, tak přepínaní na jednotlivé pozice bude fungovat následovně.
První "pozice" na monobloku: uncommited switch 0 + commited switch 0
Druhá "pozice" na monobloku: uncommited switch 0 + commited switch 1
První samostatný LNB: uncommited switch 1
Druhý samostatný LNB: uncommited switch 2
Pochopitelně jde taky o tom, jestli přijímač co máš, umožňuje takovéto nastavení. Jde totiž o kombinaci příkazů ze standardu DiSEqC 1.0 a 1.1
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
- Kessn
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj přesně pro tento způsob zapojení je tento přepínač EMP DiSEqC S2/1PCNopt-W1 pro monoblok(P.162IW OPTION) ovládá se příkazy DISEqC 1.0 mám ho funguje bezvadně. Když tak pošlu odkaz na obchod
Lád'a. :)
-
pcworker
- Nováček

Zdravím
Chystám sa na úpravu zostavy môjho satelitu na podobnú zostavu ako popísal v predošlom príspevku peter.top.
Aktuálna zostava: parabola E85, konvertory 4xGT-TC40 (1W + 5E + 13E + 23,5E), DiSEqC EMP S4/1PCN-W1 (P.164-IW), STB Azbox Elite HD.
Chcem doplniť pozíciu 19,2E. Samostatné konvertory GT-TC40 sú rozmerovo veľké a nedá sa s nimi zrealizovať 19,2E+23,5E.
Preto som si kúpil Monoblock GT-MDT43. Štvrtý konvertor zo súčasnej zostavy (23,5E) chcem odmontovať a na jeho miesto umiestniť
Monoblock GT-MDT43, ktorý chcem pripojiť do štvrtého vstupu DiSEqC EMP S4/1PCN-W1 (P.164-IW).
Otázka:
Bude sa dať nakonfigurovať môj terajší DiSEqC tak, aby pracovalo všetkých 5 pozícií?
Poznámka: DiSEqC EMP S4/1PCN-W1 (P.164-IW) pracuje podľa stránok výrobcu s príkazmi DiSEqC 1.0 (2.0).
V prípade Monobloku GT-MDT43 nie som schopný zistiť s akou verziu DiSEqC je schopný pracovať.
Všetky konvertory mám s dvomi výstupmi. Tie budem pripájať a využívať až niekedy v budúcnosti (a možno aj nie).
Chcem zistiť (skôr ako rozoberiem strechu) či musím kúpiť aj nový DiSEqC prepínač, alebo to rozchodím aj spôvodným.
Chystám sa na úpravu zostavy môjho satelitu na podobnú zostavu ako popísal v predošlom príspevku peter.top.
Aktuálna zostava: parabola E85, konvertory 4xGT-TC40 (1W + 5E + 13E + 23,5E), DiSEqC EMP S4/1PCN-W1 (P.164-IW), STB Azbox Elite HD.
Chcem doplniť pozíciu 19,2E. Samostatné konvertory GT-TC40 sú rozmerovo veľké a nedá sa s nimi zrealizovať 19,2E+23,5E.
Preto som si kúpil Monoblock GT-MDT43. Štvrtý konvertor zo súčasnej zostavy (23,5E) chcem odmontovať a na jeho miesto umiestniť
Monoblock GT-MDT43, ktorý chcem pripojiť do štvrtého vstupu DiSEqC EMP S4/1PCN-W1 (P.164-IW).
Otázka:
Bude sa dať nakonfigurovať môj terajší DiSEqC tak, aby pracovalo všetkých 5 pozícií?
Poznámka: DiSEqC EMP S4/1PCN-W1 (P.164-IW) pracuje podľa stránok výrobcu s príkazmi DiSEqC 1.0 (2.0).
V prípade Monobloku GT-MDT43 nie som schopný zistiť s akou verziu DiSEqC je schopný pracovať.
Všetky konvertory mám s dvomi výstupmi. Tie budem pripájať a využívať až niekedy v budúcnosti (a možno aj nie).
Chcem zistiť (skôr ako rozoberiem strechu) či musím kúpiť aj nový DiSEqC prepínač, alebo to rozchodím aj spôvodným.
-
wanthom
- Nováček

- Dal poděkování: 1 poděkování
No tak to určite nepôjde. Na monoblok je potrebné iný prepínač s označením Option, robí to EMP. Ale ten prepínač je len s 2 vstupmi, jeden pre monoblok a jeden pre dalsie LNB. Na ten vstup pred dalsie LNB sa dá dať este prepínac s označenim position a tam by to malo ísť, avšak ako mi potvrdili na fóre, max s 2 LNB. Čiže viac ako monoblok + 2 LNB nevieš urobiť a prepínať. Aspoň tak mi to potvrdili. Riešim podobný problém na AB Fóre v téme Monoblok + single, mrkni tam, sú tam aj schémy. Pozor na tie prepínače aby boli tie správne. Pre teba by bolo lepšie zohnať samostanté LNB, ktoré sa dajú dať na 23,5+19,2.