Zdílení

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
Stanowi94 Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zdílení

Příspěvek od Stanowi94 »

Dobrý den

Chci se otázat jestli je schopen AZbox HD Elite zdílet kartu s dreamsky 7000 ??

Díky za info :89:

parabola 55T 01,0°W 13,0°E 19,2°E 23,5°E ,EMP P155 UP,DISEqC POSITION/OPOTION EMP Centauri,Dreamsky 7000 ,Ferguson Ariva 200, Ferguson Ferguson ARIVA HD Combo.
Přístupové karty: GITAL, Skylink, UPC
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdílení

Příspěvek od grantec »

ma dreamsky LAN port ?

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Stanowi94 Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanowi94 »

parabola 55T 01,0°W 13,0°E 19,2°E 23,5°E ,EMP P155 UP,DISEqC POSITION/OPOTION EMP Centauri,Dreamsky 7000 ,Ferguson Ariva 200, Ferguson Ferguson ARIVA HD Combo.
Stanowi94 Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanowi94 »

Karta skylink by byla v AZboxu a z něj by se sdílela do dreamsky přes lan,

jaké je u azboxu ovládání,je vhodné pro starší lidi??.pokud by bylo vše nastaveno??

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Pouzivat AZbox ako kartovy server k dnesnemu dnu mozne nieje. Azbox len ako klient .

Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

grantec píše:Pouzivat AZbox ako kartovy server k dnesnemu dnu mozne nieje. Azbox len ako klient .
No to není přesné, pomocí MPCS lze z AZboxu udělat server pohodě :106: Osobně vyzkoušeno! Umí sdílet jak vlastní karty, tak i karty nasdílené přes net (reshare).
Navíc MPCS dokáže nejen sdílet přes LAN, ale i přes seriovou linku pro přijímače bez LAN, umí emulovat protokoly newcamd, radegast, gbox a další. Navíc jsou k němu snad jako k jedinému i zdrojáky, takže jde zkompilovat po cokoli.

Stanowi94 Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanowi94 »

Takže po nahrátí určitého finwere to pojede???

A jaký máte pocit z ovládání ???

Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

Stanowi94 píše:Takže po nahrátí určitého finwere to pojede???

A jaký máte pocit z ovládání ???
Ne, tak jednoduché to není. Emulátor není součástí žádného image a ani nebude, alespoň toho oficiálního. A jiný než oficiální image (firmware) na AZbox není a jestli někdy bude je hodně diskutabilní. Takže ty emulátory je nutné nahrávat ručně a pak ručně editovat ve formě textových souborů - znalost nějakého *NIX like operačního systému (např. Linuxu) je velkou výhodou ale ne podmínkou, lze to dělat i z Windows pomocí TotalCommanderu a ftp přístupu. A telnetu :wink:

Pocit z ovládání? Teď nevím jestli myslíte ovládání celého AZboxu nebo emulátorů - jsem zvyklý na Dreambox a tak mi to ovládání příliš nevyhovuje, ale to je otázka zvyku. Chybí např. možnost ovládání přes www rozhraní (i když se na něm prý pracuje), také pluginy a další věci mohly být řešeny pohodlněji. Samotné ovládání, tedy přepínání kanálů a podobně je docela jednoduché, jen pro mě zvyklého na Dreambox trochu nezvyklé.

ewzenek Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od ewzenek »

Můžu se zeptat, jestli doporučujete přechod z DM500 na AZ box elite v tomto raném stádiu vývoje?. Mám základy v práci s pc a nechávám se zdílet přes ccam. HD box mě láká. Funguje cckam bez problému? díky za rady

AZBOX Elite-Firmware 0.9.2371 4xLNB, HTPC, Dream500S, WDTV, Plazma Samsung 107"
Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

