serverovy sharing
-
- Mírně pokročilý
serverovy sharing
pani,viete mienkto po lopate poradit co potrebujem k zdielaniu cez siet /internet/ ? mame server,je tam aj pc,stacila by citacka kariet do pc? ci treba tam nejaky linuxovy box? dakujem za odpovede
AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: serverovy sharing
Urobiť server v PC nemá význam pokiaľ ba to nemalo byť na viac kariet.
Na dve Ti stačí aj nejaký Linuxový prijímač prípadne ASUS router s čítačkou od ZDK.
Možno by si mal napísať čo vlastne chceš s tým robiť
Na dve Ti stačí aj nejaký Linuxový prijímač prípadne ASUS router s čítačkou od ZDK.
Možno by si mal napísať čo vlastne chceš s tým robiť

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
mame lokalnu siet,je dany server+najde sa aj pc..zdielanie by bolo napr skylink+upc to zatial neriesime..neda sa nejako vyuzit ten server? aby to bolo co najmenej nakladne
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to naozaj neviem. Potrebuješ určite verejnú IP a stabilné pripojenie.
Na to čo si napísal Ti stačí jeden prijímač s dvoma čítačkami a dva virtuálne porty z routera ak by mala byť každá karta na inom porte. Serverovňa na takúto hlúposť - to asi nie je treba
Na to čo si napísal Ti stačí jeden prijímač s dvoma čítačkami a dva virtuálne porty z routera ak by mala byť každá karta na inom porte. Serverovňa na takúto hlúposť - to asi nie je treba

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
aj verejna IP nieje problem..cize radis dat na siet nejaky linux box kde sa pridaju users a tot vse?
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Urobiť z PC cardserver by bolo omnoho zložitejšie.

-
- Mírně pokročilý
potrtebovaly by sme nejaky soft na riadennie pristupov na serveri.. nechceme kupovat ziadny box,server mame IP nieje problem,ani porty..proste soft na pridavanie uzivatelov..ja a malickost: malo by to byt po windows
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
S týmto Ti nepomôžem. Možno niekto iný

-
- Mírně pokročilý
aj tak dakujem!
- libco
- Mírně pokročilý
1. Ak chce spolu sharovať skupinka kamošov nielen po lokálnej sieti, ale aj po nete (u toho, ktomá server a chce aby to išlo po nete, je potrebná verejná IP), stačia na to linux boxy s protokolom Newcs alebo CCcam (server - tam kde je karta), Mgcamd alebo CCcam klient (v prípade serveru na Cccam, klient musí byť Cccam, alebo incubus pri IPBox HD), toto sú najpoužívanejšie možnosti protokolov, samozrejme že sú aj iné.bene1 píše:potrtebovaly by sme nejaky soft na riadennie pristupov na serveri.. nechceme kupovat ziadny box,server mame IP nieje problem,ani porty..proste soft na pridavanie uzivatelov..ja a malickost: malo by to byt po windows
2. Každý box, ktorý pozná server protokol a má čítačku kariet môže byť serverom a zároveň klientom. To znamená, keď sa napr. piati kamoši (každý má DM500S s jednou čítačkou kariet) dohodnú na share, môžu vlastne použiť 5 rôznych kariet bez použitia prídavných čítačiek a teda ďalších výdavkov.
3. Server na PC nie je žiadny problém spraviť softvarovo, najjednoduchšie je použiť linux a protokol Cccam. Ale na čítanie kariet sa buď musia použiť prídavné zariadenia, alebo zase to pôjde z čítačiek boxov share do PC as z PC ďalej reshare. Je to zbytočné, PC je hlučný a veľa žerie.
4. Osvedčený soft na editáciu configov je vo windooze PSPad editor ktorý pracuje s boxami cez FTP.
Dúfam, že takéto vysvetlenie stačí. :)
ICQ 563 123 279
-
- Mírně pokročilý
ano staci,dakujem velmi pekne!