Enigma2 stream cez VPN

Diskuze k přijímači VU+ Uno 4KSE

Moderátor: vusolo2

Odpovědět
Kraucik Slovakia
Nováček
Nováček

Enigma2 stream cez VPN

Příspěvek od Kraucik »

Ahojte, snažím sa rozbehať streamovanie z môjho VU+ UNO 4KSE do android tv boxu.V android boxe mám nainštalované Kodi. No tento android box je u mňa na byte, to znamená, na inej sieti a VU+ je u našich doma. Máte prosím niekto skúsenosť, ako by som vedel streamovať cez VPN z VU+ do tv boxu?
Ďakujem pekne

VU+ Uno 4K SE + OpenATV 7.2
zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 36 poděkování
Dostal poděkování: 110 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Enigma2 stream cez VPN

Příspěvek od zilizila »

Ahoj.
Ak to chceš plnohodnotne streamovať (HD), treba mať u Vu+ internetovú rýchlosť odosielania aspoň 10 Mbps, vtedy už celkom dobre funguje aj VPN, ktoré si nastavíš v routri minimálne s verejnou IP adresou s DynDNS službou, alebo s pevnou IP adresou. Na strane android boxu nastavíš VPN klienta a fičíš.

zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.3
VU+ ZERO & OpenATV 6.4

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor & OP 100XP + motor
Kraucik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kraucik »

Vďaka za odpoveď. Mám doma optiku 500/80 Mbit, takže s uploadom by nemal byť problém. Čiže VPN nastaviť na úrovni routra (v mojom prípade Xiaomi Mesh AX3000) , vo VU+ nemusím robiť nič však? Vedel by si mi prosím odporučiť, ak máš skúsenosti s poskytovateľom VPN? Ešte som ho nepoužíval, zaujíma ma, či sú na rôznych poskytovateľoch nejaké maximálne dátové toky, ktoré môžem cez nich preniesť, alebo im to je jedno. Zatiaľ som nenašiel info, že by také niečo mal niekto obmedzené.

zilizila Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 36 poděkování
Dostal poděkování: 110 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zilizila »

Službu VPN potrebuješ od poskytovateľa v prípade, že potrebuješ IP geologicky "presunúť na iné územie", je to virtuálne myslené.
V Tvojom prípade potrebuješ spustiť v Tvojom routri funkciu VPN servera napr. PPTP, zadefinovať klientov (prihlasovacie meno, heslo).
ďalej treba mať verejnú (alebo pevnú) IP od poskytovateľa, ak nemáš pevnú, ale verejnú, treba v routri nastaviť službu DynDNS, ktorá ju bude automaticky aktualizovať.
U klienta (android tvbox) nastavíš VPN ako klienta pre Tvoj VPN server aby sa pripojil. V kodi nastavíš IP pre streamovanie TV, ako keby si bol pri Vu+.
Pre Vu+ odporúčam nastaviť pevnú IP adresu (vnútronú).
Mimochodom pre streamovanie TV do android boxu sa mi viac osvedčil dream Player, vyskúšaj.

zilizila
Obrázek
SatDreamLinux
VU+ Ultimo4K & OpenATV 6.3
VU+ ZERO & OpenATV 6.4

Gibertini OP 100SE + multifeed 13°E+19,2°E+23,5°E
Stream from Octagon SF4008 & Triax TSS 400 MKII
Gibertini OP 85LN + motor & OP 100XP + motor
Kraucik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kraucik »

Tak sa mi nakoniec podarilo rozbehať stream bez toho, aby som mal statickú alebo verejnú IP adresu. Použil som na to VPN službu Tailscale. Rovnako som ju nainštaloval aj do Enigmy a funguje to krásne bez problémov. Stream mi ide v plnom rozlíšení okolo 18-20 Mbit/s. A použil som Dreamplayer ako si mi odporúčal. Jedine, na čo som nevedel chvílu prísť bolo, že po reštarte VU+ sa služba nespustila znovu automaticky. Vtedy som musel do cron-u pridať príkaz, aby sa po každom reboote služba znovu spustila.
Možno to niekomu pomôže. Ak bude treba, poskytnem viac informácií. Ďakujem pekne za spoluprácu.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze k přijímači VU+ Uno 4KSE“