ewzenek píše:Můžu se zeptat, jestli doporučujete přechod z DM500 na AZ box elite v tomto raném stádiu vývoje?. Mám základy v práci s pc a nechávám se zdílet přes ccam. HD box mě láká. Funguje cckam bez problému? díky za rady
Na to neumím odpovědět jednoznačně. AZbox má velké možnosti, ale doposud poměrně nestabilní a neodladěný software. To ale měl zpočátku i Dreambox. Je potřeba to brát tak, že jde o testovací betaverze, nicméně software se s posledními verzemi podstatně vylepšil.
Příjde na to jestli se chceš bavit jen koukáním na TV, nebo jestli tě baví zkoušet něco nového. Pokud chceš jen koukat na TV, pak si zatím nechej DM500 a počkej až bude software odladěný. Pokud tě baví experimentovat a zkoušet nové věci, tak si AZbox kup, ale s tím, že má zatím různé mouchy.
Emulátor CCcam pro AZbox zatím neexistuje, nejlepší je v současnosti Mbox, ten je stabilní, ale jak psal v jiném příspěvku uživatel grantec, tak třeba nahrávání HD kanálů není spolehlivé. Prostě je to zatím beta :grin:

V čem je lepší DM500 - odladěný a funkční software, bezproblémové EMU, ovládání přes WWW, spousta pluginů pro rozšíření, otevřený systém s velkou podporou na internetu

A v čem je lepší AZbox - podpora přehvávání multimédií včetně HD, X.264, MPEG4, obsahuje procesor Sigma, který je ve stolních BlueRay přehrávačích, integrovaný prohlížeč YouTube, prohlížeč WWW (kdyby fungoval :grin: ) ... a je to HD :)

ewzenek Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od ewzenek »

Díky za bleskovou a vyčerpávající odpověď. Hrabal se v tom by mi nevadilo :) Pro mě je zásadní funkce zdílení. Nechavám si po netu posílat cccam. Ještě si tu něco o emu přečtu a box objednám.

AZBOX Elite-Firmware 0.9.2371 4xLNB, HTPC, Dream500S, WDTV, Plazma Samsung 107"
Stanowi94 Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanowi94 »

Já mám malej dotaz zase odledně zdílení který z Azbox HD by jste mi doporučili na sdílení ?
Azbox HD Elite,AzBox HD Premium, nebo uplně něco jiného ?
Co se týče financí tak jsou ""neomezené"".
Co by jste mi doporučili , s čím máte skušenosti....
Rozhodně bych rád pořídil AzBox HD XXX ,lídí se mi webový prohlížeč a další vychytávky.
Popř jak se díváte na tyto stroje ?!
Kdybych si ho koupil byl by mi někdo ochotný vypomoci se zdílením ???

Díky moc :89:

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Rozdiel v AZBOXE HD ELITE a PREMIUM je le v tom, ze Premium ma interny slot na Hard disk a okrem klasickej LAN aj WIFI. A inu cenu. A este nie je dostupny. To je vsetko. Podla toho sa treba rozhodnut co je lepsie.

Momentalne na zdielanie karty je to asi jedno. Azbox este oficialne nekupis a hlavne zdielanie na nom este z daleka nefunguje podla predstav. Robi sa na tom...

Takze bud cakat alebo zvolit ine osvedcene riesenie. Zalezi na tom, naco ten box chces. Ak len na zdielanie karty a nic ine, je vela inych boxov a su uz teraz dostupne.

Stanowi94 Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanowi94 »

Dreamer píše:
ewzenek píše:Můžu se zeptat, jestli doporučujete přechod z DM500 na AZ box elite v tomto raném stádiu vývoje?. Mám základy v práci s pc a nechávám se zdílet přes ccam. HD box mě láká. Funguje cckam bez problému? díky za rady
Na to neumím odpovědět jednoznačně. AZbox má velké možnosti, ale doposud poměrně nestabilní a neodladěný software. To ale měl zpočátku i Dreambox. Je potřeba to brát tak, že jde o testovací betaverze, nicméně software se s posledními verzemi podstatně vylepšil.
Příjde na to jestli se chceš bavit jen koukáním na TV, nebo jestli tě baví zkoušet něco nového. Pokud chceš jen koukat na TV, pak si zatím nechej DM500 a počkej až bude software odladěný. Pokud tě baví experimentovat a zkoušet nové věci, tak si AZbox kup, ale s tím, že má zatím různé mouchy.
Emulátor CCcam pro AZbox zatím neexistuje, nejlepší je v současnosti Mbox, ten je stabilní, ale jak psal v jiném příspěvku uživatel grantec, tak třeba nahrávání HD kanálů není spolehlivé. Prostě je to zatím beta :grin:

ten Mbox je na něj nějáký odkaz nebo něco takého,abych se na něj podíval..

díky

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“