Nastavenie satelitu s motorom SG-2100 v okolí Pezinka

Diskuze a nastavení Parabol , Sat. Motorů LNB snímačů.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
dimensionone
Nováček
Nováček

Nastavenie satelitu s motorom SG-2100 v okolí Pezinka

Příspěvek od dimensionone »

Ahojte,
nenájde sa niekto v okolí Pezinka, kto by mi pomohol s nastavením satelitnej antény s motorom SG-2100?.Dnes tu bola už druhá firma - táto sa to skúšala nastaviť s SCHWAIGER SF9000 SAT-Finder+ a nič.
Po napojení motora a pripojení merača začal merač blikať a nič sa nedalo nastaviť. Keď sa merač pripojil priamo na lnb, tak fungoval správne a signál ukázal.
Samozrejme firma tvrdí, že chyba je v motore. Jeho predajca zase tvrdí, že ho testoval a je v poriadku :(.

xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
vlado.ucho
Nováček
Nováček

Re: Nastavenie satelitu s motorom SG-2100 v okolí Pezinka

Příspěvek od vlado.ucho »

Kde máš satelit,na streche domu,garáže,na plochej streche?Aké používaš LNB,Single,Twin a pod.Aký typ motora máš- SG-2100 a pod,Toto potrebujem vedieť, aby som ti prípadne mohol pomôcť.Aký máš výhľad smerom Východ-Západ,máš nejaké prekážky uvedeným smerom na Juh?Som s Trnavy a prípadne, že mi odpovieš na niektoré otázky kladne, by som ti to mohol prísť nastaviť.Najprv odpovedz na všetky otázky, aby sme vedeli z niečoho vychádzať.

nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

dimensionone píše:Ahojte,
nenájde sa niekto v okolí Pezinka, kto by mi pomohol s nastavením satelitnej antény s motorom SG-2100?.Dnes tu bola už druhá firma - táto sa to skúšala nastaviť s SCHWAIGER SF9000 SAT-Finder+ a nič.
Po napojení motora a pripojení merača začal merač blikať a nič sa nedalo nastaviť. Keď sa merač pripojil priamo na lnb, tak fungoval správne a signál ukázal.
Samozrejme firma tvrdí, že chyba je v motore. Jeho predajca zase tvrdí, že ho testoval a je v poriadku :(.
Zastrel predajcu. :118: :117:

ICQ 563 123 279
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Pri motore nestaci tvrdenie predajcu. Nech ti ukaze testovaci protokol - vytlaceny prislusnym meracim zariadenim . Akekolvek ine "testovanie" - teda pripevnim motor a vyskusam nieje relevantne.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
dimensionone
Nováček
Nováček

vlado.ucho píše:Kde máš satelit,na streche domu,garáže,na plochej streche?Aké používaš LNB,Single,Twin a pod.Aký typ motora máš- SG-2100 a pod,Toto potrebujem vedieť, aby som ti prípadne mohol pomôcť.Aký máš výhľad smerom Východ-Západ,máš nejaké prekážky uvedeným smerom na Juh?Som s Trnavy a prípadne, že mi odpovieš na niektoré otázky kladne, by som ti to mohol prísť nastaviť.Najprv odpovedz na všetky otázky, aby sme vedeli z niečoho vychádzať.
Ahoj,
díky za prípadnú pomoc. Už sa mi ozval jeden známy z Jura, ktorý sa to dnes pokúsi rozchodiť.
Odpovede na otázky ti posielam ako PM

xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
dimensionone
Nováček
Nováček

Takže nakoniec nebol problém v motore ale asi v merákoch, ktoré používali predchodcovia, ktorí nastavovali satelit.
Včera prišiel jeden známy s dreamboxom modelom 500 a bez problémov to nastavil.

Inak, tá kvalita signálu v azboxe je dosť na oštaru - keď sme to nastavili a zapol som azbox - tak mi to ukazovalo tak okolo 50%. Potom neskôr, už skoro 80-90%. Takto je to aj teraz na skoro všetkých satelitoch, ktoré mám v settingu.

Neexistuje pre Azbox nejaký plugin na zobrazenie sily a kvality signálu, pomocou ktorého by sa dal box nastaviť?

Odpovědět

Zpět na „Paraboly , Sat. Motory a LNB snímače“